|
| Enkel opskrift med okra? Fra : Ysseven | Vist : 2091 gange 100 point Dato : 30-05-08 07:40 |
|
Hej derude,
Jeg ville gerne have forslag til/opskrift på en enkel tilberedning af okra.
Min mor købte nogle i går, og vil gerne servere dem (sammen med mere "almindelige" grøntsager) til en gang benløse fugle i aften, og hendes benløse fugle er afsindig lækre med den skønneste sovs!
Jeg har googlet, men synes, at det er lidt småt med brugbare opskrifter.
Idéer modtages gerne hurtigt, da jeg om få timer må forlade min computer - og opskriften skal bruges i aften...
| |
| Accepteret svar Fra : HelleBirgitte | Modtaget 110 point Dato : 30-05-08 08:22 |
|
Her er et par opskrifter, håber du kan bruge dem
Okra med kokosmælk
1 spsk olie, 1 hakket løg, 1 lille bundt
forårsløg, 250 g minimajs, 300 g små okra, 1 spsk tomatpuré, 1 lille dåse kokosmælk, 2 spsk soja,
et nip sukker, salt, peber
Svits løget i olie i en wok og kom forårsløg, minimajs og okra i. Rør tomatpuré, kokosmælk og lidt vand i sammen med soja og sukker. Kog det i 3 min. og smag til med salt og peber.
http://www.soendag.dk/opskrift.aspx?cat=5765&menu=smenu3
Eller:
6 kartofler
6 tomater
2 courgetter
2 auberginer
250 gram okra (kan undlades)
2 løg
2 grønne peberfrugter
3-4 fed hvidløg
1 bundt persille
3 spsk. olivenolie
salg og peber
hvidvinseddike Ca. Tidsforbrug:
Antal personer / stk.: 8
1: Rengør alle grønsagerne, og skræl kartoflerne. Skær kartofler, tomater, courgetter og auberginer i skiver. Rengør okraerne og skyl dem i vand tilsat hvidvinseddike. Smør en lille bradepande med olivenolie og kom kartoflerne i bunden, drys med salt. Kom dernæst auberginer, courgetter og okra i bradepanden. Drys med salt og peber.
2: Hak og bland løg, hvidløg, peberfrugter og persille. Kom blandingen over de andre grønsager og slut af med tomater. Tilsæt en lille smule vand. Bag grønsagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.
Tip: Retten er en klassiker fra det græske køkken, der fås på de fleste tavernaer. Den spises med brød, oliven og feta.
http://hotstart.dk/opskrifter/ViewRecipie.aspx?id=1356
| |
|
Fandt også lige den her, som jeg syntes lyder meget lækker
100 g okra i ½ cm tykke skiver
5 tomater
½ grøn peber
1 løg
2 fed hvidløg
1 frisk chili, finthakket
1 tsk rørsukker
½ bdt. bredbladet persille - grofthakket
1 dl boullion eller vand
Olivenolie
Havsalt
Sort peber
Tomaterne skæres i grove tern. Løg og peberfrugt skæres i fine tern. Varm olien op i en gryde. Sauter ved lav varme løg og peberfrugt med hakket hvidløg til løgene er klare. Tilsæt tomater, sukker, chili, havsalt og sort peber. Kog i ca. 20 minutter, til tomaterne er næsten grødagtige. Tilsæt okraen og bouillonen, rør rundt og kog videre i 10 minutter mere, rør ofte. Til sidst kommes hakket persille i og evt lidt mere salt og peber, serveres brandvarm.
http://www.aarstiderne.com/default.asp?path={A2CB063F-514E-42DF-B6B8-09F3B4CC4B75}&rcp=DA07BAD9-2677-4942-B5AF-984244DAE2A5
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 30-05-08 08:52 |
|
Ærlig talt Yssseven.
Du eller din mor kunne forhåbentlig ikke drømme om at "pynte" på en klassisk dansk ret, som smager himmelsk, som du selv skriver.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 30-05-08 11:33 |
|
Olsen.
Hvorfor siger du det????
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 30-05-08 13:43 |
|
Ysse... Det var blot fordi jeg syntes det var lidt umotiveret pludselig at smide dette ½ vink ind. Du har jo ikke spurgt noget om tilberedning el. lign, så virker det lidt pudsigt at skrive en lille smule af et større hele, som jeg kan se er kopieret fra nettet.
En god side at få forstand af vedr. grønt, frugt, krydderurter og svampe er denne: http://www.raavareguiden.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=2
og dette skulle den gode Olsen have fortalt dig, i stedet for hans halvkvalte vise, når han nu absolut vil fortælle dig noget du ikke har spurgt om.
Om Okra siger den:
Citat Skylles. Stænglen skæres af.
Svind: 15%
Anvendes for eksempel skiveskåret i supper og omeletter eller let kogt og marineret til salatbrug.
Frugtsaften er slimet og virker jævnende på sovs og lignende. Et hurtigt opkog og efterfølgende skylning med koldt vand fjerner en del af den mælkeagtige saft, hvis man synes, det er for meget af det gode. |
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 30-05-08 15:30 |
|
Tjaeee Ysse okay... vi opfatter det måske forskelligt, så ski vær med det.
Jeg ville godt binde an med at prøve nogle svampe af en type tl benløse fugle og måske osse til bankekød.
| |
|
Selv tak - håber det smagte godt
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|