Hej Jesper.s.
Jeg var i samme dilemma sidste år og fik så den gode ide som andre osse skriver om her, til dig - nemlig at stege, idette tilfælde ænderne, dagen før. Det var min datters svigermor som fortalte om metoden og jeg indrømmer blankt at jeg VIRKELIG tvivlede på om 'Moars Andesteg' ville blive forvandlet til en gang 'opvarmet bras'...
Nej! Det blev simpelthen perfekt! Jeg stegte ænderne dagen før, havde tid til at gå og småkæle for dem og tog mig endda tid til at langtidsstege dem. Da ænderne var færdige og afkølede (nemlig:INGEN skoldede fingre!) parterede jeg dem i fine stykker og satte det hele i køleskabet.
Undervejs i stegningen havde jeg selvfølgelig hældt fedt fra bradepanden, dette andefedt gemte jeg i en skål i køleskabet til næste dag, juleaftensdag.
På selve dagen tog jeg andestykkerne og placerede dem i en bradepande og så penslede jeg omhyggeligt hvert stykke med andefedt. Jeg dryssede en smule frisk salt over og så kom hele molevitten i ovnen i ca. ½ time ved 200 grader, undervejs penslede jeg dem en enkelt gang mere med fedtet. Tiden, andestykkerne skulle stå i ovnen, passede næsten med den tid flæskestegen skulle stå og hvile, efter stegningen, før udskæringen.
Jeg var, mildt sagt, MEGET spændt på resultatet! Alene dét at være spændt på resultatet af en julemiddag, var næsten skræmmende for mig - jamen der skal dælme slet ikke være tvivl, sådan noget skal bare være perfekt
Familien var faktisk dybt forargede - at tillade sig at 'eksperimentere' med noget så helligt som en julemiddag...hmmm men, osse de, måtte kapitulere og indrømme deres begejstring og så det tæller altså osse at 'kokken' er mindre stresset og ikke går rundt med en andengrads forbrænding i juledagene
Det eneste negative var, at jeg ikke havde brugt metoden før. Jeg har stået for juleaften hele mit voksenliv og har hvert år været stresset, har brændt mig, er blevet fedtet ind osv. osv.
Aldrig mere - jeg bruger denne metode for eftertiden.
Derfor - gør som de andre siger og steg din gås dagen før
Rigtig god jul!
Venlig hilsen Dorthe