|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Tv-tvang Fra : @
 | 
 Dato :  14-11-11 20:04
 | 
 |  | http://jp.dk/opinion/leder/article2606322.ece
 Hvorfor er Folketinget så bange for friheden?
 Her er opskriften på en guldrandet tv-kanal i Danmark: Køb
 rettighederne til nogle udslidte amerikanske tv-serier og tilsæt en
 håndfuld fodboldkampe om ugen. 
 Med denne model er tv-kanalen sikker på at blive indlemmet i
 kabelselskabernes store programpakker, og dermed har man med en
 minimal indsats skabt en pengemaskine. Modellen er tilmed skråsikker,
 fordi et stort flertal i Folketinget - også på dette punkt - berøver
 befolkningen friheden.
 Befolkningen bruger årligt 11,5 mia. kr. på tv - heraf 4 mia. kr. på
 licens og de resterende 7,5 mia. kr. på betaling til tv-distributører
 - fremgår det af en tankevækkende redegørelse fra Konkurrence- og
 Forbrugerstyrelsen.
 Gennemsnitsfamilien bruger årligt 4.500 kr. på tv, men på grund af
 manglende konkurrence betaler ni af 10 familier for væsentligt flere
 tv-kanaler, end de bruger.
 TDC's kabelselskab YouSee sidder på halvdelen af markedet, mens
 Viasat, Canal Digital og Stofa har markedsandele mellem 11 og 20 pct.
 Boxer, som har monopol på distribution via antennenettet, har kun en
 markedsandel på 2 pct. Dét på trods af, at næsten en tredjedel af
 husstandene i Danmark ikke har adgang til kabel-tv, viser
 redegørelsen.
 Til gengæld er hundredetusinder af familier tvangs-tilsluttet
 fællesantenneanlæg, hvor de er sat uden for reel indflydelse på
 kanaludbuddet og dermed på prisen.
 Efter digitaliseringen af signalerne er der ingen teknisk hindring for
 at tilbyde forbrugerne frit valg af tv-kanaler, og mange familier
 ville kunne spare endog meget store beløb, hvis de fik frit valg, men
 i stedet ender de som pekuniært malkekvæg for
 tv-distributionsselskaberne.
 Sat på spidsen betaler hundredetusinder familier dyrt for, at andre
 vil have adgang til at se fodbold morgen, middag og aften. Med TV 2
 Sport i spidsen er de fodboldbærende kanaler umådeligt kostbare, og
 familier uden dette behov ville kunne spare mange penge, der nok kunne
 lune i en krisetid.
 Tv-distributørerne begrunder den manglende frihed med, at det vil gøre
 de enkelte tv-kanaler dyrere, men det er en udokumenteret påstand,
 hvortil kun er at sige: Lad det komme an på en prøve.
 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens undersøgelse viser, at mange
 familier hellere vil betale for udvalgte kvalitetskanaler end at at
 skulle påtvinges de såkaldt store programpakker, som rummer mange
 tv-kanaler, der sandt for dyden ikke falder ind under begrebet
 kvalitet.
 En række tv-kanaler ønskes ikke solgt enkeltvis, hvilket sammen med
 den manglende konkurrence på markedet for tv-distribution er det
 overhovedet stærkeste argument for et lovindgreb.
 Erfaringerne fra Norge viser, at man sagtens kan give forbrugerne frit
 valg uden, at det medfører fordyrelser.
 Det er ganske betegnende, at danske folketingsmedlemmer ikke vil give
 frit tv-valg. Forhåbentlig skyldes det ikke, at statsselskabet TV 2
 ifølge rapporten modsætter sig, at visse af stationens tv-kanaler
 sælges enkeltvis, eller at man skal forhindres i at kunne fravælge TV
 2.
 Vi vægrer os ved at tro det, men hvilken anden forklaring gives der
 ellers på, at befolkningen ikke må få fuld tv-frihed?
 Kulturminister Uffe Elbæk har lanceret en ”Marshallplan” for kulturen,
 men den rummer ikke ét ord om friheden til fuldt og helt selv at vælge
 de tv-kanaler, som man ønsker at betale for. 
 Hvorfor er Folketinget så bange for friheden?
            
             |  |  | 
  Bo Warming (15-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Bo Warming
 | 
 Dato :  15-11-11 06:09
 | 
 |  | 
 
            On Mon, 14 Nov 2011 20:03:56 +0100, "@" <Snabel@snabel.net> wrote:
 >http://jp.dk/opinion/leder/article2606322.ece >
 >
 >Hvorfor er Folketinget så bange for friheden?
 >
 >
 >Her er opskriften på en guldrandet tv-kanal i Danmark: Køb
 >rettighederne til nogle udslidte amerikanske tv-serier og tilsæt en
 >håndfuld fodboldkampe om ugen. 
 >
 >Med denne model er tv-kanalen sikker på at blive indlemmet i
 >kabelselskabernes store programpakker, og dermed har man med en
 >minimal indsats skabt en pengemaskine. Modellen er tilmed skråsikker,
 >fordi et stort flertal i Folketinget - også på dette punkt - berøver
 >befolkningen friheden.
 >
 >Befolkningen bruger årligt 11,5 mia. kr. på tv - heraf 4 mia. kr. på
 >licens og de resterende 7,5 mia. kr. på betaling til tv-distributører
 >- fremgår det af en tankevækkende redegørelse fra Konkurrence- og
 >Forbrugerstyrelsen.
 >
 >Gennemsnitsfamilien bruger årligt 4.500 kr. på tv, men på grund af
 >manglende konkurrence betaler ni af 10 familier for væsentligt flere
 >tv-kanaler, end de bruger.
 >
 >TDC's kabelselskab YouSee sidder på halvdelen af markedet, mens
 >Viasat, Canal Digital og Stofa har markedsandele mellem 11 og 20 pct.
 >Boxer, som har monopol på distribution via antennenettet, har kun en
 >markedsandel på 2 pct. Dét på trods af, at næsten en tredjedel af
 >husstandene i Danmark ikke har adgang til kabel-tv, viser
 >redegørelsen.
 >
 >Til gengæld er hundredetusinder af familier tvangs-tilsluttet
 >fællesantenneanlæg, hvor de er sat uden for reel indflydelse på
 >kanaludbuddet og dermed på prisen.
 >
 >Efter digitaliseringen af signalerne er der ingen teknisk hindring for
 >at tilbyde forbrugerne frit valg af tv-kanaler, og mange familier
 >ville kunne spare endog meget store beløb, hvis de fik frit valg, men
 >i stedet ender de som pekuniært malkekvæg for
 >tv-distributionsselskaberne.
 >
 >Sat på spidsen betaler hundredetusinder familier dyrt for, at andre
 >vil have adgang til at se fodbold morgen, middag og aften. Med TV 2
 >Sport i spidsen er de fodboldbærende kanaler umådeligt kostbare, og
 >familier uden dette behov ville kunne spare mange penge, der nok kunne
 >lune i en krisetid.
 >
 >Tv-distributørerne begrunder den manglende frihed med, at det vil gøre
 >de enkelte tv-kanaler dyrere, men det er en udokumenteret påstand,
 >hvortil kun er at sige: Lad det komme an på en prøve.
 >
 >Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens undersøgelse viser, at mange
 >familier hellere vil betale for udvalgte kvalitetskanaler end at at
 >skulle påtvinges de såkaldt store programpakker, som rummer mange
 >tv-kanaler, der sandt for dyden ikke falder ind under begrebet
 >kvalitet.
 >
 >En række tv-kanaler ønskes ikke solgt enkeltvis, hvilket sammen med
 >den manglende konkurrence på markedet for tv-distribution er det
 >overhovedet stærkeste argument for et lovindgreb.
 >
 >Erfaringerne fra Norge viser, at man sagtens kan give forbrugerne frit
 >valg uden, at det medfører fordyrelser.
 >
 >Det er ganske betegnende, at danske folketingsmedlemmer ikke vil give
 >frit tv-valg. Forhåbentlig skyldes det ikke, at statsselskabet TV 2
 >ifølge rapporten modsætter sig, at visse af stationens tv-kanaler
 >sælges enkeltvis, eller at man skal forhindres i at kunne fravælge TV
 >2.
 >
 >Vi vægrer os ved at tro det, men hvilken anden forklaring gives der
 >ellers på, at befolkningen ikke må få fuld tv-frihed?
 >
 >Kulturminister Uffe Elbæk har lanceret en ”Marshallplan” for kulturen,
 >men den rummer ikke ét ord om friheden til fuldt og helt selv at vælge
 >de tv-kanaler, som man ønsker at betale for. 
 >
 >Hvorfor er Folketinget så bange for friheden?
 At styre hvad du ser, er at styre hvad stemmes
 Havde der været markedsfrihed om TV kanaler var DF regeringsparti
            
             |  |  | 
  DADK (16-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : DADK
 | 
 Dato :  16-11-11 08:24
 | 
 |  |  |  |  | 
  @ (16-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : @
 | 
 Dato :  16-11-11 21:27
 | 
 |  | 
 
            On Wed, 16 Nov 2011 08:23:54 +0100, DADK <DADK@webspeed.dk> wrote:
 >On 14-11-2011 20:03, @ wrote:
 >> http://jp.dk/opinion/leder/article2606322.ece >>
 >>
 >> Hvorfor er Folketinget så bange for friheden?
 >
 >For så kan de ikke tvinge dig til at betale mere for dine fedt-afgift 
 >belagte tarteletter.
 det med tarteleterne overkommer jeg sikkert
 problemet er snarere at med frihed vil der også følge krav om at
 afskaffe licensfianciering af TV-kanaler
            
             |  |  | 
   DADK (16-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : DADK
 | 
 Dato :  16-11-11 21:42
 | 
 |  | 
 
            On 16-11-2011 21:27, @ wrote:
 > On Wed, 16 Nov 2011 08:23:54 +0100, DADK<DADK@webspeed.dk>  wrote:
 >
 >> On 14-11-2011 20:03, @ wrote:
 >>> http://jp.dk/opinion/leder/article2606322.ece >>>
 >>>
 >>> Hvorfor er Folketinget så bange for friheden?
 >>
 >> For så kan de ikke tvinge dig til at betale mere for dine fedt-afgift
 >> belagte tarteletter.
 >
 >
 > det med tarteleterne overkommer jeg sikkert
 Jeg har fået tarteletter på hjernen siden jeg på Tekst-TV læste at 
 "danskerne hamstrer tarteletter". Jeg har aldrig lavet tarteletter. men 
 det må snart være på tide. Det er så grotesk urkomisk at jeg ikke kan 
 lade være. Har du en god opskrift til en tartelet-sovs?
 > problemet er snarere at med frihed vil der også følge krav om at
 > afskaffe licensfianciering af TV-kanaler
 Ja, det er jo den slags jeg indirekte mener. Det er jo helt godnat som 
 vi for vore egne skattekroner "nurses" ift hvad der er rigtig og 
 forkert. Så lavede DR en stor event med "danskernes kunst" eller hvad 
 det hedder. Ham Lars Kragh Jakobsen (eller hvad han hedder. Licens-Lars, 
 ham med den nedlagte Facebook-profil) foreslog straks en skamstøtte ude 
 på Ørestaden med alle generaldirektørernes navne på, og eksempler på 
 hvilke TV-programmer de har leveret. Så ville alle danskere kunne se 
 hvordan vi i 2011 havde det med DR, og alle ville fremover kunne se 
 hvordan de 3-4 mia skattekroner formøbles på ingenting. Forslaget fik 
 knap 70.000 (!!!) stemmer. Men det kom ikke i runde to, for som DR 
 forklarede, så skal der være hensyn til almenvellet.
 Men en skamstøtte overfor Sandholmlejren, der beretter om DF's 
 umenneskelige politik - den er med i planerne, den nåede til 
 finalerunden. Gad vide hvor mange licensbetalere der stemte for det - 4? 
 5? Ingen?
            
             |  |  | 
    DADK (16-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : DADK
 | 
 Dato :  16-11-11 21:50
 | 
 |  | 
 
            On 16-11-2011 21:41, DADK wrote:
 > On 16-11-2011 21:27, @ wrote:
 >> On Wed, 16 Nov 2011 08:23:54 +0100, DADK<DADK@webspeed.dk> wrote:
 >>
 >>> On 14-11-2011 20:03, @ wrote:
 >>>> http://jp.dk/opinion/leder/article2606322.ece >>>>
 >>>>
 >>>> Hvorfor er Folketinget så bange for friheden?
 >>>
 >>> For så kan de ikke tvinge dig til at betale mere for dine fedt-afgift
 >>> belagte tarteletter.
 >>
 >>
 >> det med tarteleterne overkommer jeg sikkert
 >
 > Jeg har fået tarteletter på hjernen siden jeg på Tekst-TV læste at
 > "danskerne hamstrer tarteletter". Jeg har aldrig lavet tarteletter. men
 > det må snart være på tide. Det er så grotesk urkomisk at jeg ikke kan
 > lade være. Har du en god opskrift til en tartelet-sovs?
 >
 >> problemet er snarere at med frihed vil der også følge krav om at
 >> afskaffe licensfianciering af TV-kanaler
 >
 > Ja, det er jo den slags jeg indirekte mener. Det er jo helt godnat som
 > vi for vore egne skattekroner "nurses" ift hvad der er rigtig og
 > forkert. Så lavede DR en stor event med "danskernes kunst" eller hvad
 > det hedder. Ham Lars Kragh Jakobsen
 Andersen! Hvis du skulle have lyst til at joine ham. En interessant 
 type. Det er ham politimanden der blev fyret, fordi han åbent gik ud og 
 kritiserede håndteringen af Christiania og indvandrere. Jeg kunne ikke 
 være mere enig med en person, som jeg var med ham da han gik ud og lagde 
 kortene på bordet. Jeg tror han har fået mange tilbud fra diverse 
 partier, men afviser og ser sig selv som en fri fugl (tror jeg)
            
