|
|
Jeg er stødt på txten: "Har været frosset og må ikke genfryses" på kødpakker.
og siden der står "må ikke". frem for "bør ikke" sku' man jo tro der var noget om sagen.
| |
| Kommentar Fra : granner01 |
Dato : 03-03-08 22:39 |
|
Jeg mener at det skal skrives, hvis det har været frosset så kan det jo ikke fryses igen.
Du kan da prøve at ringe til Fødevarekontrollen, det ved det helt bestemt.
| |
| Kommentar Fra : Sunowich |
Dato : 03-03-08 22:43 |
|
Der skal helt klart stå at det har været frosset
SunoFisk
| |
| Kommentar Fra : droslerne |
Dato : 03-03-08 22:45 |
|
Det jeg mener er at jeg ved ikke hvor længe slagteren har haft det frosset og kan jeg genfyse det igen.
Slagteren i Super Best siger man skal ikke skrive noget på pakken og det kan da være lige meget, men jeg vil gerne have frisk kød
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 03-03-08 22:53 |
| | |
| Kommentar Fra : Smokei |
Dato : 03-03-08 23:03 |
|
Ifølge Forbrugerstyrelsenkan frosne varer, der er optøet ved køleskabstemperatur, og kun netop er blevet bløde, altid genindfryses uden risiko for sundhedsfare. Frosne varer af kød, fisk eller fjerkræ, skal optøs i køleskab. Det er det sikreste hygiejnisk og giver den bedste kvalitet. Hvis madvarerne derimod har ligget til optøning på køkkenbordet, og dermed er blevet varme på overfladen, må det tilrådes at tilberede maden, køle den hurtigt af og derefter fryse den ned igen.
Sundhedsmæssigt er det derfor forsvarligt at genfryse optøede madvarer efter ovenstående forskrift. Med hensyn til madkvaliteten er det dog oftest meget ødelæggende at genfryse en optøet vare. Under indfrysningen af optøede madvarer dannes iskrystaller. Cellevævet i madvarer som grønsager og kød bliver ødelagt af iskrystallerne, hvilket betyder at især konsistensen vil ændres betydeligt. Derfor tilrådes det aldrig at genindfryse optøet mad.
| |
|
Generelt gælder at man ikke SKAL dokumentere fødevarer - altså beskriver varen - indholdet af produktet.
Den selvstændige slagter skal ikke dokumentere hvad hans leverpostej, kødpølse osv. er lavet af.
Derimod skal det man skriver være sandt (!), HVIS man dokumenterer varen.
(Der er også andre regler for, hvordan man skal dokumentere; men det er ikke det, der bliver spurgt om her.)
Således SKAL man altså ikke skrive, at en vare har været frosset ned.
Men man kan jo som kunde spørge...
Det der svares skal altså være sandt! Men det bliver jo forresten da ikke mindre sandt af at blive sagt end at blive skrevet.
Man har selvfølgelig sværere ved at referere bagud, hvis varen er fordærvet, når man ikke har noget på skrift. Modsat har man så et problem med at dokumentere, at man selv har behandlet varen korrekt efter købet.
Hvis du vil være mere sikker på at få kød, der ikke har været frosset, så gå til en selvstændig slagter og udspørg ham/hende om varerne.
| |
| Kommentar Fra : dova |
Dato : 03-03-08 23:37 |
|
Citat Slagteren i Super Best siger man skal ikke skrive noget på pakken og det kan da være lige meget, men jeg vil gerne have frisk kød |
Slagterne i de SuperBest jeg kender, kunne ikke drømme om, at undlade den lille hvide etiket med blå skrift, hvorpå der står, at varen har været frosset og ikke bør genfryses....for det skal de når det drejer sig om kød....det kaldes supplerende mærkning
Citat Det kan derfor ikke generelt kræves, at f.eks. fødevarer, der er optøede med henblik på salg, mærkes med oplysninger som f.eks. »optøet« eller »har været frosset/dybfrosset«. Det må for de enkelte fødevarer vurderes konkret, om køberen vildledes, såfremt oplysningen ikke gives.
For så vidt angår kød, vil man derfor normalt kræve, at der gives oplysning om, at kødet har været frosset, f.eks. når kødet sælges under omstændigheder, der giver køberen den opfattelse, at kødet ikke har været frosset, når kødets kvalitet har ændret sig eller når kødet har tabt vand under optøningen.
F.eks. kræves supplerende mærkning af optøet rødt kød, hakket kød, fars og rå medister. Fersk fjerkrækød må ikke forhandles optøet, se kommentarer til § 60 |
http://64.233.183.104/search?q=cache:HfpuiJeMScUJ:www.foedevarestyrelsen.dk/NR/rdonlyres/elz4elrvpzby6kpw3q3ybaooxop4asroec4atxyaeoicuaggmdkjpievbjng2mnghnaexzuvzfogknacskkkdkhwdyh/mrkningsvejlny.pdf+regler+for+opt%C3%B8et+k%C3%B8d+i+butik&hl=da&ct=clnk&cd=1&gl=dk
Og visse former for kød må slet ikke sælges i optøet tilstand hvis det har været frosset, det skal enten sælges ferskt eller som dybfrost
Citat Ad 1) Fjerkrækød, der har været frosset, må ikke udbydes til salg i optøet tilstand.
Selvom varen evt. mærkes med ”optøet”, er det ikke tilladt at forhandle fjerkrækød, der har været frosset. Dette følger modsætningsvis af art. 3, stk. 2, i Rådets forordning (EØF) nr. 1906/90 af 26. juni 1990 om handelsnormer for fjerkrækød, i henhold til hvilken fjerkrækød alene må udbydes til salg som enten ”fersk”, ”frosset” eller ”dybfrosset”. Dette gælder i alle handelsled. I henhold til art. 5, stk. 3, skal en af disse former fremgå af færdigpakningen eller en fastgjort etiket. I de tidligere handelsled anføres formen i de ledsagende forretningspapirer, jf. art. 4. |
http://64.233.183.104/search?q=cache:eYRDjHMKrqAJ:www.foedevarestyrelsen.dk/NR/rdonlyres/eathlh3chiaoeq6uqnf5jal6mehptna3y4bhrtzq7v6w2zuwqmh65deet6tqzrukilhamme37s7gmhbazgiqrkpbozh/Rapportomkontrolkampagnenmodvildledendemarkedsfring2004.doc+regler+for+opt%C3%B8et+k%C3%B8d+supermarked&hl=da&ct=clnk&cd=1&gl=dk
| |
|
i kvickly skriver de ALTID har været frosset....bør ikke genfryses eller i den retning...
køb dit kød hos en rigtig slagter...så får du friske varer...det gør man sjældent i supermarkederne..jo føtex er nok det bedste sted jeg kender i dk med friske varer....og så halal slagterne de har gode og friske og superlækre kødvarer...
hernede er der gudskelov masser af friskvare butikker...de forstår nemlig at behandle fødevarer ordentligt og kunderne er kræsne...de gider ikke dårlig kvalitet....
danskerne ku virkelig lære noget af dette...man er alt for stresset og ligegyldig med sin mad og fremstilingen af den i dk...og den blir ædt i en fart....
masser af slagter butikker ostebutikker mm...lækre specielbutikker med alverdens lækre sager....ikke som i dk hvor alt er blevet til supermarkeder...
sov godt.....miss.j.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 03-03-08 23:46 |
|
Citat Handl i bilka eller andre storsælgende virksomheder når du skal have kød det når ikke at ældes eller blive forfrosset |
Forfrosset LOOL
Hvad ved du om det. Du køber jo ind på en genbrugsplads LOOL http://piv.pivpiv.dk/
| |
| Kommentar Fra : Smokei |
Dato : 04-03-08 00:11 |
| | |
| Kommentar Fra : Smokei |
Dato : 04-03-08 00:21 |
| | |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 04-03-08 00:24 |
|
Jeg er begyndt at handle her: http://www.bestbeef.dk/
Det er KANON kød. Kvaliteten er til et 10 tal ud af 10. og prisen er ikke værre end andre steder hvis det skal være samme kvalitet. Men selvfølgelig kan man i Brugsen ind i mellem få en kotelet for en 5'er. Det kan man ikke hos ham. Men Argentinsk oksekød er simpelthen toppen.
| |
|
Ja, Klumme.
