Jeg kalder det en stuvning, men retten kan bruges på mange måder: som sovs på kartofler og grøntsager, som tilbehør til kød, og koldt på brød/knækbrød.
1 kg fint hakket løg
500g hakkede tomater(mindst), eller 2 dåser flåede hakkede tomater
500g sød peber snak, eller almindelig peberfrugt(skal være den røde,den grønne, er ikke blød i smagen)
150-200g flødeost naturel 9%
1 potte dild
1 potte basilikum
Start med at hakke tomaterne og komme dem i en gryde med salt, men UDEN fedtstof eller vand. (Hvis der bruges dåse tomater, skal der lidt vand ved) Tomaterne skal stå på laveste varme, så saften trækkes ud. Imens hakkes løgene meget fint, og kommes ved tomaterne efterhånden som de hakkes. Til sidst hakkes peberfrugterne fint og kommes i(husk at røre i blandingen en gang imellem)
Lad blandingen koge op, og derefter skal den simre ved svag varme i ca 45min. Når retten er næsten færdig, smages til med salt.
Nu skal den fint hakkede dild, basilikum og flødeost i. Der skal røres hele tiden til osten er smeltet, og så er retten færdig.
Det er en mild tomatsovs-siger man til børnene, hvis de har set hvor mange løg der er i, men DEN ER MILD, fordi den simre så længe. Kan holde 4-6 dage i køleskabet
Det lyder som et kæmpe arbejde at hakke alle ingredienserne, men med en SKARP KNIV, tager det ingen tid, da løg og peberfrugt er sprøde grøntsager.
Når stuvningen(det kalder jeg det, for den er meget tyk/grødagtig ) kommes over andre grøntsager, glider der automatisk flere grøntsager ned, for stuvningen gør lidt kedelige grøntsager, mere appetitvækkende.
MEN PAS PÅ.............MAN BLIVER LET AFHÆNGIG AF DENNE RET!!!!!!
malmin
|