/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tresterfleisch (Traben-Trarbac
Fra : netper
Vist : 645 gange
500 point
Dato : 25-11-07 11:20

Jeg har fundet denne tyske opskrift som jeg ville høre om nogen havde tid og lyst til at oversætte for mig.

Tresterfleisch (Traben-Trarbac

Zutaten für: 6 Portionen / Stück
2 kg gepoekelter Schweinenacken
4 Lorbeerblaetter
1 Tl. Wacholderbeeren
3 Zwiebeln
1/2 Tl. Pfefferkoerner
1/4 l Tresterschnaps
1 l trockener Riesling
2 l Wasser
- - Zucker

Tresterfleisch ist ein typisches Gericht an der mittleren und unteren Mosel. Waehrend des Brennens von Tresterschnaps durften die Winzer sich nicht vom Kessel entfernen. Also haengten sie einfach einen Topf mit kraeftig gewuerztem Fleisch in die Brennblase, - das Ergebnis war das Tresterfleisch. Ohne Maische und Brennblase erreicht man einen vergleichbaren Geschmack. indem man das Fleisch in einem Wein-Trester-Sud mariniert: Das Fleisch einschneiden, mit Zwiebeln fuellen, mit Pfeffer bestreuen und wie einen Rollbraten binden. Aus Wein Wasser, Trester und Gewuerzen einen Sud herstellen und das Fleisch 3-4 Tage darin einlegen. Das Fleisch mit dem Sud in einem Braeter zugedeckt bei 180 Grad zwei Stunden garen. Den Sud mit Zucker und Wein suess-sauer abschmecken. Das aufgeschnittene Fleisch mit Sud im Suppenteller servieren. Dazu gibt es Brot.

 
 
Kommentar
Fra : frieda


Dato : 25-11-07 11:24

Traben-Trarbach



Kommentar
Fra : transor


Dato : 25-11-07 11:54

Hvad er det du ikke forstår.
Du skal ikke regne med at nogen gider oversætte hele teksten for dig.

I øvrigt skal man passe meget på med at oversætte madopskrifter, fordi der sjældent er alle detaljerne med. Det hører til egnens tradition og opskriftforfatteren mener derfor det er en selvfølge at man ved hvad der menes og hvordan man gør. I andre egne gør man så forkert, uanset,hvor nøjagtigt der oversættes.
F. eks står der i en opskrift eddike, men det er meget forskellige produkter i forskellige lande. Den svenske eddike har flere gange mere eddikesyre end den danske, derfor står der ofte i svenske opskriftee at den skal fortyndes, for eksemper til marinering af sild. hvis man gør det med dansk eddike får man et sundhedsfarligt produkt, hvor bakterierne kan formere sig lystigt.


I dit tilfælde skal man kende styrken og smagen af trestersnaps, for at oversætte til noget, du kan få fat i.

Accepteret svar
Fra : transor

Modtaget 500 point
Dato : 25-11-07 12:23

Ingridienserne er

Udbanket svinenakke
lauerbær
enebær
løg peberkorn
trestersnaps. formentlig en lokal brandy, kan sikker udelades, da alkoholen alligevel fordamper under kogningen.
Tør Riesling hvidvin ( Traben Trabach- hvis du vil ofre det) Da der også angives sukker tilsætning, gør det nok ikke noget at bruge en mere sødlig.

vand

sukker


Det udbankede kød fyldes med krydderierne og rulles som en rullesteg ( ombindes formentlig)

Lægges til marinering i vin og snaps , 3 -4 dage

Koges og 2 timer i en tildækket "steger" ( bradepande, ildfast fad) ve 180 grader i ovnen.

skæres ud og serveres i suppen.

Det er en suppe med kødfyld- Velbekomme.


Jeg ville hvis det var mig, marinere i vinen alene, og i køleskab maksimalt to dage. Brug en lille gryde, så kødet er helt dækket af vinen. Kog det så i gryden, kun med vin og uden vand , tag kødet op , kog suppen ind til en kraftig sauce. Det koncentrerer sukkerindholdet, så pas på med det, man kan altid senere tilsætte sukker og salt efter smag. Nu er det blevet kød med sauce, og ikke en suppe. Jeg har tidligere lavet tilsvarende med rødvin og med kødet i et stort stykke. Det bliver godt.
Kogetiden er lang, mindst to timer, brug kødtermometer. Der er ikke meget grin ved krydret kogt flæskekød, som ikke er gennemkogt.






Godkendelse af svar
Fra : netper


Dato : 05-12-07 12:48

Tak for svaret transor.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste