Hvad med en god gang Stroganoff - serveret med kartoffelmos - du kan evt gratinere mosen i ovnen, 225 grader til den er gylden. Mosen smager ekstra godt, hvis du kommer hakkede valnøddekerner i.
Her er en opskrift på Stroganoff - velbekomme
Kalve stroganoff
Mængde/antal pers: 4 pers
Ingredienser:
500 g skært kalvekød
1 stort løg
lidt fedtstof, fx olivenolie
1 ds flåede, hakkede tomater
1 dl kogende vand
½ bouillonterneing (grøntsagsbouillon)
2 tsk maizena
Tilbehør:
Kartoffelmos
Fremgangsmåde:
Skær kødet i strimler og løget i grove tern.
Kom lidt fedstof på en slip-let pande, steg kød og løg, krydr med paprika, chili og peber (vent med salt, til der er kommet bouillon ved).
Når kødet er brunet, kommes flåede tomater ved (hvis de ikke er hakket på forhånd, kan du blende dem med en stavblender).
Bouillonterningen opløses i det kogende vand og det hældes ved. Saucen koges lidt op og der jævnes med maizena (opløst i lidt koldt vand). Tilsæt maizenaen lidt ad gangen, varm igennem og stop, når saucen har den ønskede konsistens.
Serveres med kartoffelmos
http://www.anjasopskrifter.dk/showRecipe.asp?recipeID=1868