|
| Grøn kartoffelsalat Fra : Krummen | Vist : 1944 gange 200 point Dato : 23-06-09 16:21 |
|
Er der en, som har en hamrende lækker opskrift på en grøn kartoffelsalat. Har prøvet flere gennem tiden, men har lyst til en ny. Jeg slog op på nettet, men fik kvalme da jeg så hvad diverse husmødre opererer med...Miracel Wip - Kraft dressing osv...
Har en forestilling om, at den skal indeholde små lækre nyskrabede aldentekogte kartofler, soltørrede tomater, artiskokbunde skåret i små stykker,....måske lidt capers eller oliven måske løg og selvfølgelig krydderurter - måske en god pesto - samt olie og vineddike eller en lys Balsamico.
Kom med et bud....
Og nej tak vic2000. Du skal ikke komme med forslag Kan ikke forestille mig du kan fremstille noget, som kan anvendes til menneskeføde
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 23-06-09 16:26 |
|
Hej Krummen
Din egen idé lyder da lækker, hvorfor ikke starte med den.
De fleste opslrifter er (for mig ihvertfald) mest en inspiration til hvad jeg kan lave, så laver jeg den ldit om fordi jeg mangler det ene og har det andet. Men du har jo inspirationen i forvejen
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 23-06-09 16:26 |
|
Jamen du har jo leveret opskriften.........jeg ville bruge rødløg (den pynter så festligt)
Jeg kan nu også godt li friske ærter/tomater, jeg ville droppe de soltørrede, men smag og behag er forskellig... og så ville jeg bruge Balsamicoedddike
Jeg læser lige med, så jeg kan få nogle flere opskrifter
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 23-06-09 16:31 |
|
Øhhh joooo man kan da godt sige at jeg selv har opskriften, men det var bare for at inspirere jer andre. Vil gerne prøve noget nyt. Capers bruger man meget i Spanien..ganske vist en større udgave end vi er vant til her. Men det er jo som alt andet et sp om smag og behag.
Det kunne jo være at en af jer lige havde en opskrift i ærmet, som bare sad lige i 10'eren.
Vi ser hvad der sker i løbet af aftenen. Skal først bruge den torsdag til et stykke helstegt grillet højr æbsfilet
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 23-06-09 19:26 |
| | |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 23-06-09 20:09 |
|
Miracle Whip er nu ikke værst, men spæd den godt op med syrnet fløde 9%, eller hvilket som helst andet mælkeprodukt.
Ymer med en klat almindelig mayonaise bruger jeg nu og da.
Hvis Balsamico så brug den hvide for ikke at farve dressingen for meget.
Og indholdet: Kartofler, lidt mango chutney og klippet purløg, og så kan jeg finde på at smide en håndfuld frosne ærter i direkte fra fryseren.
Pas på at løg ikke "løber" med hele smagen, udvand dem eventuelt først.
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 23-06-09 20:41 |
|
Jeg vil IKKE ha' MIRACLEWIP Sån' noget amerikanerjunkfis Men ellers tak Luffe
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 24-06-09 00:37 |
|
Hvis det er spansk, du vil ha krummen, finder jeg lige min opskrift på "Salsa verde", når jeg har sovet et par timer.
Og dog, måske er den kun varm.
Ellers kan jeg sikkert sagtens finde på noget andet
| |
| Kommentar Fra : No1Here |
Dato : 24-06-09 00:52 |
|
Dem vil jeg nok droppe. Men på den anden side er der vist ikke noget af det du vil komme i, som jeg selv ville bruge.
For mig består en kartoffelsalat af kvark fromage blanc, A38, sennep, persille, purløg, løg og kartofler. Slut prut.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 24-06-09 02:27 |
|
Jeg er også vild med soltørrede tomater men forbinder dem mere med pasta eller anden udenlandsk mad.
Vil man endelig bruge tomater i kartoffelsalat så brug hele cherrytomater eller tomatstykker.
Dyp tomaterne i kogende vand, hiv skrællen af og snit det faste røde i strimler.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 24-06-09 06:40 |
|
Skulle lige til at fortælle dig om den klassiske olie/eddike dressings velsignelser, men det har du jo selv skrevet om, lys balsamico for ikke at (mis)farve kartoflerne, husk hvidløg.
