/ Forside/ Interesser / Fritid / Lystfiskeri / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn 

Kodeord  


Reklame
Top 10 brugere
Lystfiskeri
#NavnPoint
molokyle 2204
srhansen 1625
CLAN 1346
pbp_et 1163
dabj 1025
katekismus 904
Splitcane 889
dova 700
Nordsted1 679
10  arne.jako.. 660
fiskeri i sverige
Fra : mikjoe
Vist : 1222 gange
50 point
Dato : 18-12-03 16:21

hejsa
vi er nogle gutter, der har været i sverige et par gange på herretur. nu er koner, kærester og børn ved at få lyst til at tage med. derfor: er der nogen der ved hvor det kan lade sig gøre at leje en hytte til 10-12 mennesker, hvor der er mulighed for åfiskeri efter ørreder??

mikael

 
 
Kommentar
Fra : lillemig


Dato : 18-12-03 17:45

Jeg kan anbefale et sted, hvor der dog ikke er åer, men "put and take". Det skal så siges at hvis ikke lige man ved det, så kan det være svært at se det!
Lidt om hvordan jeg endte der: Min hustru + vor datter/svigersøn + børn ville vælge, jeg er ivrig lystfisker, meen... ikke noget med det, nu er der jo meget vand i Sverige så man måtte vel tros alt tage stangen med (allernådigst) ik'?
De havde valgt Høkansås ca. 250 km fra Gøteborg 50 km2 naturresavat med hytter/camping osv.
Det viste sig så at der var 15 pragtfulde skovsøer, hvor man kunne vælge forskellige kort til. Billige til børn/familie 1 par søer, lidt dyrere (op til ca. 6 søer) til spind/flue og kort til - mener det var 14 søer, hvor nogle var til ren fluefiskeri. Endelig en enkelt (super sø), kun på bestilling også kun til flue!
Men det bedste var, at det ikke bare mindede om vore "put and take", jeg var helt solgt, de smukkeste rene skovsøer, hvor man kunne vade ud (havde fået skridtstøvler med)!?
Der kunne fanges fisk op til 10kg+ Jeg startede (lidt naivt) med flue og 0.17 forfang, var ikke helt klar over andet end det var sådan lidt "hygge", men den første tog den lige tværs over søen med forfang m.v. - så kom der lidt mere tov på og de blev der! Nåede dog kun fisk i 2 til 4,5 kg's klassen, men selv børnene fik fisk, og jeg tror bestemt jeg så "nessie" i een af søerne :)

Kommentar
Fra : jmsgruppen


Dato : 18-12-03 17:59

Nu er det jo ikke lige fiskesæson i Sverige, alt er bundfrossen

Sälen området, som er kendt for skiløb om vinteren, er en god mulighed.
Her er elve, søer og selvfølgelig put and take. http://www7.stenaline.dk/servlet/se.ementor.econgero.servlet.presentation.Main?data.node.id=8&data.language.id=5
Her kan du læse om hytterne. Jeg har aldrig fisket der, kun stået på ski, men de lokale svenskere roser området. Ørreder, laks o.s.v.

mvh
JMS


Kommentar
Fra : Teil


Dato : 18-12-03 18:35

I sydsverige kan jeg anbefale Lagan, ved byen Laholm.

Kommentar
Fra : banman


Dato : 19-12-03 11:11

Jeg kan varmt anbefale Siljan-søen. Jeg har været der med sønnen, og vi havde en pragtfuld uge. Ganske vist om sommeren, men der skulle efter sigende også være dejligt på denne årstid. Vi lejede en stuga gennem turistbureauet i Mora, og det var helt perfekt( og ganske billigt) Skøn natur i området.

Kommentar
Fra : banman


Dato : 19-12-03 11:12

Jeg kan varmt anbefale Siljan-søen. Jeg har været der med sønnen, og vi havde en pragtfuld uge. Ganske vist om sommeren, men der skulle efter sigende også være dejligt på denne årstid. Vi lejede en stuga gennem turistbureauet i Mora, og det var helt perfekt( og ganske billigt) Skøn natur i området.

Kommentar
Fra : mikjoe


Dato : 19-12-03 17:53

hej

takker for hjælpen, det er nu ikke fordi vi vil afsted nu(har prøvet det, pissekoldt og ja,jmsgruppen, bundfrosset), mere for at planlægge. vil lige høre om der er ørreder i siljan-søen??

Kommentar
Fra : jmsgruppen


Dato : 02-01-04 19:29

Dit spørgsmål er stadig åbent.
Måske kan du ikke bruge nogen af de svar du har fået.
Fortsæt dialogen, hvis du ikke er tilfreds.
Jeg trækker mig ud af dette spørgsmål, og læser derfor ikke flere indlæg her.

mvh
jms


Kommentar
Fra : HansPHansen


Dato : 21-01-04 15:07

Hej mikjoe,

jeg er lige blevet medlem her i "kandu" og ser så dit spørgsmål.

Jeg har tidligere fisket en hel del i Sverige og kan anbefale Harasjömåla Sportsfiske" det ligger ikke ret langt fra Kristianstad i Sydsverige - men sidst jeg så på deres hjemmeside var priserne godt nok blevet noget pebrede - jeg mener siden hedder www.harasjömåla-Sportsfiske.se - men er ikke helt sikker.
Jeg har så til gengæld fået et andet link der ser spændende ud - det hededer www.hokensas.se det er lidt længere oppe i Sverige.

Håber du kan bruge dem
Hilsen
hph/-

Kommentar
Fra : moldruper


Dato : 01-03-04 10:55

Hej
Jeg kan varmt anbefale Harasjömåla-sportfiske. Har været der 4-5 gange med fiskekammerater. Det ligger ikke så langt fra Mörrumsåen. Der er en kunstig å i Harasjömåla, hvor hele familien kan sidde ved bredden, gå ture, spise sammen og lign. Desuden er der mange søer man kun fiske i, nogle dog kun fluefiske, andre spinnfiske. Der er gode forhold med toiletter og kiosk på den tilhørende campingplads. På pladsen er der en lille P&T sø for beholdt mindre børn.
Her er linket til stedet http://www.harasjomala.com/index.html
moldruper

Kommentar
Fra : Brandmand38


Dato : 14-03-04 08:57

Jo... det er ganske vist... der er masser af ørreder i Siljan, men da søen er stor som et ocean, kan det være temmelig uoverskueligt at give sig "i kast" med den.
Der ligger iøvrigt flere andre og mindre søer i samme område, der huser en fin bestand af både ørred, stalling og for den sags skyld laks.

Kommentar
Fra : pbp_et


Dato : 22-03-04 14:30

Harasjömåla kan anbefales, MEN man bliver nok lynchet, hvis man begynder at slæbe koner, småbørn og madkurv ned til "flugfiskeströmmen" - som i øvrigt kun er til fluefiskeri og skal bookes lang tid i forvejen. Derimod er der rigelig plads til familiehygge i resten af området. Læskure, bålpladser, toiletter, affaldsspande osv. Uden at det ligner en turistfælde. Men priserne er oppe, hvis man vil fiske noget, der ligner ørred (regnbue).

Du har følgende muligheder
Dette spørgsmål er blevet annulleret, det er derfor ikke muligt for at tilføje flere kommentarer.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 171611
Tips : 31466
Nyheder : 719565
Indlæg : 6367079
Brugere : 218158

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste