|
| Frysning af kartofler Fra : Papadelle | Vist : 6800 gange 100 point Dato : 22-08-07 12:44 |
|
Et godt råd tak.
Er der nogen som har erfaring med frysning af kartofler. Skal lave nogle færdigretter som hakkebøf og linende som skal fryses. Så ville det være lækkert at have en kartoffel som var ligeså nem at gå til. Man kan selvfølgelig bruge mos, men det blir for ensformigt.
Hvordan skal man behandle dem inden frysning hvis det kan lade sig gøre.
Har ikke så mange point, så jeg sparer lidt. jeg håber det er i orden
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 22-08-07 12:49 |
|
Syntes da det er lidt syndt hvis du har tænkt dig at stege hakkebøffen inden du fryser den ned, den bliver jo aldrig helt så god som varme mad.
Hvis det er fordi at du skal bruge nogle mindre portioner, så ville jeg da nøjes med at fryse farsen ned rå.
Kartofler er lidt svære at fryse, nogle gange går det godt, og andre gange skidt, men sådan som biksemad plejer at gå ok, og den kan også varmes i microovn.
Per
| |
| Accepteret svar Fra : jakjoe | Modtaget 110 point Dato : 22-08-07 12:51 |
| | |
| Kommentar Fra : Terat |
Dato : 22-08-07 12:52 |
|
Hejsa
Her er en lille side om kartofler, der står blandt andet at det er en dårlig ide at fryse dem ned. Der er også mange andre spørgsmål om kartofler.
http://www.tofler.dk/view.asp?ID=13501
Mvh
Terat
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 12:58 |
|
Det anede mig at det ville være et problem, men nu kigger jeg lige de råd igennem jeg har fået. Selvfølgelig er det aldrig så godt som frisklavet, men kan man ikke få den man elsker, kan man jo elske den man får - eller undvære. foreløbig tak
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 13:05 |
|
ØV.Det blir nok købefrosne som bliver løsningen. Havde bare håbet at en god gammeldags hvid kartoffel kunne forkoges og derefter opbevares på frost. Men som de skriver gryner de på grund af hastigheden hvormed jeg kan indfryse. Lader det lige stå lidt, det kan jo være at der kommer en mirakelmager forbi
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 22-08-07 13:12 |
|
Kartofler kan ikke fryses
Sorry
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 13:19 |
|
Dum rodfrugt, men ikke til at undvære. og den smager jo også bedst frisk
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 22-08-07 13:21 |
|
Nemlig.
Jeg elsker kartofler.
Bor i udlandet og savner afsindigt de danske sommer skrabekartofler.
Uhm, bare kogte med salt og smør.
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 22-08-07 13:22 |
|
Uha valde.
De, der glaskartofler er altså væmmelige i smagen.
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 13:30 |
|
Jaeee frieda. Der må jeg give dig ret. Glaskartofler er en absolut nødløsning. men selvfølgelig kan man bruge dem. Der er INTET som en nyopgravet dansk kartoffel. Skal bare gnubbes under rindende vand.
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 13:32 |
|
Naahhhh refi. Man kan i både inco og metro købe frisk (maskin)skrællede kartofler i 5/10 kgs plastposer til industrielt brug. restauranter og lignende
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 22-08-07 13:33 |
|
Jeg ved, jeg er nok temmelig "kræsen" med hensyn til gode råvarer.
Kan ikke selv gå på kompromis; kan simpelthen ikke få glaskartofler, diverse færdiglavede produkter ned.
Frieda
Hjemkundskabslærer
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 22-08-07 13:35 |
|
Har lige netop begået fejlen at "prøve" at spise i vores kantine (Europa-Kommissionens kantine i Luxembourg); lod det meste af maden blive tilbage på tallerkenen og drikker nogle glas efter glas af vand for at få smagen ud af munden.
Puha
| |
| Kommentar Fra : refi |
Dato : 22-08-07 13:36 |
|
Du har da fuldstændig ret....
Selvfølgelig er der forskel på FRISK og konserverede produkter....
Det er ligegyldigt hvilke - men vi er vel alle "lidt" dovne af og til...
Andre har måske langt til indkøbsmuligheder - så er det rart med lidt på lager
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 22-08-07 13:41 |
|
Selvfølgelig er jeg også doven/dødtræt.
