Boller jeg altid bager, tilsætter sommetider rosiner, valnødder . sesam ,solsikkefrø eller hørfrø.
De er altid en succes og smager også godt dagen efter.
Ingredienser:
100 g. margarine
800 g. hvedemel
5 dl. vand eller mælk
4 spsk. sukker
50 g. gær
Smelt margarine, kom ca. 2 dl. vand/mælk i lad det koge op, og tilsæt så reste af væsken. Det skal være lunken(skal lige kunne ha' sin finger i).
I mens smuldre man gær i skål og tilsætter sukker, pres det samme og lade det stå til det bliver flydende(sukker skal være opløst). rør den lune væske i, og tilsæt derefter melet ælt det sammen, tilsæt evt. mere mel hvis dej stadigvæk er klisteret( ved brug af røremaskine vil dejen slippe skålen når der er nok mel i).
Lad hæve i 30 min.
Form boller og lad hæve i 30 min.
Sæt i ovn i 18 min ved 200 grader.
Tips:
Der bliver ca. 25 - 30 boller af en sådanne potion. pas på de hæve meget, hvis i har gjort det rigtigt. Det er nemmest i røremaskine.