Hvis man har adgang til egen have, eller kender nogen der har have, men det er småt med persille, til en dejlig persillesovs, kan man bruge skvalderkål istedet. Tilbered sovsen som sædvanlig. Der skal bruges en stor håndfuld-helst de nyeste blade. Skvalderkålen skylles og hakkes fint, eller kværnes i persillehakkeren. Jeg har ofte serveret det for gæster og de synes at det var utroligt som sovsen smagte mere af persille, end den persillesovs de selv laver. Jeg må så gå til bekendelse og fortælle at sovsen er lavet af skvalderkål. Folk bliver altid meget overrasket og siger at nu skal de hjem og rydde haven for det irriterende ukrudt. Skvalderkålen kan også bruges i cremefraiche dressing, pesto og mange andre ting. Skvalderkålen blev dyrket af munkene i middelalderen, som en krydderurt, men nu har den bredt sig til næsten alle haver, så vi betragter den som ukrudt. Men spis ukrudet væk fra haven, det er en meget sund krydderurt. malmin
|