|
|
Ja det er det jeg regnede lidt med, men --- at et landbrugsland som Danmark der i generationer har opfostret kalve til madgryderne ikke har en specifik opskrift med kalv undre mig.
Jeg har intet imod svinekød! Til gengæld har jeg bekendte der holdt op med at spise svin pga. disse hersens transporter - lidt forståeligt - vi bør tænke over dette. Så i år vil jeg selv hakke og lave en "ren" kalvemedister.
mvh,
MV2
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 30-11-08 10:05 |
|
God fornøjelse. Det smager sikkert godt, men som m13ark skrev, så bkir den nok en anelse mere tør. Det burde du kunne kompensere for ved at bruge en federe hakket fars...måske 14 - 16 %
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 30-11-08 10:07 |
|
Jeg vil også mene den kunne blive tør.
Gode frikadeller eller karbonader laver man af kalvefars, men det er mest brugt med kalv/flæsk for at farsen overhovedet kan hænge sammen.
Husk også at svinefedt giver en god smag.
| |
|
Hjemmegjort er velgjort og mad der er lavet med "kærlighed" & omhu smager bedst så hvis 'du' har den bedste medisteropskrift (kan jeg jo selv udskifte svin med kalv)
på forhånd tak,
MV2
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 30-11-08 12:47 |
|
Citat så hvis 'du' har den bedste medisteropskrift (kan jeg jo selv udskifte svin med kalv) |
Jammen så får du da bare min
1 kg. kalvebov
250 g. hakket spæk
1 stort hakket løg
3 spk. mel
ca.1/4 l. mælk
salt
peber
lidt revet muskatnød.
lidt mel , men farsen skal være lind
her til jul kommer jeg lidt allehånde i i stedet for muskatnød.
Kød og spæk hakker jeg 2 gange
blander det hele og smager farsen til med krydderier.
Jeg går ud fra du ved hvordan man stopper en medister
Hvis du vil ha en grovhakket medister kan du nøjes med at hakke kalvekødet 1 gang.
Og så er der dømt stuvet grønlangkål til med brunede kartofler.
God arbejdslyst.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 30-11-08 13:13 |
|
Nååå sån...så er pølsen jo ikke helt håndlavet LOOL
| |
|
Det lyder godt, jeg tror nu kun, jeg har tykkam, men det duer vel også, til 5 kilo kam skal der bruges nogle meter tarm, jeg bruger lammetarm.
Jeg har hørt at 100 gram hvedemel pr. kilo kød skulle være passende, lyder det rigtigt?
mvh,
MV2
| |
| Accepteret svar Fra : piaskov | Modtaget 100 point Dato : 30-11-08 17:44 |
|
Citat Jeg har hørt at 100 gram hvedemel pr. kilo kød skulle være passende, lyder det rigtigt? |
Ja det er nok der omkring.
Men jeg måler det aldrig op det er lidt på fornemmelsen.
Du kan købe tarme i din lokale slagter. Jeg bruger altid fåretarme. Som regen har de dem også i supermarkederne på denne årstid.
De ligger i salt og skal skylles godt i gennem.
| |
| Godkendelse af svar Fra : modersvilje |
Dato : 01-12-08 15:51 |
| | |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 01-12-08 16:09 |
|
Velbekommen dig.
Håber du får held med det. god arbejdslyst.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|