|
| hjemmelavet pesto Fra : hovsada | Vist : 7421 gange 100 point Dato : 20-06-09 23:55 |
|
--------------------------------------------------------------------------------
laver tit pesto af diverse grønne krydderurter -basilikum/persille/kørvel osv blandet med hvidløg,olie,nødder og parmesan...som opbevares i køleskab under forbrug
...men jeg er kommet i tvivl om holdbarhedtiden ??? da jeg sommetider laver store portioner...og om det er en idè at bruge rigeligt med olivenolie ( som "konservering" )
| |
| Kommentar Fra : fotowig |
Dato : 21-06-09 00:00 |
|
Olivenolie i sig selv er IKKE konservering! Holdbarheden er ca. 1 uge i køleskab!!!
Og bortset fra det. Olivenolie i pesto er at skyde over målet. Den smager for kraftigt igennem og en god olivenolie er dyr!
Brug istedet en god koldpresset rapsolie.
| |
| Kommentar Fra : hovsada |
Dato : 21-06-09 00:07 |
|
Jeg bruger forskellige olier...det er vel en smagssag og IKKE spørgsmålet !
...mener at man køber forskellige varer på glas, som kun er præbareret i olie !
| |
| Kommentar Fra : fotowig |
Dato : 21-06-09 00:13 |
|
Selvfølgelig er det en smagssag med valg af olie.
Holdbarheden er sat efter at man bruger forskellige FRISKE urter. Der kan være mange sjove ting i, hvorfor man må sætte holdbarheden fornuftigt.
Her i huset spiser vi glad og gerne hjemmelavet pesto der er både 2 og 3 uger gammel; MEN når spørgsmålet er formuleret som det er, må jeg som en der føler en smule ansvar for andres helbred komme med et minimumsbud.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 21-06-09 03:46 |
|
Jeg vælter også rundt i olivenolie, og helst de dyre, men der kan være retter hvor der kræves anden olie.
Som ved anden madlavning: brug helt rent køkkengrej, og f.eks ikke en kniv der lige har skåret i råt kød og blot skyllet af.
Skold evt. ingredienserne et splitsekund (ikke osten ) og brug Atamon-skyllet embellage.
| |
| Accepteret svar Fra : johanma | Modtaget 100 point Dato : 21-06-09 04:21 |
| | |
| Kommentar Fra : snerose |
Dato : 21-06-09 06:47 |
|
Man skal passe på, når der er friske krydderurter i - jeg ville sige: max 3-4 dage i køleskab.
Alle bakterier formerer sig jo, når produktet ikke er blevet forarbejdet med skoldning eller lignende.
Men en god idé er da, at lave små portioner af krydderurter, der bare skal tøes op og blandes med olie... - og det må selvfølgelig godt være en lækker olivenolie
| |
| Godkendelse af svar Fra : hovsada |
Dato : 21-06-09 09:18 |
|
Tak for svaret johanma.
Tusind tak ! jeg fik min bekræftelse og lidt ekstra tips- næste gang ryger der en portion i fryseren samtidig !
Gunvor
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|