Hvad kendetegner en frisk fisk?
Fiskens øjne skal være klare. De må ikke være matte, mælkeagtige, røde eller indsunkne.
Skindet skal være blankt og glinsende, og skællene skal være intakte.
Fisken skal dufte friskt af tang og havvand.
Fiskekødet skal være fast, glinsende og med en transparent, perlemorslignende farve. Det må ikke være slattent, uigennemsigtigt mat eller brun-/gråligt. Kødet må desuden ikke se flosset ud, men skal være ensartet og sammenhængende.
Gællerne skal være blodrøde. De må ikke være slimede og blege.
Hvornår sker der noget?
Ved en optimal opbevaring ved 0-2° straks efter fangsten, vil kvaliteten først begynde at falde mærkbart efter 5-6 dage.
Det første, det går ud over, er smagen og lugten. Dernæst begynder kødet også at miste sin fasthed, smagen bliver sur, og fisken fordærves herefter dag for dag.
http://www.skagenfood.dk/article.html?articleid=22