|
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 13-02-08 19:06 |
|
missj.... Du får temmelig svært ved at finde rugmel dernede, kender du ikke nogle i DK der kan sende dig nogle blandinger??
Ellers må du i et stort supermarked, der kan du være heldig at finde tysk rugbrød
Og jow selvfølgelig finders der mælk i Italien
| |
|
Her har du opskriften uden gær, med grahamsmel
Hvedesurdej
200 g friskmalet grahamsmel
1 tsk. honning
1spsk friskt surmælksprodukt
2 dl vand
1 tsk. salt
Bland i en skål, dæk med film og stil det lunt til dagen efter.
Dag 2-5:
Rør en smule mere grahamsmel-2 håndfulde og lidt mere vand i dejen hver dag. Den skal være som havregrød. Den skulle gerne vise lidt mere aktivitet hver dag.
Den 5 dag skulle dejen gerne dufte umiskendeligt syrligt og dejligt, være boblende og livlig. Ellers røres en lille skefuld honning mere i, og man venter et par dage mere.
Man kan også lave en surdej udelukkende med grahamsmel og vand. Det er bare mere sikkert med honningen og surmælksproduktet, som begge indeholder mælkesyrebakterier, og for honningens vedkommende også naturligt forekommende gærstammer.
se mere her : http://www.fuglebjerggaard.dk/Camilla/breadDR2/program1.htm
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 13-02-08 19:21 |
|
Hvad er du allergisk overfor?
Gluten?
men hvorfor så ikke gæret og sukkeret?
| |
|
ingen sukker eller gær....jeg må ikke få det..og rugmel og knækkede kærner findes ikke.
kan jeg altså ikke få det hernede...kan kun finde grahamsmel.
nå fik aldrig sendt denne her ...fik lige telefon fra dk....
men altså surdej uden gær og sukkerprodukter.....det udvikler min gærsvamp, som jeg er ved at få bugt med og er ikke godt for mit forhøjede blodsukker.har fået forbud mod disse produkter....
er ikke så vild med rugbrødsblandinger, der er også gær i...kan bedst li at lave mit brød helt fra bunden...uden tilsætningsstoffer og lign...
har hørt at det er muligt at lave surdej af bagepulver...måske, men kender ingen opskrift på det....
ciao miss.j
| |
|
frieda...nej jeg er ikke allergisk overfor gluten eller hvedemel, je gmå bare ikke få dette eller gær eller sukker...
ja rahamsmel er hvedemel, det ved jeg godt, men det er ikke forarbejdet på samme måde som hvidt mel....jeg må gost spise grovemelsorter....
jeg har forhøjet blodsukker og gærsvamp i kroppen derfor NUL sukker, gær og hvedemel....
hvedemel framskynder ligesom de andre ting gærproduktionen i kroppern.....derfor....
det er lægen der har forbudt mig det og en ven jeg har i kbh der er helsekostmand siger det samme...så jeg må lytte til experterne .....
men øv er det....
ciao endnu engang
| |
|
helle birgitte...den lyder spændende den opskrift....må lige forhører mig med hensyn til honningen....ellers er den vist go tror jeg...
go aften fra italien....
| |
| Kommentar Fra : jomfruane |
Dato : 13-02-08 20:56 |
|
ja, så er vi på den igen
Til lægen.
Candida er elsket af alternative behandlere, men har intet med videnskab at gøre.
| |
|
undskyld mig jomfruane....det er ikke det jeg spør om...
den gider jeg overhovedet ikke kommentere...der er ikke læst hvad jeg skriver.....sorry...
nul gær nul hvedemel nul sukker....og gærsvampen e rforårsaget af for højt blodsukker.men er ved at få bugt med den skriver jeg jo ovenfor.....
men det var en god opskrift åp surdej uden de nævne produkter og med grahamsmel, da det er det eneste mel jeg ka opdrive i italien.....der ikke er alm hvis hvedemel...
ciaoooooooooo
og buona serata...italina
| |
|
hej igen, hvordan går det med surdejen
| |
|
hejsa.hellebirgitte...
det går fint....er igang med den fra fru vims i nordsjælland.....fruen på fuglebjerggårds opskrift er glimrende og der kom gang i boblerne allerede efter 1.dag....godt du lige mindede mig om det, for jeg har da glemt at påfylde mel og vand idag...det er fordi jeg har lidt travlt med at så og plante i haven...og så meget andet.....
go' weekend...ciao m.j
| |
|
lyder hyggeligt, lad mig høre hvordan det går senere
| |
|
forresten..h.b har du selv erfaring med denne surdej....tænker på , at jeg vil gerne gemme noget af den til senerebrug....hvordan skal jeg gemme den og skal den konserveres med salt elelr noget...og evt. hvor meget af den skal jeg gemme..jeg laver halv portion af det der står i opskriften...det er jo mange dage at vente hver gang man skal lave nyt brød..
havde engang for herrens mange år siden en rugbrødssurdej der var ret mange år gammel....altså den var blevet oretholdt i mangew mang eår og uddelt til højre og venstre..en rigtig go en...den skulle opbevares i køleskab med et ordentlig lag salt ovenpå....men det er nok ikke lige sagen for denneher...
denne syder og bobler, så det fint....
ciao ´j.
| |
|
hej, nej jeg har ikke selv prøvet denne surdej. Men prøv da at gemme noget af den. Jeg plejer at gemme ca 50 g i en frysepose i køleskabet..
| |
|
hellebirgitte.
du får mine point for opskriften på fru strixes surdej uden gær....
brødet e rblevet helt fint og smager fortræffeligt...godt noj klumrede jeg grundigt i det f´da jeg skulle lave selve dejen..glemte at fåfylde vand og mel og mere salt, så efter hævning måtte jeg igang med den proces en gang til..me efter adskillige hævninger er det blevet lækkert.
har også fundet en helsekostbutik med alle de produkter jegha rbrug for af mel og den slags....
har gemt surdej til næste gang og det blir jo nok imorgen elle rovermorgen, så kommer den igang igen til det næste brød..det tar jo 5-6 dage før den er gæret ordentligt....
ciao og go weekend....
| |
|
Tak for svaret HelleBirgitte.
troede jeg havde gjort....gonat....ciao joanna
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|