|
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 18-10-08 11:39 |
|
Det kan du ikke. Du skal bruge noget flæskestegsfedt til at bage en sovs op med, og da du ikke har det må du finde på noget andet. Lidt afhængig af hvor meget kød du har, kan du jo varme det op i ovnen og satse på der kommer noget fond og fedt fra stegen. hvis der gør, så hæld det i en gryde og gør som du plejer.
Ellers er der kun en bouillonterning tilbage (jeg anbefaler hønsebouillon) med evt. mælk og lidt krydderier samt kulør. Hvis det ender med denne model, kan du få den drejet en anelse over mod flæske steg ved at spæde lidt rødkålssaft i sovsen
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 18-10-08 11:41 |
|
Hvis du har lidt svinefedt i køleskabet, kan det bruges til en opbagt sovs, men si løg og grever fra LOOL
| |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 18-10-08 11:47 |
|
kan ikke lade sig gøre
men
du kan købe en færdiglavet HVID sauce (hvorfor i alv den så ikke hedder sovs) og smage den til med salt og peber og komme kulør i.
Før du laver den så kog lidt laurbærblade i en smule vand - som du så tilsætter den færdiglavede sovs - det skal være meget lidt vand og smagen skal være ret kraftig så du ikke får en tynd sovs ud af det. (det er laurbær bladene der gør tricket men de kan jo af gode grunde ikke afgive særlig meget i og med færdiglavede saucer ikke kan koge nok.
Afskyr de der færdiglavede - men har afprøvet tricket og det gav pote
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 18-10-08 11:50 |
|
Hvorfor købe den miritdk? Det er da ingen sag at bage den op selv, eller.....
| |
| Kommentar Fra : ingelein |
Dato : 18-10-08 11:52 |
|
Hvad med en af "Jensens" (Bøfhus) sovser, eller saucer - f. eks. hvidvinssauce - fiks og færdig.
Jeg er gammel og ikke til den slags normalt, men det er udmærket, når vi får det serveret ude.
Mange hilsner Ingelein
| |
| Kommentar Fra : ingelein |
Dato : 18-10-08 11:54 |
|
Hej jeg mente selvfølgelig rødvinssauce.
Ingelein
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 18-10-08 12:10 |
|
Nå okay...Jeg har aldrig prøvet de der færdigsovse.
Jeg kan lige blære mig lidt...Kogte 6 kg. kalveben, 5 kg grøntsager og 8 liter vand ned forleden. Det snurrede i 24 timer. Smed alt fyldet ud og småkogte videre til der var 1...EN liter demi glace (fond) tilbage. Op på 200 gr. gl. rejebægre og i fryseren. Det erokay at have som backup
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 18-10-08 12:12 |
|
Citat go´ gammeldaws dansk mad er nu ikke så ringe |
I min mund er rækkefølgen...
1. Dansk
2. Italiensk
3. Alle de andre
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 18-10-08 12:16 |
|
miritdk
Citat men de der færdige saucer er tilsat noget smags-et-eller-andet |
Det er sgu nok mononatriumglutaminat (det 3. krydderi) Kineserne bruger tonsvis af det skidt. Mange får hovedpine af at spise på kinarestauranter på grund af dette. hmmm synes jeg breder mig lidt. Jeg er vist sulten LOOL
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 18-10-08 12:20 |
|
Rigtigt Tante Anne, men det hvide under flæskesværen er ikke fedt alt sammen. Der er en del bindevæv, som osse kan give smag, men det smelter ikke.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 18-10-08 12:31 |
|
Klummes opskrift med at lave en ordentlig portion fond vil jeg gerne støtte, del den evt. ud i mindre fryseportioner til senere brug.
Bland okse-og kalveben, brun dem, ned i en suppegrude og snur den et par timer......husk at skumme.
Restaurantkøkkener har næsten altid en "grundfond" klar de bruger til både supper og saucer idet når en gæst skal have en enkelt kotelet eller bøf er der aldrig stegesky nok til sauce.
| |
| Kommentar Fra : ingelein |
Dato : 18-10-08 12:51 |
|
Hej
Når jeg steger flæskesteg og andre stege - får vi altid serveret sovs, som består af hele fonden - 0 tilovers.
Men i sommer købte jeg rigtig mange spareribs, som skulle forkoges, inden de kom i fryseren, for senere at komme på grillen. Det gav 1 liter indkogt fond, som venter i små portioner i fryseren.
Hvor h..... køber man en suppehøne i dag?????? Har ledt og ledt alle gængse steder.
Mange
hilsner Ingelein
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 18-10-08 13:14 |
|
Citat køber man en suppehøne i dag |
Jeg tror du skal bestille den i forvejen hos slagteren, eller købe den ved stalddøren.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 18-10-08 13:17 |
|
Hæ, man skal vist "langt ud på landet" for at finde en høne der har ædt alt muligt i det fri incl. biller ogh regnorme og slås for at få mad, det giver i sidste ende det bedste kød.
Og så må konen vist ikke engang slagte og sælge den fra gården......har Du selv en økse ?
