Hejsa,
Jeg har gennem tiden købt store mængder af chili paste hos Shawama House på Strøget i Kbh. Nu kom jeg i den situation at jeg ikke kunne nå derind og besluttede mig for selv at prøve. Og hvilket resultat
Derfor vil jeg dele den med andre chili elskere (har set at der tidligere er spurgt til en opskrift) som selv vil give sig i kast med opgaven
Men her er min måde og desværre har Shawama House mistet en fast chili kunde (men deres kød er stadig DK #1)
Knust tørret chili flager (Pose købt i SuperBest)
Olivenolie i mængde som stadig dækker efter at have trukket i 1 time -derefter
1 1/2 dåse tomatpurré (af de store fra eks. Fakta)
3-4 teske rørsukker (alm. sukker kan sikkert også bruges)
2 teske hvidløgssalt
1-1½ teske stødt korriander
1-1½ teske spidskommen
1-1½ spiseske hvidvins eddike
Rør jævnligt mens den trækker i et par timer i køleskab - et Voila!
Der kommer en stor potion ud af det og jeg fandt ud af at komme den i en isterning bakke/pose og derefter i fryseren. Så har du altid lige til at tage ud ,-)
Den kan selvfølgelig gøres stærkere med stødt chili pulver hvis du er "hardcore"
Enjoy
Bluesky