Hej
Her er en af mine egne favoritter : BEOUF BOURGUIGNON med kalvekød.
2kg Kalvebov eller kalveklump
6 tykke skiver saltet flæsk
ca 125 gr smør
10 skalotteløg
3-5 fed hvidløg
175 gr mel
1 fl rødvin ( God Bourgogne )
1 l god oksebouillon
5 laurbærblade
5 kviste timian
1 ds spsk koncentreret tomatpure
Salt og peber
500 gr små champignoner
400 gr skalotteløg
5 spsk hakket persille
Skær kødet i terninger og flæsket i meget små terninger.
Varm en gryde op ( helst en jerngryde ) og brun flæsketerningerne heri og tag dem op.
Brun kødet og tag også det op.
Kom evt. lidt smør i gryden ,hvis der ikke er fedtstof nok.
Hak løg og hvidløg og brun dem.
Læg flæsk og kød tilbage i gryden,drys melet over og rør det sammen og spæd med rødvin og bouillonen.
Tilsæt laurbærblade, timian, tomatpure, salt og peber.
Læg låg på og lad retten simre ved svag varme i ca. 1 1/2 time eller til kødet er mørt.
Tilsæt de hele skalotteløg 15 minutter før retten skal serveres og champignonerne 5 minutter før retten skal serveres.
Jævn ,hvis den er for tynd og smag til.
Serveres rygende varm og drysses med friskhakket persille lige før servering.
En god kartoffelmos eller rodfrugtmos er perfekt til retten.
Der skal naturligvis drikkes en god Bourgogne til retten.
God fornøjelse og velbekommen
hilsen Mcloud