|
| Rødkål Fra : moster |
Dato : 23-11-11 05:50 |
|
Min gode opskrift på julens rødkål er forsvundet! så hjælp mig til en ny - gerne forholdsvis enkel. Ifølge min hukommelse har jeg tidligere brugt balsamico og appelsin i opskriften, men har prøvet at google og ikke lige ramt rigtigt. Er der nogne der kan hjælpe?
| |
Jens Bruun (23-11-2011)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 23-11-11 14:18 |
|
moster <hbknudsen@gmail.com> skrev i meddelelsen
533703.2892.1322052575599.JavaMail.geo-discussion-forums@yqnf38:
> Min gode opskrift på julens rødkål er forsvundet! så hjælp mig til en
> ny - gerne forholdsvis enkel. Ifølge min hukommelse har jeg tidligere
> brugt balsamico og appelsin i opskriften, men har prøvet at google og
> ikke lige ramt rigtigt. Er der nogne der kan hjælpe?
Jeg snitter kålen groft, bruner den af i andefedt, og koger den i æbleeddike
(min balsamico er alt for dyr til, at jeg vil koge rødkål i den). Smager til
med riiiigeligt med ribsgele og peber. De sidste 5-10 minutter smider jeg
æblestykker i. Kan sagtens suppleres med appelsinsaft og -stykker.
Forberedelsestid: Fem minutter.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
ASKF (25-11-2011)
| Kommentar Fra : ASKF |
Dato : 25-11-11 04:30 |
|
Jens Bruun ytrede sig i <4P6dnVA9M-gBb1HTnZ2dnUVZ8s2dnZ2d@giganews.com>
med dette:
>moster <hbknudsen@gmail.com> skrev i meddelelsen
>533703.2892.1322052575599.JavaMail.geo-discussion-forums@yqnf38:
>
>> Min gode opskrift på julens rødkål er forsvundet! så hjælp mig til en
>> ny - gerne forholdsvis enkel. Ifølge min hukommelse har jeg tidligere
>> brugt balsamico og appelsin i opskriften, men har prøvet at google og
>> ikke lige ramt rigtigt. Er der nogne der kan hjælpe?
>
>Jeg snitter kålen groft, bruner den af i andefedt, og koger den i æbleeddike
>(min balsamico er alt for dyr til, at jeg vil koge rødkål i den). Smager til
>med riiiigeligt med ribsgele og peber. De sidste 5-10 minutter smider jeg
>æblestykker i. Kan sagtens suppleres med appelsinsaft og -stykker.
>
>Forberedelsestid: Fem minutter.
God opskrift, men prøv at smidde et stykke kanel i væden også (et stykke
grovt bark, ikke de fine kanelstænger som sælges i supermarkeder).
Hvis du lader det brune af på en pande til det begynder at karamellisere
behøver du ikke "riiigeligt med ribsgele", da det får en naturlig sødme.
--
Allan Stig Kiilerich Frederiksen
"When you try to change a mans paradigm, you must keep in mind that he
can hear you only through the filter of the paradigm he holds."
-Myron Tribus
| |
Max (23-11-2011)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 23-11-11 16:26 |
|
Hej moster
> ikke lige ramt rigtigt. Er der nogne der kan hjælpe?
Jeg plejer at koge min i Ribena og så tilsætte smag
efter dagens lune.
Ellers er her måske en der falder i din smag
http://arla.dk/opskrifter/rodkal/
--
Mvh
Max
| |
|
|