|
| Syltning af pærer Fra : pots | Vist : 4606 gange 50 point Dato : 08-10-07 12:05 |
|
Jeg har søgt og søgt på en opskrift af syltning af pærer. Jeg vil ikke bruge eddike i opskriften og jeg vil heller ikke sætte glassene i ovnen.
Jeg søger en opskrift hvor man koger pærene i en sukkerlage og derefter puttes på glas mens lagen tilsættes evt atamon for at holdbarhed.
Der må også gerne være evt vanillie og ingefær i opskriften.
Håber på en go og nem opskrift.
| |
| Kommentar Fra : pots |
Dato : 08-10-07 12:12 |
|
Der skal de i ovn bagefter kogningen og det er det jeg helst vil undgå. Har set alle de opskrifter man kan finde på nettet efterhånden.
| |
|
glassene skal "bare" lukkes varme,ligesom marmelade og syltetøj, det virker for mig.
mvh,
Moders Vilje
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 08-10-07 12:30 |
| | |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 08-10-07 12:37 |
|
http://www.webopskrifter.dk/madopskrifter/3027/
Atamon skal du kun bruge til at rense glassene med.
Du kommer Atamon i glasset hælder kogende vand i. Lader det stå et par minutter, og hælder det hele ud, så er glasset varmt og du skal med det samme fylde de syltede pærer i.
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 08-10-07 12:41 |
|
Der må ikke være Atamon i lagen
| |
| Accepteret svar Fra : transor | Modtaget 60 point Dato : 08-10-07 13:03 |
|
Jo der skal være atamon i lagen for at øge holdbarheden.
Husk at atamonen ikke må komme i før efter kogningen, men gerne medens lagen er meget varm.
Det virsomme stof i atamon er benzosyre, som damper væk ved kogning. Brug ikke mere end atamonflaskens brugsanvisning angiver.
Holdbarheden på den måde du vil er ikke lige så god, som ved henkogning.Så gem det i køleskabet, hvis du har plads.
Husk også at komme hele vaniliestykker i . Man ser så mange - endda en tv-kok - som bare skraber frø ud og kasserer resten. Det er uklogt, når det meste smag sider i selve frugthylsteret og efterhånden trækker ud ved opblødning i væden.
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 08-10-07 13:19 |
|
Citat Foretrækker du en mindre sød syltning med en mere dominerende frugtsmag, kan du mindske sukkermængden og i stedet tilsætte Atamon (5 g per liter), som har en konserverende effekt. Husk, at når sukkermængden nedsættes, får syltningen en tyndere konsistens, og det kan derfor være en god idé også at tilsætte et geleringsmiddel. |
Citat Sukkerindholdet bør udgøre mindst 60% af den samlede ingrediensvægt – man plejer at sige cirka 750 g sukker per kg frugt. Det skyldes, at sukker har en konserverende virkning og dermed forhindrer vækst af mikroorganismer. |
http://www.isabellasmith.com/be-cm/be-cm-view?structure_id=9333
| |
| Kommentar Fra : momomo |
Dato : 08-10-07 23:03 |
|
hvorfor ikke alm henkogning så man undgår Atamon?
| |
| Godkendelse af svar Fra : pots |
Dato : 09-10-07 09:15 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|