Du kan sagtens købe nogle små agar plader. Men problemet er stadigvæk at du skal have dem i et varmeskab i f.eks. 3 dage for at få et resultate du kan bruge.
Tager du f.eks. en prøve på broder med sådan en plade og lader den ligge i 2 dage vil den måske vise at der er en smule bakterier, lader du den ligge 2 dage mere vil palden være helt fyldt med bakterie kolonier.
Så du kan ikke rigtig bruge tallene til noget hvis man ikke gør det under kontrollerede forhold.
Når man i industrien tester for bakterier, laver man en test som kommer i varmeskab ved præcist 37C i f.eks. 3 dage og så tæller man dem. Lader man dem stå ved 35C i kortere eller længere tid vil man få et helt forkert resultat.
Hvis man laver en bakterie test vil man næsten altid finde nogle baktier.
Men det er de færreste bakterier som egentlig er farlige.
I levnedsmiddelindustrien vil man samtidig med at kigge på det totale antal bakterier og kigge specifikke baktier, så som salmonella og coli baterier.
Hvis jeg skal være helt ærlig, så vil du ikke få ret meget ud af at lave en bakterie prøve af dit bord eller lign, hvis du ikke kan opbevare prøven rigtig, da resultatet ikke kan bruges til noget.
Gør grundig rent, men en ren klud og tør evt. af med sprit eller Rodalon, så er du bakterierne kvit.