|
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 27-09-08 04:49 |
|
God morgen pjevser.
Man kan jo gøre som man har lyst, men jeg har aldrig set en opskrift, som siger at den "pyramide" skal pilles ud. Men er den der ikke kun, hvis bærrene er plukket for umodne. Jeg mener at huske, at den blir siddende på plukstedet, hvis bærret er modent.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 27-09-08 05:07 |
|
LOOOL Du er så gavmild Runa, men der kommer vel en anden som kan få dem...
Det er rigtigt, at der ikke er langt fra umodne bær til smattede bær, det er derfor de er så møg dyre at købe hos grøntmanden. Laver du saft af dem, er det slet ikke noget problem, men jeg kan da godt forestille mig, at de kan skæmme marmeladen...men prøv at lade dem sidde og start med at lave en lille portion. Så ved du hvad du skal holde dig til
| |
| Kommentar Fra : tpjevser |
Dato : 27-09-08 05:16 |
| | |
|
Citat Karakteristisk for alle brombærarter er, at frugterne ikke løsner sig fra frugtbunden ved modning, som hindbær gør, men følger med bærrene ved plukning. |
http://www.vom.dk/index.php?id=14&mid=2
Ja jeg har altid fjernet den hvide frugtbund, når jeg skulle lave brombærmarmelade...... men har heller aldrig læst, at det er noget man SKAL
Der var også lige denne opskrift på siden lyder da godt, syntes jeg
Kryddersnaps
En bredhalset flaske fyldes med fuldmodne brombær. Bærrene overhældes med Brøndum eller fortyndet finsprit til 40 %. Lad snapsen trække i 3-4 måneder, hvorefter bærrene sis fra. Snapsen er et koncentrat og skal fortyndes. Man kan evt. smage snapsen til med lidt honning.
| |
|
vi har masser af hindbær, de opfører sig nærmest som brombær.
den hvide kegle bliver for det meste siddende på busken. jeg har altid pillet keglen af især vel fordi der næsten altid sidder en stump stilk med blad tilbage.
skal og skal - jeg har altid troet, at man skulle.
herlig dag til jer alle.
| |
|
du er da slet ikke til at styre, klumme. du er nu et nummer for sig, høhø.
det er forresten et fint logo, du har fået. hvad betyder det.
undskyld runa, at jeg træder udenfor marmeladen.
| |
|
Jeg tror ikke, du gør noget forkert - kan være dine bær ikke er helt modne og så ikke vil slippe... lad dog den lille stump sidde - du skal nok få en god marmelade alligevel...ellers skyl den ned med brombærsnapsen
| |
| Accepteret svar Fra : momomo | Modtaget 100 point Dato : 27-09-08 21:06 |
|
Der sidder da altid en lille "kegle" tilbage i brombærret og det skal blive siddende også i brombærmarmelade og hvis du også har æbler har jeg en god opskrift her:
1 kg brombær
1 kg madæbler
2 kg sukker
æbler skrælles, skæres i mindre stykker og kommes i en stor gryde med 2 dl vand, bringes i kog og simrer til de er kogt næsten ud.
De skyllede bær tilsættes og simrer 5 min.
Sukkeret tilsættes, simrer under omrøring til det er smeltet. Koges derefter 10 min. uden låg.
Tages af varmen og tilsæt evt. geleringspulver og kog igen ca. 1/2 min.
Jeg tilsætter altid lidt geleringspulver (uden konserveringsmiddel) da marmeladen ellers bliver lidt for tynd, måske fordi jeg bruger frosne bær.
Koges 10 min. Hældes varm på skoldede glas og tilbindes straks.
God fornøjelse!
| |
|
jeg har tænkt og tænkt, og synes efterhånden at kunne huske, at keglen bliver i bærret.
hmprh, når man absolut mener, at ens mening skal spredes ud over landet med let hånd...
så jeg undskylder mit utidige hørpåmigjegvedossenogetsyndrom.
| |
|
det var godt, at løsningen var der ved hånden uden proptrækker, runa. god fornøjelse.
gad vide om opskriften ikke også vil være god med hindbær i stedet for brombærrene? det skal prøves.
klumme: du er en strik.
og det er grunden til, at vi ikke dyrker spinat, så vi undgår at jokke mindst muligt.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|