Drys gerne en frisk krydderurt der passer til resten af maden over, alt fra persille over basilikum og esdragon til bronzefennikel, det pynter og giver lige et ekstra pift.
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 24-06-09 11:30 |
|
No1Here
Du må udvide din horisont...der findes andet end den klistrede model
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 24-06-09 11:36 |
|
Citat Du går vel ikke af vejen for pizza og burgere |
Burgere...det kan du edderhyleme tro jeg gør.
Og pizza spiser jeg KUN fra een forretning i København, og det skyldes udelukkende, at jeg simpelthen ikke kan lave den lige så godt selv, og jeg kender ejerne og hygiejnen i køkkenet......
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=24&conference=280&posting=530687 Er du så FÆRDIG med at spise junk ude LOOOL
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 24-06-09 11:40 |
|
Yes Vagnr...Hvidløg skal der i... Guuuuuuuuuuuufffffffff og så er det sundt
Nej Luffe. Jeg vil ikke ha disse obducerede tomater, men bare små ½ blommetomater - det er ren slik.
Frieda...Jeg venter på du fyrer en god opskrift af....du må da snart være færdig med at sove. Eller er du i voksealderen LOOL
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 24-06-09 12:00 |
|
Ja Nordsted...selvfølgelig bruger jeg redskaber når jeg indtager mine kalorier.....og stofserviet s'føli
Nå jeg smutter en tur til vandet og studerer anatomi. Vejret er jo, som når der er bedst i Kongeriget Ibb.......
| |
| Accepteret svar Fra : No1Here | Modtaget 200 point Dato : 24-06-09 12:46 |
|
Er den Græske her også for konservativ?
Kartofler med skræl halveres på langs. Op i et ildfast fad hvor de blandes med oliven olie, citronsaft, salt, peber og oregano. Bages ved 250 grader til de er brune og bagte, ca. 40 minutter. Vend dem forsigtigt undervejs. Peberfrugt udkernes og skæres i tykke strimler. Bland dem med olie, hakket hvidløg, salt og peber, og bag samtidig med kartoflerne i et andet ildfast fad i ca. 30 minutter. De skal være let brændte og bagte. Vendes også undervejs.
Når kartofler og peberfrugt er afkølede vendes de forsigtigt sammen i et fad. Feta skæres i tnde flager eller smulres over. Oliven og evt. hakket persille drysses over til sidst.
| |
| Kommentar Fra : vic2000 |
Dato : 24-06-09 13:17 |
|
Hvorfor ikke komme noget knald RØDT i den Grønne kartoffelsalat,
for så vil den da auto matisk blive BLÅ og mere Addelig til Kniv og Gaffel.
kjeld
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 24-06-09 22:13 |
|
Lav en gang bikesmad, lad det blive koldt, snit så et helt Iceberg-høved og bland det i biksemaden.
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 24-06-09 23:14 |
|
Du er sgu da vulgær Luffe Føj for den lede. Mig skal du ikke invitere på middag
TOTALIDIOT Jeg bad dig om at holde din kæft!!!!!!!! En ting er, at du er SNOTDUM, men er du også døv???
Ja selvfølgelig virker det fremmed for dig, at andre bruger redskaber til at spise med. Det ville være alt for farligt for dig med kniv og gaffel...du ville ende med snit, sår og huller i hele din dumme byld, hvis du brugte den slags. Så fortsæt du bare med at bruge hænderne. ADELIG staves ikke ADDELIG, men ADELIG. NAR
Forøvrigt giver RØD + GRØN IKKE BLÅ men GUL landsbytosse Og du er maler siger du LOOOOL Du har vist sniffet rigeligt med terpentin i stedet for at høre efter. Du virker i hvert tilfælde, som om du har malersyndrom, så knyt din stupide mund og lad være at spille karlsmart, når du rettelig ikke aner en skid om det du bavler om
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 24-06-09 23:15 |
|
No1Here.