Men der er også problemet med at opbevare varen ordentligt efter at man har fisket den op af køledisken i supermarkedet eller at slagteren har langet den over disken.
Hvis man er på indkøbstur om lørdagen, lægger kød i indkøbsvognen, shopper lidt mere i Koma, eller hvad supermarkedet nu hedder. Derefter har man et par ærinder mere inden man tager hjem.
Så har man selv overtrådt de almindelige forskrifter for hygiejnisk opbevaring af slagterivarer. For i den time eller to der nemt kan gå, har kødet jo ikke været på køl.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 04-03-08 00:29 |
|
krestenklit
det gør ikke noget kresten, hvis bare det er frisk fra slagteren. Men har det været frem og tilbage hos ham og dermed blevet "varmet" op og kølet ned er det skidt. Derfor skal man kunne stole på slagteren.
Det jeg får fra Best beef har aldrig været over 2 grader. Og det stoler jeg på.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 04-03-08 00:30 |
|
Man må heller ikke blive hys. Men det er bedst hvis man selv "mishandler" det. Så ved man eksakt hvad det har været udsat for.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 04-03-08 00:32 |
|
Men bortset fra det, mener jeg at det skal anføres på varen, hvis der ligger optøet kød i køledisken som en gang har været frosset.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 04-03-08 00:34 |
|
Bakteriemæssigt tager det ikke skade af at blive tøet op til 0 gr, og derefter frosset igen. Men der fiser en masse god saft af kødet, så det blir tørt og kedeligt, og er derfor en dårligere kvalitet, der som minimum skal koste betydeligt mindre.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 04-03-08 02:13 |
|
Jeg har aldrig set teksten "optøet og opskåret" på fersk kød, det må da høre under almen viden, hvis man ikke havde muligned for at nedfryse en del af halvfabrikata og skære det op til koteletter senere ville der blive et megaspild og højere priser.
Hvis ikke man stoler på friskheden er der grønt som alternativ.
Pålæg kan stamme fra optøet kød, men da det er forarbejdet med kryddderier, tilsat en masse kemikalier, stegt og kogt sker der intet ved at fryse det igen, det gør vi jo selv hjemme ved overskud af madretter.
Skivet pålæg i bakker med masser af luft har nok ikke været nedfrosset efter pakningen da alle ved at det smager af aviser efter blot et par måneders dybfrysning.
De 50 tons gammelt kød som Fødevarekontrollen finder nu og da i skure er ejet af firmaer som Coop og Føtex holder sig langt væk fra.
| |
| Kommentar Fra : Sunowich |
Dato : 04-03-08 08:16 |
| | |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 04-03-08 08:19 |
| | |
|
Så vidt jeg ved...... ja... nu er det jo heller ikke så meget
............... Meeeen, så er der kommet en lov om at alt hvad der fryses og genanvendes, skal oplyses på emballagen til forbrugeren.
Fx. kød der sælges som steg, bliver lavet til bøffer, dagen efter ligger det i køledisken som småkød, dagen efter som fars og dagen efter som "friske" færdiglavede frikadeller...... det mener jeg også skal oplyses.................... så jo........ mener du har ret.....
| |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 04-03-08 09:48 |
|
Selv spørgsmål på Kandu kan blive fordærvet af gammelt nag.
Hvorfor dælen kommer der nogen ind i et spørgsmål bare for at genere andre.
Det er da en pervers måde at opføre sig på.
| |
| Godkendelse af svar Fra : droslerne |
Dato : 04-03-08 21:04 |
| | |
|
Citat Selv spørgsmål på Kandu kan blive fordærvet af gammelt nag. |
Ja, Eyvind.
Ligesom spørgeren gerne vil have frossent kød dokumenteret, ville det være dejligt om der i første linie stod, om indholdet af svarene havde været frosset ned i længere tid og nu blev tøet op. Så kunne man kassere dem med det samme.
| |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 04-03-08 21:26 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|