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 18-10-08 13:18 |
| | |
| Kommentar Fra : m13ark |
Dato : 18-10-08 14:04 |
|
det der med at få sovsen til at smage af flæskesteg når du ikke har skyen fra starten, kan du godt opgive, med mindre du har noget fond, som nogen beskriver. Prøv at bruge resterne på en anden måde istedet. Prøv følgende: hak lidt løg,champignon og et par skiver kogt skinke fint. Rist det let i lidt fedtstof på en pande. Hæld rødvin på så det dækker. Kog op. Tilsæt en stor skefuld dijon-sennep,lidt salt peber og kulør.
Skær resten af flæskestegen ud i passende skiver. Læg dem i et ildfast fad...taglagt, så de ikke bliber tørre. Hæld sovsen over. Der skal være så meget sovs, at kødet er helt dækket. Server kogte...gode kartofler til. eller smør/olie ristede kartofler........og måske lidt lun rødkål.
god fornøjelse, hvis du lyst til at prøve.
| |
| Kommentar Fra : kpm10 |
Dato : 18-10-08 16:21 |
|
Halløjsa
Har lige læst alle jers fine svar, har været ude og arbejde!
Vil Nu varme den i ovnen, og sætte et fad under med vand i og håbe der kommer lidt saft fra den!!!
Skriver når jeg er fædig emd at spise om reultatet......
Utroligt som ordet flæskesteg kan få mundvandet til at løbe....slubre....det ser ud til sværene stadig er sprøde.......uhm...lun rødkål......uhm
| |
| Kommentar Fra : liseaa |
Dato : 18-10-08 16:29 |
|
hej!
Den med benene er prof. det er den gængse måde at lave en fond på. Smag til med lidt eddike fra rødkålen er også en god ide. Du behøver ikke engang at varme stegen, for den har en himmelsk smag, når den er kold.
Hilsen og bon appetit fra la.
| |
| Kommentar Fra : ingelein |
Dato : 18-10-08 16:44 |
|
Ha, ha,
Sidste år var mit barnebarns kæreste hos os sammen med den øvrige klan juleaften. For at glæde ham, havde jeg også stegt en flæskesteg. Jeg kunne med det samme se på ham at hans juleaften var reddet.
Vi plejer at få gås eller ænder, men hver familie har sin tradition. Og uanset hvad nogen siger, laver jeg rødkålen selv (altid) - med æbler, lidt ribssaft og ....... kommen. Det bruger vi nemlig hos "vos". Desuden skal der fedt fra gås eller ænder i rødkålen. Det har jeg ikke , når det ikke er jul, så der bruger jeg enten svinefedt eller fedt fra flæskestegen.
Med hensyn til suppehønen må jeg alliere mig med min ægleverandør. Men gad vide, hvorfor der ikke er flere suppehøns at købe hos Brugsen, Føtex, Fakta, osv. Synes jeg har hørt en begrundelse engang her i sommer. Men kan ikke huske det.
Mange hilsner Ingelein
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 18-10-08 18:47 |
|
Hjemme fik vi sommetider en skrukket eller gammel høne af naboen, af med hovedet og fjerene, og så i gryden.
Skøn suppe, men kødet var intet værd skønt min mor prøvede med lidt sovs og tarteletter.
| |
| Godkendelse af svar Fra : kpm10 |
Dato : 18-10-08 20:18 |
|
TanteAnne det blev dig der løb med sejeren! Det gav en genial smag med rådkølssaft, det havde jeg ikke hørt om før!
Men jeg var så heldig at der løb saft fra kødet da den var i ovnen, så det blev faktisk en rigtig god sovs!!! Sværen var også sprød, men det med mikrobølgeovnen kunne ikke have været brugt alligevel, jeg ejer nemlig ikke sådan et apperat og skal heller aldrig have en da jeg ikke mener at den egner sig til madlavning!
Tak for alle de gode input...fra en dejlig mæt famillie......
| |
| Kommentar Fra : ingelein |
Dato : 18-10-08 20:32 |
|
kpm10
Jeg har været hård modstander af microovne. Men nu har jeg allerede gang i nr. 2 ovn.
Et sommerhusophold ændrede mit syn på sådan en tingest.
Nu kan jeg ikke undvære den. Du aner ikke hvor meget tid og rengøring/opvask du sparer med en microbølgeovn:
Vi bruger den til:
1. At koge havregrød
2. At koge ris - ikke mælkeris!!!!
3. Varme en kop mælk eller chokolade
4. Varme retter
5. Varme f. eks æblekager, direkte fra fryseren, stadigvæk indpakket i bagepapir
6. Lige nu - er det de "stegte æblers" tid - smager dejlligt med karamelsovs ovenpå.
7. Stegte bananer
8. Koge æblemos
Ja, der er mange andre småting, som kommer i microovnen hos os.
Jeg skulle heller ikke nyde bestrålet mad, som jeg kaldte det før vi fik microovn.
Mange hilsner Ingelein
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 18-10-08 20:47 |
| | |
| Kommentar Fra : kpm10 |
Dato : 18-10-08 20:52 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|