To variationer:
Bolognese
Svits en smule fintskåret bacon el. en rest god røget skinke i en god olie.
1 stort finthakket løg i.
Dernæst hakket halvt oksekød/halvt flæskekød
Når kødet har skiftet farve kommer kreativiteten ind.
Gode ting:
Finthakket hvidløg
Soltørrede tomater, der er blødt op i olie og blendet
Revet gulerod
Revet courgette
Svits alt og hæld en stor dåse tomater i.
Dernæst en lille dåse koncentreret tomat.
En lille smule sukker (skal der altid i, hvis man bruger tomater; fremhæver smagen + evt. lidt citronsaft)
En god håndfuld basilikum
Salt, peber
Skal ideelt simre en times tid, men mindre kan gøre det.
Kan fryses.
Serveres med pasta, revet parmesan og en god grøn salat.
Millionbøf
Som Bolognesen, men du dropper hvidløg og basilikum og smager i stedet til med Worchestersauce.
Serveres med kogte kartofler/kartoffelmos og salat eller en god hjemmelavet agurkesalat