Forresten, hvis du kender til nogle der skulle være nulevende (og nok ikke i bedsteforældre-alderen) - eller hvis de havde et usædvanligt navn, så kunne du også forsøge at søge på Facebook. Søg efter efternavnet, se på mulighederne, og send folk en kort besked om hvem du søger - og spørg om de evt. kender disse personer. Jeg har fundet flere "manglende" familiegrene ad den vej - og fået reetableret kontakten over Atlanten.
Endelig er der Cyndi's List og Google, som også er udemærkede indgangsvinkler.
Cyndi's List er "bare" en kæmpeliste over links til steder af slægtsforskningsmæssig interesse; her Canada:
http://www.cyndislist.com/canada.htm
Google - den kendte søgemaskine, hvor man faktisk kan finde en hel del. Ikke kun slægtstræer på nettet, men også stykke små bidder sammen om nulevende - og derigennem måske få en idé om, der skulle være tale om de personer man leder efter. (Egner sig bedst til nulevende).
Google har også en maskinel oversætter, der kan oversætter sider for dig til et, i hvert fald, nogenlunde forståeligt dansk. (
http://www.google.com/language_tools?hl=da) Men den kan altså finde på at oversætte Roskilde med Oxford, Jens Hansen med John Smith, og sognet Hagested bliver til Chin place - så den er bestemt ikke fejlfri. Men man får da en rimelig idé om hvad der står.
Når du søger, må du i øvrigt være opmærksom på, at du ikke er alt for specifik mht navnet og stavemåden. Og da du søger i Canada, kan du forvente, at navnene er helt "tossede" set med danske øjne. De har simpelthen skrevet det de hørte - og da de ikke var vant til danske navne, så blev det til noget sjovt noget indimellem. Fx har jeg set en dame med mellemnavnet "Besta". Hun var sikkert kaldet "bedste", da hun var i bedstemorsalderen. Hun er nemlig ikke døbt med noget der kunne blive til "Besta" her i Danmark.