/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
mælkefri grønlangkål
Fra : thoustrup
Vist : 2067 gange
100 point
Dato : 27-12-09 15:41

Jeg må i en periode ikke få mælkeprodukter, men hvordan laver man så grønlangkål her til nytår, unden mælk

 
 
Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 27-12-09 15:49

du kan erstatte det med soyamælk eller vand



Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 27-12-09 15:50
Kommentar
Fra : Nordsted1


Dato : 27-12-09 17:58



Jeg ville bruge vand,og jævne med maizena

Du kan også bruge soya som erstatning for mælk i mange situationer, men ulempen er at du også kan blive allergisk overfor soya hvis du bruger det i for mange retter... (vores den yngste havde en kraftig mælkeallergi i ti år, at han overhovedet kan tåle mælk idag, er at vi holdt han diæt meget strengt) ... vi slog faktisk Danmarks rekord med hans allergi, så det var en meget stor triump af han nu er rask

Kommentar
Fra : mangorossa


Dato : 27-12-09 19:25

Der findes et produkt lavet af havre som kan bruges istedet..det hedder OATLY (havrefløde)og kan fåes i IRMA ved jeg. Ellers er der Soya-fløde som kan fåes i både Bilka og Kvickly.

Ellers er der flere muligheder, hvis ikke det skal være flødeagtigt.
Der er rismaæl, havremælk og soyamælk.

Der findes en kakaosoyamælk som smager helt fantastisk..faktisk bedre end alm. kakaomælk mener mange.

Kommentar
Fra : mangorossa


Dato : 27-12-09 19:26

Ellers kan du få en masse ideer på denne side: www.vegetarkontakt.dk

Kommentar
Fra : m13ark


Dato : 28-12-09 17:58

hvorfor gør du ikke som i vendsyssel. de stuer ikke kålen. Ganskevist kommer de piskefløde i, men det kan du erstatte med en god bouillion Godt med smør, lidt sukker og salt, peber. Giver gerne en opskrift, hvis du har lyst til det

Kommentar
Fra : Nordsted1


Dato : 28-12-09 18:10




Citat
Godt med smør


Det går ikke, når det skal være en mælkefri diæt

Kommentar
Fra : m13ark


Dato : 28-12-09 19:54

nordsted1 det kan du godt have ret i, men det kommer an på formen af allergi. er det laktoseintolerense, betyder det ikke noget, men det fremgår ikke af spørgsmålet


Accepteret svar
Fra : m13ark

Modtaget 100 point
Dato : 28-12-09 19:55

måske skulle du holde dig frå grønlangkål, og finde på en anden festlig ret

Kommentar
Fra : Nordsted1


Dato : 28-12-09 21:28



m13ark... har man en decideret mælkeallergi, skal man holde sig fra ALT mælk, det er den eneste måde at bliver rask på

Men det er rigtigt at man godt kan tåle lidt mælk, hvis man har intolerance, men så skal man vide hvor meget mælk man kan tåle, hvilket er en meget svær balancegang, så er det faktisk nemmere at undlade mælk

Godkendelse af svar
Fra : thoustrup


Dato : 03-01-10 16:20

Tak for svaret m13ark.
Ja det endte med dit forslag. Smørebrød.
Jeg gad ikke at stå i køkkenet.

mvh
Steen Thoustrup

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177416
Tips : 31962
Nyheder : 719565
Indlæg : 6407862
Brugere : 218876

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste