Grillet oksefilet vendt i salsa verde med grillede asparges med basilikum og balsamico...
Grillet oksefilet vendt i salsa verde med grillede asparges med basilikum og balsamico samt spinatsalat med danablu.
(6 personer)
1 Oksefilet, ca. 1,5 kg (brug resten til et par gode bøffer)
Olie
Salt og peber
Til salsa verde
1 bdt kruspersille
1 citron
2 hvidløgsfed
50 g frisk reven parmesan
Salt og peber
Grillede asparges
2 bdt friske grønne asparges
1½ spsk olivenolie
½ dl mørk balsamico
1 stort skalotteløg eller salatløg
½ bdt frisk basilikum
Spinatsalat
2 bk spinatsalat
50 g danablu ost
2 spsk olie
1 spsk balsamico
Oksefilet
Oksefilet gnides med lidt olie, godt med salt og friskkværnet peber. Steges på grillen ved indirekte varme.
Det er en god idé at bruge et stegetermometer. Centertemperaturen skal være 60° C grader for rosastegt. Hviler 5-10 minutter.
Salsa verde
Et bundt kruspersille hakkes fint. Blandes med reven citronskal, hakket hvidløg, reven parmesan og krydres med salt og friskkværnet peber.
Asparges
På aspargesene skæres ca. 2-3 cm af bunden. Aspargesene pensles med lidt olie og grilles (læg dem på tværs så de ikke falder gennem grillristen). Vend dem ofte. Når de er
møre og har fået flot grill-mønster tages de af. Læg noget sølvpapir på grillen og læg aspargesene herpå. Pensl dem med lidt olie, mørk balsamico og læg skivede skalotteløg ovenpå. Luk sølvpapiret rundt om aspargesene. Her trækker de et par minutter og holdes samtidig varme.
Spinatsalat
Rør en olie/balsamico-dressing i en skål. Riv spinatbladene fra hinanden og bland dem med smuldret danablu i skålen.
Servering
Oksefileten rulles i den grønne salsa og skæres i tynde skiver. Aspargesene tages ud af sølvpapiret - gem olien - og lægges på tallerkenen sammen med kødet. Der drysses med frisk
basilikum over aspargesene og balsamico/olien fra aspargesene dryppes over. Server spinatsalaten til.
Til forret kan du lave en rejecocktail og til dessert en isdessert