|
|
Ikke hvis du halverer alle de ting du har i opskriften?
| |
| Kommentar Fra : CarstenGP |
Dato : 01-02-09 16:17 |
|
Jeg mener at have læst, at hvis du bruger gær,
kan du godt halvere opskriften, men gærmængden skal bevares.
Hvorfor har jeg ingen anelse om...
Nu skriver du ikke noget om det er gær eller bagpulver du har problemer med...
Hvis det er gær, kan du overveje at prøve tør-gær.
| |
| Kommentar Fra : bentjuul |
Dato : 01-02-09 16:17 |
| | |
| Kommentar Fra : rwo |
Dato : 01-02-09 16:50 |
|
Det er en gæropskrift...
Så Smokei mener at jeg skal bruge 1/3 gær ift. normal opskriften, når jeg ønsker at halvere opskriften?
Men når bollerne ikke er ordentligt hævet, burde jeg så ikke skulle bruge mere gær?
| |
| Kommentar Fra : Smokei |
Dato : 01-02-09 16:53 |
|
Reduceret med en 1/3 del. Er da ikke det samme som kun at bruge 1/3 del
Så bruger du jo 2/3 del gær.
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 01-02-09 16:57 |
|
Hvad med simpelthen at bage den "normale" portion og putte de overskydende boller/brød i fryseren?
Det gør jeg altid.
Det er jo det samme arbejde, om du bager halv, hel eller dobbelt portion og pragtfuldt at have en dag, man mangler.
Reddede mig forleden, hvor jeg var løbet tør for brød, og bilen var på værksted (bor i en landsby uden butikker)
| |
|
Og hvorfor skal mængden af gær så ikke reduceres tilsvarende?
Er der en kritisk masse, mængde hvorunder gærcellerne ikke formerer sig så godt??
| |
| Accepteret svar Fra : bentjuul | Modtaget 200 point Dato : 01-02-09 18:02 |
| | |
|
Ja, og giv dejen "en ordentlig gang høvl" efter første hævning (kan evt. bruges som boksebold) -luk luften ud af dejen, så hæver den mere luftig derefter under bagning
| |
| Godkendelse af svar Fra : rwo |
Dato : 01-02-09 19:52 |
| | |
| Kommentar Fra : burhenne |
Dato : 16-03-09 13:45 |
|
hej rwo
det skulle ikke have nogen betydning at halvere en opskrift det kan dog have en betydning hvis du ikke ælter dejen lige så længe fordi at dejen bliver varmere ved at blive æltet og en lille dej er hurtigere at ælte sammen end en stor dej men det problem skulle kunne løses ved at lade dejen hæve lidt længere hvilket også vil give mere smag i brødet/bollerne
mvh. brian
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|