Det var lige det jeg efterlyste
Takker mange gange.
Mvh
/Søren
"Rikard Jensen" <rik_j@kampsax.dtu.dk> wrote in message
news:c4a95053ede600ce27852cabe98cd4f5.34122@mygate.mailgate.org...
> Jeg besøgte min fiskehandler idag, officielt for at købe ½ kg sild,
uofficielt
> for at få en metode til at filetere sild. Den gav han gerne:
>
> Læg silden på skærebrættet, med ryggen mod venstre hånd (omvendt for
> kejthånede). Stik en skarp kniv ind lige bag hovedet, og kør ned til
rygsøjlen.
> Nu kan der vælges 2 måder: Enten 2 fileter af 1 sild, eller 1 filet af 1
sild.
> Ved 2 fileter skæres igennem rygskinnet, og kniven føres ned til halen.
> Efterlad ca. 1 cm skind ved sildens bug, så burde du ikke få benene med.
>
> Ønskes 1 filet, føres kniven ikke gennem rygskinnet, men kun tæt på. Dette
> gøres så på begge sider, og fileten kan nemt fjernes fra resterne af
silden.
>
> Du behøves ikke rense silden inden dette gøres, dog er det en god ting at
> fjerne skællene
>
> Husk at kniven skal være pinligt skarp, så hvis du skal filetere mange
sild er
> det nok en fornuftig ting at investere i en decideret filet-kniv.
>
> Husk!: Øvelse gør mester!!
>
> mvh
>
> Rikard
>
>
> "Soren Pedersen" <smp@privat.dk> wrote in message
> news:3bcd7023$0$42049$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> > Er der nogen som kender til nogle både der sejler ud fra Torsminde
(eller
> > det område - Jeg bor i Holstebro) efter torsk ? - Jeg er ikke
interreseret i
> > Revet, da jeg har ladet mig fortælle at der er ca 4 timers sejlads hver
> > vej.....Og så er jeg heller ikke sikker på at mit grej kan holde til det
:)
> >
> > En helt anden ting: Hvodden fileterer man sild ? - Som alle andre fisk,
> > eller er der en metode / et trick til at undgå at der sidder for mange
ben
> > tilbage ?
> >
> >
> > Mvh
> > /Søren - Som godt kunne falde for det dér havfiskeri.....- Og som selv
vil
> > lave julesilden i år
>
>
>
>
> --
> Posted from stassen.k-net.dtu.dk [130.225.71.227]
> via Mailgate.ORG Server -
http://www.Mailgate.ORG