Lidt nyt til opskrifterne-
Smagte dejligt og der var en bid tilbage til frokost på arbejdet.
Kartoffeltærte med tomat og forårsløg.
Ca. 8 – 10 mellemstore kartofler (gerne nye kartofler)
3 forårsløg
3 tomater
2 gulerødder
Fetaost (1/3 af apertina)
3 æg
1½ dl. Cremefraiche + 1 dl. Fløde eller 2 dl. Cremefraiche
Reven ost til at drysse ovenpå ( et tyndt lag, så det dækker tærten)
Salt og peber, samt lidt oregano
Færdig købt tærtedej.
1. Tærtedejen lægges i et smurt fad og forbager, evt. med noget tungt ovenpå, så den ikke bobler op. (eks. brug bagepapiret fra dejen til at lægge imellem) ca. 10 min ved 200 grader- tag papir og tyndgen af og bag yderligere 5 min.
2. Kartoflerne skrubbes og koger 5 min og står 5 min.
3. Gulerødderne skives/snittes i tynde skiver
4. Forårsløg snittes i tynde skiver
5. Osten rives(hvis den ikke er købt færdig reven)
6. Kartoflerne skæres i skiver
7. Tomaterne i tynde både
8. Ægblandingen, piskes (æg,cremefraiche, fløde, hak. Oregano, salt og peber)
9. Kartoflerne fordeles i bunden af tærten, dernæst gulerødder og forårsløg.
10. Ægblandingen fordeles over.
11. Tomaterne fordeles, sammen med feta i tern.
12. Den revneost fordeles ovenpå.
13. Bager ca. 30 til 35 min ved 200 grader eller til den er fast og gylden.
Serveres sammen med en frisk salat eller tomatsalat