Man ser øjeblikkelig at du er rutineret i et køkken. Jo, den kartoffelret ser lækker ud. Vil overveje den. Er det en opskrift du selv har created??
| |
|
rød og grøn...giver det ikke brun?
Og så har jeg forresten kopieret en pesto fra min spanske veninde:
persille (bredbladet eller kruspersille)
hvidløg
kværnet peber
en yndlings olivenolie
havsalt
dette blendes og du har den mest fantastiske pesto...
masser af hvidløg og olivenolie..
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 25-06-09 00:55 |
|
Nå men nu er det gonat. Kan ikke klare mere TOTALIDIOT i aften, og lige pludselig dukker torsken op igen
Nat nat
| |
| Kommentar Fra : No1Here |
Dato : 25-06-09 01:11 |
|
Citat Er det en opskrift du selv har created?? |
Det er jo fristende at sige ja, men nej det har jeg ikke.
Jeg tilbringer kun tid i køkkenet efter at der er blevet råbt "Så er der mad"
| |
| Kommentar Fra : Oldboston |
Dato : 25-06-09 02:58 |
|
Her i huset har vi suppleret den traditionelle kartoffelsalat med små stykker af frisk kogt grøn asparges. Det er så heldigt, at vi bor på Samsø og her er der nu masser af friske kartofler og grønne asparges. Aspargesen pynter flot med sin friske farve og sin lækre lidt nøddeagtige smag.
Opskrifterne foran er absolut gode, ingen tvivl om det, og hvis man vil have et ekstra touch af friskhed, så prøv de grønne asparges. Og lidt grønt drys, naturligvis. Som italienerne siger om de friske krydderier: Altid mindst tre slags og højst syv slags. Vi bruger nogle af følgende krydderurter, som vi henter i haven: purløg, timian, citronmelisse, pebermynte og spansk kørvel. Og så, ikke at forglemme, koger vi kartoflerne med en smule løvstikke (maggiurt) i kartoffelvandet, det giver en herlig frisk smag.
Det er de små detaljer, der tæller. Velbekomme!
| |
| Kommentar Fra : vic2000 |
Dato : 25-06-09 03:38 |
|
Her kan i se! Da har Krumme været dovn og ikke gidet snitte persillen, men ædt sig overmæt på Mac Donald, for ellers havde han ikke kunnet fyre så mange gange af hans ynglings Ret bræk af sig, på så kort tid. og slet ikke, hvis han nu også selv, skulle lave den, i form af; Rød - Blå - Grøn og Brun kartoffelsalat, og indtage det. med kniv og gaffel, og dertil hørende bløde servietter.
Dato : 19-06-09 17:12
--------------------------------------------------------------------------------
Til Krumme Over GØJ Ang, ud af 17 kommentar
Da har du brugt ordet IDIOT og Total IDIOT 8 gange
På kun de 7 af kommentarerne
10,26 Totalidiot
10,31 Ånsvaghed, så er mit spørgsmål gud ve om klumme Gøj har været
På den lukkede afd, nede på Brejninge Ånsvageanstalt nede ved Børkop,
Siden han kender det ord, ??
10,46 Totalidiot,
11,17 Totalidiot
11,57 Totalidiot og Snotdumme
12,30 Totalidiot
15,24 Totalidiot X 2
I alt 8x Totalidiot
1x Snotdumme
1x Åndsvaghed
Det må man sige Klumme Over GØJ det er godt gået
Citat rød og grøn...giver det ikke brun? |
jow-jow-jowda
men havde jeg nu skrevet det, så havde Krumme fattet uråd, og begyndt
at eksperimentere, med hans Rød -Blå- Grøn og Brun kartoffelsalat, som
han siger bliver indtaget hen over hans bredde transportbånd (tunge)
med kniv og gaffel, og dertil hørende bløde serviette, (pral)
for Krumme ved ikke han svømmer rundt for sig selv, og har et kæmpe komplex, bla fordi han har opdaget, at hans hænder, sidder på samme måde, som luffer på en Søløve, ( bagvendt) Og derfor skal krumme også have hjemmehjælp hver gang han skal på toilet, til at tørre sig bagi,
| |
|
Nej Krumme ingen parmesan eller andet...den er herre-nem og smager fantastisk..
keep it simple you now!
| |
|
og så kommer jeg så meget olie i at den bliver let flydende, det er nemmere at arbejde med den så. Jeg bruger den også i pastasalat og den går lige hjem, hvergang ;.)
| |
|
Nej han pynter ikke, det har du ret i...
Og ja, sådan har jeg det også, ææælsker at prøve nye ting.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 25-06-09 18:57 |
|
Okay, den med biksemaden var langt ude
Til gengæld er her noget tilbehør til en Weberbøf.
Blandingen lyder helt ga-ga men er en himmerigsmundfuld, mener det var Claus Meyer der diskede op med den i TV.
Man blander:
En flok skivede jordbær, lidt hakkede løg, friskklippet Basilikum og af gammel vane den bedste olivenolie der kan opdrives.
Lad trække i køleskab i et par timer før indtagelse.
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 25-06-09 23:33 |
|
Hø Høø den lyder skæg. Skal vist testes inden man får gæster på den.
Den endelige kartoffelsalat endte som følger:
Til 6 personer
1.5 kg. små nye skrabede kartofler
180 gr. basilikum pesto (1 glas)
100 gr. semidryed tomater
½ kg minismå cherrytomater
2 groft hakkede rødløg.
2 glas artiskokhjerter
passende rucolasalat
friske basilikumblade
et godt skvæt hvid balsamico
et godt skvæt olivenolie
Lidt læsøsalt og lidt peber
Kartoflerne koges i 5 min. i meget kraftigt saltet vand. Der slukkes for varmen. Lad dem stå i vandet i ca. 10 - 12 min. Prik i dem og mærk om de er møre. Må endelig ikke blive for møre. Kog dem evt. dagen før og sæt dem på køl, så de er kolde når salaten skal laves.
Kartofler og pesto blandes inden resten af lækkerierne kommes i. Artiskokhjerterne skal i til sidst og lige vendes forsigtigt med rundt. De går nemt i stykker.
Dertil masser af tyndt skåret godt højreb med indertemp på 58° C (rosa), godt brød, koldt smør, rødvin, mineralvand og rare mennesker
Skulle hilse at sige, at det smagte rigtig godt.
| |
| Godkendelse af svar Fra : Krummen |
Dato : 25-06-09 23:36 |
|
Tak for svaret No1Here.
Du skal ha' 200 dask for din kreativitet
| |
|
Uhmm, det lyder godt nok lækkert...lige bortset fra at jeg ALDRIG køber en pesto...jeg vil vide hvad der er i..
| |
|
Super..tak for det klumme..er sgu også træt at udkogte kartofler..det er simpelthen en videnskab for sig selv..jeg har det sidste år været ansat på en kro, og har haft mange samtaler med kokken...(samlede tips ) og han sagde også at det med kartofler var enormt svært, da det er enormt svært at bestemme kogetid osv, pga. sort, alder, salt...og en hel masse andet..men den der med at lad dem stå, synes jeg også jeg har haft held med..og så bare noget mere salt..super.
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 26-06-09 00:25 |
|
Sjovt nok, så ved vi jo alle når vi får noget der er godt, men hvor mange undersøger hvad forskellen er på den måde vi plejer at gøre og så den måde der gjorde at vi kunne smage en forskel??
| |
| Kommentar Fra : Krummen |
Dato : 26-06-09 00:27 |
|
Nå, Michael pædofill Jackson er død, læser jeg i breaking news, så jeg vil sove med sørgebind på i nat.... hvis det ikke blir for varmet. RIP med ham....
Nat nat
| |
| Kommentar Fra : No1Here |
Dato : 26-06-09 01:16 |
|
Citat Nå, Michael pædofill Jackson er død, læser jeg i breaking news, så jeg vil sove med sørgebind på i nat.... |
Det er selvfølgelig altid trist når nogen dør for tidligt. Men ligefrem at sove med sørgebind?
Michael Jackson var uanset hvad man måtte mene om ham, en fantastisk kunstner og sanger.
RIP MJ.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|