Til 100 m2 vil jeg klart vælge en konvektionsovn. ang. størrelsen, så
opgiver de fleste ovnfabrikanter hvor meget ovne kan opvarme i m2, så der
skulle størrelsen give sig selv
De billige ovne, kan jeg ikke anbefale, man får ofte hvad man betaler for,
og billige ovne, har ikke den langtidskvalitet som de dyre har.
I et pejsecenter får du ofte en meget bedre vejledning i brug af ovnen, og
de kan forklare dig om hvad du kan fyre med i den.
Oftes er koks for hådre ved en almindelig brændeovn.
Med hensyn til fedtsten, så har undersøgelser vist at det ikke ahr den helt
store betydning om de er der eller ej, men pæne er de da.
Automatik er dejlig, har det selv på min, man tænder op og når der er gang i
ovnen, sætter man den på det som man nu plejer for at holde en bestem
temperatur, så klare den selv resten, men er man ikke bange for at gå lidt
frem og tilbage, er det unødvendig.
Søren
lykkelig ejer af wall 36 fra ABC
"hans-kurt" <hans-kurt@post.tele.dk> wrote in message
news:3b86775b$0$53188$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hvad er mon bedst når der skal vælges en ovn til ca. 100 m2.
> ????????????????????????????
> Stor eller lille ovn
> Støbe eller pladejern
> Stråle eller konvektionsvarme
> Træ alene, træ og energikoks, eller energikoks alene
> Dyr eller billig
> Købe i byggemarkeder eller pejsecentre
> Kendt mærke eller ukendt
> Med eller uden fedtsten
> Med eller uden automatik
> MVH
> Hans
>
>