Mine "nødløsninger":
en god rugbrødsmad (ikke let at finde hernede)
ind imellem tager jeg en "fyld fryseren" søndag og laver foreksempel en kæmpeskudefuld neutral kødsovs, der har simret et par timer. Jeg undlader at krydre den med andet end salt og peber. I fryseren i passende poser. En portion tøes op og iblandes diverse italienske krydderier mens pastaen koger.
Eller en portion tøes op og iblandes hakkede syltede agurker, Worchestersovs mens kartoflerne koger.
Har også en hel del pastaretter, der kan laves på et kvarter.
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 13:43 |
|
Gå an.... ja det kan de da. Det beror jo blot på, hvor meget man vil gå på kompromis med smagen af den rigtige vare. Der må jeg nok melde mig under friedas fane. De kartofler jeg ønsker at fryse, er da heller ikke til mig selv, men til en som for sjældent får kartofler. Hakkebøffen er da også klart bedst ny stegt. men hvis alternativet er en spegepølsemad. så er frost / opvarmet mad at foretrække.
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 13:46 |
|
Den med pasta har jeg i tankerne og sat Sugo all´Arrabiata m. eks. kyllingbryst eller Puttanesca med et eller andet i på menuen
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 22-08-07 13:46 |
|
Vent lidt. Skal prøve at spørge min mor hjemme i DK.
Hun får frossen mad bragt hver anden uge, som hun så selv tør op.
Og er egentlig rimelig godt tilfreds.
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 22-08-07 13:47 |
| | |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 13:47 |
|
Næææ det gør den nok ikke Men jeg kan nu godt li at eksperimentere med det
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 13:49 |
|
Altså refi. Jeg skal da osse ha noget at spise, og jeg skal IKKE ha det der pladderballemad hi hi
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 13:52 |
|
Så venter vi på mor, og ser hvad hun siger. Men det er ikke en haste sag.
Refi næsvis hehe
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 13:58 |
|
Det er da hyggeligt med sådan en mad snak.
Jeg har skrevet følgende op. Er der nogen som har flere forslag så ville det da være velkomment
Beuf Stroganoff
Boller i carry
Kotelet i fad
Ungarsk Gullash
Hakkebøf m . løgsauce
Kyllingbryst Puttanesca
Paprikagryde
Lasagne
Tortellini m en krydret tomatsauce
Hjerter i flødesauce
Pandekager
Sugo all´Arrabiata m et eller andet kød - kylling/skinke
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 13:59 |
|
Tak for rådet refi. men kødet er jo færdigstegt når det fryses, så det er da ligemeget med evt marinade ikke??
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 22-08-07 14:02 |
|
Aldersgruppe?
Uhm; hjerter i flødesovs har jeg ikke fået i mange år
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 14:02 |
|
Jeg må lige løbe et par timer, men kigger ind senere.
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 14:03 |
|
hjerter i flødesovs - det er bare godt uhmmmm
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 14:03 |
|
Den forstod jeg ikke valde????????
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 22-08-07 14:05 |
|
Valde: forstår ikke spørgsmålet?
Hvorfor går jeg på kompromis mht pasta?
| |
| Kommentar Fra : refi |
Dato : 22-08-07 14:06 |
|
Citat så det er da ligemeget med evt marinade ikke?? |
Nej da....
Det er marinaden der ikke er fryseegnet.... Det er jo olier....
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 14:08 |
|
Jo refi, men når kødet som er marineret er stegt og evt puttet i en eller anden sauce og derefter fryses, er det da ligemeget. Eller hvad
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 14:44 |
|
Valde. Det blir vi nok aldrig enige om. Vi - altså du og jeg + videnskaben, er dybt uenige. Sådan er det bare men det gør ikke noget. Du holder dig bare fra tapetklisteret og jeg indtager det til gavn og fornøjelse for både mine smagsløg og min helse.
Uden for emne. Refi de har også Bogen "50 stueplanter du ikke kan slå ihjel 59,00"
Det er lige mig hehe
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 14:47 |
|
Frieda.
Hvis det bare er den bog du vil ha, og ikke alm. indkøb til en hel uge hehe - så kan jeg da købe den og sende ned til dig
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 14:56 |
|
HEHEHE Det er bare i orden valde
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 14:58 |
|
Er lige kommet i tanke om en ret mere der er brugbar. Benløse fugle. Whauu det smager godt
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 15:09 |
|
For mange år siden havde vi en let evnesvag dreng boende et lille stykke tid. Vi skulle have forloren hare, og han spurgte meget til hvor den kom fra, og vi kunne ikke lade være at drille lidt i det godmodige. Så vi forklarede at vi selv havde skudt den. Da retten blev serveret dryssede jeg et par luftbøssehagl på hans kød, og nu var han overbevist.
Det på trods af at han havde fulgt kødets forvandling fra hakkekød i Brugsen til den færdig ret stod på bordet. Han skrupgrinede og vi ligeså. Måske ikke så pænt, men han havde et sprudlende humør, og tror ikke han ville ha været den oplevelse foruden. Men en ting er stensikkert - Han glemmer ALDRIG hvad forloren hare er.
| |
| Kommentar Fra : valde. |
Dato : 22-08-07 15:12 |
|
--------------------------------------------------------------------------------
Det er nok også noget for valde - - æ - Hvad? Bankekød? Nå ja bare jeg slipper for pastaen
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 15:21 |
|
Det var det ikke dengang Han lever endnu, men okay, han er ikke blevet klogere med årene. Kan det skyldes blyforgiftning? Hvad skyder jægere så med i dag? Er det jern eller guldkugler??
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 15:25 |
|
Nej for ..... Men i det virkelige jægerliv
| |
| Kommentar Fra : valde. |
Dato : 22-08-07 15:27 |
|
Klaret og klarer? KKartoflerne kan ikke fryses konstaterer refi!
De kan købes i glas konstaterer Valde.
De kan ikke ædes konstaterer frieda og papadella.
Ris?
| |
| Kommentar Fra : refi |
Dato : 22-08-07 15:30 |
|
Citat Er der nogen som har erfaring med frysning af kartofler |
Jo - valde....
Det er klaret....
Alt det andet er smalltalk - det indgik IKKE i spørgsmålet
Citat Hvordan skal man behandle dem inden frysning hvis det kan lade sig gøre |
Det var FROST der var EMNET
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 22-08-07 15:31 |
|
Kommer i tanke om en "vandrehistorie" om kartofler
En pæn ældre dame stå ved grønthandleren og håndsorterer sig til en pose jævne kartofler. Hun er uheldig og nogle kartofler ryger på fortovet. Hun bukker sig ned for at samle dem op, men brunkålen fra gårsdagens aftensmad huserede i hendes tarme, så hun kom til at fyre en lydelig vind af. Grønthandleren som stod i døren sagde: Det er rigtigt Bessemor - Kan du ikke fange dem så skyd dem
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 22-08-07 15:42 |
|
Nu må I altså holde (eller jeg må slå jer fra)!
jeg sidder her og skal arbejde seriøst og kan kun tænke:
"Hjerter i flødesovs"
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 22-08-07 15:58 |
|
Fik næsten det samme i går:
Crebinetter med stuvet spidskål, gulerødder og pillede kartofler
Kors, kan jeg snart gå hjem.
Den står vist på pasta i aften
Mens jeg koger en omgang god pasta, laver jeg følgende sauce:
2-3 courgetter skæres i "julienne" og svitses i en god olivenolie.
1-2 fed finthakkede hvidløg samt en lille dåse grofthakkede sardeller (hedder de mon sardeller på dansk, "anchovas" på spansk) kommes i.
En dåse spanske rød peberfrugter(det SKAL være de spanske) åbnes, pebrene skæres i mindre stykker og drysses over.
Godt med kværnet peber over, og saltet på bordet (ikke i retten, da sardellerne er salte)
Sovsen og pastaen er færdig på samme tid.
Jummy
| |
| Kommentar Fra : momomo |
Dato : 22-08-07 21:07 |
|
Troede at kandu var seriøst, men øjensynligt ikke her under madlavning, det var da en forfærdelig gang kartoffelsnak el. hvad det var, nu er jeg blevet så lækkersulten så jeg har hentet en chokostang fra Hjem-is i fryseren (der var ingen kartofler i)
| |
| Kommentar Fra : valde. |
Dato : 22-08-07 23:21 |
|
I øvrigt er pandekager lavet af næsten det samme som valdes tapetklister
joo men så er det syltetøjet der gør forskellen
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 24-08-07 21:33 |
|
Papadelle
Har du prøvet at købe/smage en frossen færdigret med kartofler !!!!!
Så kender du resultatet
Men læs her
Citat Kan middagsretter med kartofler fryses?
Ja men det kan ikke anbefales, da kartoffelretten bliver
blød og vandet når den varmes igen.
Kartofler består af 80 % vand.
Når kartoflerne fryses frigøres vandet fra
stivelsen i kartoflen og ud i retten |
http://www.tofler.dk/view.asp?ID=13501
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 24-08-07 21:39 |
| | |
| Kommentar Fra : jakjoe |
Dato : 24-08-07 21:42 |
| | |
| Kommentar Fra : jakjoe |
Dato : 24-08-07 21:52 |
|
Ja ja, kartofler er godt kogte....og der er kommet mange retter til i løbet af dagene.
mvh
jakjoe
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 24-08-07 23:46 |
|
Jeg venter altså lige en stund mere på MorFrieda (Friedas mor) for at høre, hvordan hendes kartofler klarer sig dybfrosne.
CU
| |
| Kommentar Fra : valde. |
Dato : 25-08-07 11:54 |
|
--------------------------------------------------------------------------------
Det bliver friskkogte, købefrosne kartofler, eller valdes tapetklister.
HOV HOV - Nu er du urimelig - Det var nu dig og Friedea der syntes at man kan erstatte kartofler med tapetklister/ (Pasta)
| |
| Kommentar Fra : Papadelle |
Dato : 25-08-07 22:50 |
|
Nej Valde.
Det fik DU galt i halsen. Frieda og jeg mener IKKE, at man kan erstatte kartofler med tapetklister. Jeg tillader mig lige at tale på Friedas vegne også, og kan uden at blinke fortælle dig, at for os m.fl. er tapetklister tapetklister og pasta en gastronomisk ustyrlig lækker opfindelse som tilbehør til en ret eller som solo.
Sååååå Valde, skal vi ikke bare konkludere, at din og Frieda/min m.fl. opfattelse af pasta er adskilt af noget, som minder om den kinesiske mur i dobbelt højde og længde. Så du napper bare dine glaskartofler, dåsehakkebøf og færdigkøbte pandekager m. syltetøj.
| |
| Kommentar Fra : valde. |
Dato : 25-08-07 23:46 |
|
dåsehakkebøf og færdigkøbte pandekager
Sikke da en gang vrøvl, de ting har jeg da aldrig spist og heller ikke nævnt - - nej det må være for folk der sværger til pasta og andet klister.
| |
| Kommentar Fra : refi |
Dato : 26-08-07 07:09 |
|
Oprindeligt spørgsmål
Citat Hvordan skal man behandle dem inden frysning hvis det kan lade sig gøre. |
Del af oprindelige svar....
Citat Glem alt om frysning af kartofler.....
Kartofler kan ikke fryses
Gram A/S har ikke skiftet mening http://www.kandu.dk/spg108620.aspx#1218444 |
Ikke en har nævnt Pommes - DE FÅES KUN FROSNE
| |
|
Sikken underholdende madtråd!
Pommes Frites og andre frosne kartofler er forstegt i olie...
Hjerter i flødesovs skal da nydes med kartoffelmos (fåes som pulver - i nød og betryg)
Jeg kunne nu godt finde på at forbage nogle store kartofler smurt med olie, og så fryse dem.
Mon ikke, det kan lykkes nogenlunde, hvis forarbejdet er i orden.....?
Moster
| |
|
Så har frostvarefabrikanterne nok puttet kartoflerne i noget andet, som vi ikke kan komme til...
Mon ikke refi mener, når kartoflerne er rå?
Jeg vil give dem en tur i ovne for lige at "brænde" dem af inden fryseren.
Nu skal jeg skisme prøve en dag
Moster
| |
|
Næh, det kan man jo ikke.......... men så margarine da
| |
| Godkendelse af svar Fra : Papadelle |
Dato : 02-09-07 10:42 |
|
Tak for svaret jakjoe.
Klippet herfra http://www.gram.dk/Default.aspx?ID=10&M=News&PID=111&NewsID=22
Citat Kartofler kan fryses
Kartofler, der fryses i en almindelig hjemmefryser, vil altid blive grynede. Det skyldes, at der under indfrysningen dannes store iskrystaller i kartoflerne, og det sker, uanset hvor stor indfrysningskapacitet fryserne har. Anderledes forholder det sig med industrielt indfrosne kartofler. Disse indfryses løse og i ét lag ved meget lave temperaturer og ved stor hastighed. Derfor vil industrielt indfrosne kartofler altid være bedre end de hjemmefrosne. |
| |
|
Såsan!
| |
| Kommentar Fra : jakjoe |
Dato : 03-09-07 22:06 |
|
Jeg siger mange tak.
Håber maden må smage godt, uanset måden den er opbevaret på.
mvh
jakjoe
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|