|
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 16-10-07 09:28 |
|
Hvilken type:
Gourmet,
let
storspisende
eller hvad?
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 16-10-07 09:34 |
|
Hovedretter:
lammekølle i ovnen på et lag af kartofler, løg
Indbagt svine- eller oksemørbrad med hasselback kartofler og rødvinssauce
Fisk i ovnen (på spansk maner)
en god pasta bolognese (der har simret et par timer i forvejen)
chili con carne
Alle kan forberedes.
Opskrifter på alle retter kan du få af mig
| |
| Kommentar Fra : Mallie |
Dato : 16-10-07 09:34 |
|
Gourmet tror jeg.
Jeg vil gerne imponere lidt, men samtidig er det 2 hold venner omkring 50 års alderen, så jeg tror, i hvert fald mændene, gerne vil have at det ikke kun er salatblade og de skal kunne blive mætte.
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 16-10-07 09:37 |
|
Dessert:
Arroz con leche (spansk "rismælk"
chokolade mousse
ymerfromage
cheesecake
hjemmelavede brownies
kokosæblekage
Flere hovedretter
Ossi Buchi milanese
vildtragout
| |
| Kommentar Fra : Ammitz |
Dato : 16-10-07 09:41 |
|
Fadkoteletter med løse ris.
Fadkoteletterne kan klargøres dagen før, og blot varmes i ovnen, - og risene, - tager jo ikke mange halve timer at koge.
Ammitz
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 16-10-07 09:43 |
|
Forslag:
vildtragout (hvis du kan få fat i det)
og mine helt vidunderlige brownies
eller
lammekølle i ovnen
cheesecake
eller hvad med en meget lækker marineret svinekam
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 16-10-07 09:45 |
|
Jep, jeg har den absolut bedste opskrift på cheesecake.
Fra da jeg boede i england.
sender den lige til dig.
Og den der marinerede svinekam
| |
| Kommentar Fra : Mallie |
Dato : 16-10-07 09:45 |
|
Det skal ikke være lammekølle fordi det fik vi sidst vi var hos det ene af de par der kommer.
vildtragout - hvad skal der i det ?
Min far er jæger så rådyr er ikke noget problem at skaffe ...
| |
| Kommentar Fra : hawaii7 |
Dato : 16-10-07 09:49 |
|
En god gang dyreryg med waldorff salat og en rigtig vildtsovs.
hilsen
hawaii7
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 16-10-07 09:55 |
|
Der er to principper for at lave god mad, så man selv kan være med ved bordet og kun skal bruge minimalt tid i køkkenet , bortset fra forberedelsen,lang tid i forvejen.
1- Maden er lavet i forvejen . Den er kold eller holdes varm. Der er ikke ret mange spændende retter af den slags. Men røget laks , jordbær, Islagkage og skipperlabskoves og varme supper som den ægte guillash er gode muligheder. Der er ikke så mange imponerende retter af den slags.
2- Maden er vel forberet. Delvis færdiglavet og skåret til , så retterne kan færdiggøres på under 5 minutter, hvis man er ferm i køkkenet.
Her er mange muligheder . Friterede store rejer , bouf saute stroganof ( dyr og for viderekomne), pommmes frites (forfriterede )
Diverse pandestegte røde bøffer med grøn pebersauce.
Flamberede pandekager.
Ethvert mandfolk kan lide gode bøffer med pommes frites, friskskåret af kartofler samme dag.
Undgå ovnstegning, hvor serveringstidspunktet er kritisk.
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 16-10-07 09:56 |
|
Synes personligt at dyreryg let bliver tørt, derfor ragout.
Ja, Waldorfsalat (jummy, jummy), hasselback kartofler eller brunede eller en go kartoffelmos.
Samt en rå rødkålssalat (jep, rå; meget lækker, anderledes og frisk sammen med den fede mad)
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 16-10-07 09:58 |
|
Giver dig ikke ret hvad angår ovnretter.
Undtagen i tilfælde af souffle.
Og mange gryderetter smager bedre ved opvarmning
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 16-10-07 12:08 |
|
Hej Frieda.
Vedr. ovnretter udtrygte jeg mig måske ikke helt tydeligt.
Det jeg mente var at man skal undgå ovnretter , hvor tiden i ovnen er kritisk, og som skal serveres kort efter færdiggørelsen. De ting, som bare kan stå hele og halve timer og holde sig lune, er jo ikke noget problem.
De fleste bagte ting er således et problem. En Pizza duer det f. eks ikke bare at holde i ovnen på overtid. Heller ikke andre slags brød.
| |
| Kommentar Fra : Mallie |
Dato : 16-10-07 13:24 |
|
Frieda jeg skal lige være sikker på at jeg forstår opskriften rigtigt.
Du bager den først 15 min og derefter putter du det der creme fraiche over og bager igen.
Putter du så solbærsyltetøj på til allersidst når den er blevet kold eller hvordan ?
| |
| Accepteret svar Fra : frieda | Modtaget 200 point Dato : 16-10-07 15:13 |
|
Ja, Du bager først først ostemassen ca. 15 min (må ikke blive mørk)
så tager du den ud og hælder creme fraiche massen over og bager igen ca. 5 min, til massen stivner.
Du køler kagen lidt ned og sætter den i køleskabet. Når den er helt kold, putter du solbærsyltetøjet på.
nej, hvor får jeg altså lyst til at bage den. Den smager himmelsk, men jeg har problemer med at købe Digestiver hernede
| |
| Kommentar Fra : beckski |
Dato : 16-10-07 16:15 |
|
Hovedret: Køb en rigtig Römertoph (stegeso) og en god kogebog til dette! - dette giver dig den frihed, at du kan smide alle ingredienserne sammen når det passer dig ... sætte den i ovnen (normalt 225 grader) én time før i skal spise og så er den bare klar....
dessert: Tiramisu !!!!! - laves altid dagen før og bare op af fryseren en time inden den skal spises!
| |
| Godkendelse af svar Fra : Mallie |
Dato : 17-10-07 10:32 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|