sådan gør vi:
250-300 g kikærter
ca4 spsk god olivenolie
4 spsk tehina (sesampasta/tahin)
2 fed hvidløg
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk stødte koriander du kan bruge ca en barnehåndfuld frisk hakket koriander i stedet)
citronsaft fra ½ citron
Salt
Kogende vand (ca. 2-4 dl - føl dig frem til konsistensen føles rigtig)
læg kikærterne i blød natten over i koldt vand - kog dem dagen efter i ca en time - mas dem derefter i foodproocessor sammen med de øvrige ingredienser og ca halvdelen af vandet - blend det hele godt. Tilsæt så mere vand under blending til den rigtige konsistens - det skal føles en smule blødere end den færdige kolde humus. (du bestemmer egentlig selv konsistensen alt efter hvad du skal bruge den til)
når humussen er færdig så husk at smage på den - føles den ikke frisk nok tilsætter du yderligere citronsaft indtil du synes den smager rigtigt
humus smager godt med hakket persille til - men det er ikke alle der kan lide det - så hak lidt og sæt i en skål til.
husk at få et godt middelhavs lignende brød til