|
| sylting henkogning af pærer Fra : 1133 | Vist : 3119 gange 100 point Dato : 17-08-08 12:19 |
|
hej hun sidder og kigger opskrifter på henkogning og syltede pærer
en god opskrift søges
der må da være en der har en god gammel opskrift
for hun vil ikke lytte til mine idder
| |
| Accepteret svar Fra : modersvilje | Modtaget 110 point Dato : 17-08-08 12:33 |
|
Syltede pærer (ca. 1 liter)
1 kg pærer
500 g melis
½ dl. eddike
2 dl. vand
1 tsk. flydende atamon
Pærerne vaskes, skrælles og kan syltes hele. stilken og blomsten skæres væk eller pærerne flækkes og kernehuset fjernes .
Sukker, eddike og vand koges til en lage, hvori pærerne koges ganske sagte, til de er møre. De lægges i varme, atamonskyllede glas. Lagen koges ind 3 – 5 min. tilsættes atamon og hældes over pærerne. Glassene lukkes til med det samme.
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 17-08-08 12:34 |
|
Denne er vist den samme som i - den grønne syltebog-?som jeg plejer at benytte mig af
Syltede pærer (ca. 1 liter)
1 kg pærer
500 g melis
½ dl. eddike
2 dl. vand
1 tsk. flydende atamon
Pærerne vaskes, skrælles og kan syltes hele. Da må stilken skrabes og blomsten skæres bort. Pærerne kan flækkes og kernehuset bores ud med et græskar bor eller en teske. Sukker, eddike og vand koges til en lage, hvori pærerne koges ganske sagte, til de er møre. De lægges i varme, atamonskyllede glas. Lagen koges ind 3 – 5 min. tilsættes atamon og hældes over pærerne. Glassene bindes til med det samme.
Det lyder måske underligt med eddiken, men den smages ikke,
Og så et par skiver vanilleis, og lun chokoladesovs
http://www.gamledanskeopskrifter.dk/page849.html
Der er rigtigt mange muligheder her http://www.google.dk/search?hl=da&q=syltede+p%C3%A6rer&meta=
| |
| Kommentar Fra : valde. |
Dato : 17-08-08 17:24 |
| | |
|
mon denne opskrift er gammel nok - den er fra md. jensens koge- og syltebog fra 1904. købt for en femmer på et loppemarked. mon madammen er mor til frk. jensen?
syltede pærer:
alle slags pærer kan anvendes, men de må ikke være fuldkomne modne. de skrælles og hvis de er store, skæres de i to stykker. kærnehuset ud. 1 pund (500gr.) pærer. 1 pund sukker koges til sirup med 1 pægl vand (0,2415 l). pærerne koges med, til de er møre. de lægge op på et dørslag (si). saften koges nmed et tykke vanilie og skummes indtil den er klar og godt jævn. når den er kold, hældes den over pærerne, som nu er lagt i syltekrukker. bindes til næste dag. hvis de skal bruges til steg kan der tages 1/4 pægl eddike til hvert pund bær.
jeg har oversat det meste til mere nutidig dansk, så jeg ikke får smidt en stavekontrol i hovedet
... de ere lagte - man maa - 1 Pægl Vand osv.
de pærer, som vi har i haven ku' godt risikere ovennævnte behandling.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|