             |  |  | 
    Vidal (16-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Vidal
 | 
 Dato :  16-11-11 22:33
 | 
 |  | 
 
            Den 16-11-2011 21:41, DADK skrev:
 > On 16-11-2011 21:27, @ wrote:
 >>> belagte tarteletter.
 >>
 >>
 >> det med tarteleterne overkommer jeg sikkert
 >
 > Jeg har fået tarteletter på hjernen siden jeg på Tekst-TV læste at "danskerne
 > hamstrer tarteletter". Jeg har aldrig lavet tarteletter. men det må snart være
 > på tide. Det er så grotesk urkomisk at jeg ikke kan lade være. Har du en god
 > opskrift til en tartelet-sovs?
 Kog en kylling 40-60 minutter med salt. Mange kan lide at
 koge en porre og lidt gulerødder sammen med det. De fleste
 foretrækker at rense kyllingen indvendigt under rindende
 vand. Hvis der er indmad, så kog det sammen med kyllinge,
 det giver smag.
 Hak et løg i små stykker og steg dem i smør (rigeligt smør   ,
 så de lige netop bliver klare. Pas på smørret ikke bliver mørkt.
 Hæld lidt mel i smørret, nogle gode skefulde og rør grundigt
 så det ikke bliver brunet. Det bliver en tyk masse. Nu hælder
 du lidt mælk kombineret med suppen fra den kogte kylling, indtil
 sovsen har den konsistens du foretrækker.
 Salt og peber.
 Tag kyllingekødet fra benene, og skær det i jævne stykker,
 du skal have et glas henkogte aspargessnitter, som du hælder
 i sovsen sammen med (noget af) vandet fra aspargene. Hvis du
 også har kogt porre og gulerødder så skær også dem i regelmæssige
 stykker, ikke for store.
 Selve tarteletterne skal du købe ved en bager, der er som regel
 forskellige typer, de store er bedst, stil dem i en
 forvarmet ovn, du kan se på pakken, hvorlænge og ved hvilken
 temperatur.
 På en lille time har du nemt en solid ret traditionelle tarteletter,
 uden det kræver den store madkundskab. Hvis der er suppe tilovers,
 kan du lægge resten af kyllingekødet i den, evt jævne med lidt
 piskefløde. Det smager altså også godt. Hvis du gerne vil
 have suppe med boller kan du købe en pose blandede kød og mel-
 boller. Det er ikke ideelt, men det er et stort arbejde, hvis du
 selv vil lave dem.
 Det er god politik.
            
             |  |  | 
     DADK (16-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : DADK
 | 
 Dato :  16-11-11 22:44
 | 
 |  | 
 
            On 16-11-2011 22:33, Vidal wrote:
 > Den 16-11-2011 21:41, DADK skrev:
 >> On 16-11-2011 21:27, @ wrote:
 >
 >>>> belagte tarteletter.
 >>>
 >>>
 >>> det med tarteleterne overkommer jeg sikkert
 >>
 >> Jeg har fået tarteletter på hjernen siden jeg på Tekst-TV læste at
 >> "danskerne
 >> hamstrer tarteletter". Jeg har aldrig lavet tarteletter. men det må
 >> snart være
 >> på tide. Det er så grotesk urkomisk at jeg ikke kan lade være. Har du
 >> en god
 >> opskrift til en tartelet-sovs?
 >
 > Kog en kylling 40-60 minutter med salt. Mange kan lide at
 > koge en porre og lidt gulerødder sammen med det. De fleste
 > foretrækker at rense kyllingen indvendigt under rindende
 > vand. Hvis der er indmad, så kog det sammen med kyllinge,
 > det giver smag.
 >
 > Hak et løg i små stykker og steg dem i smør (rigeligt smør   ,
 > så de lige netop bliver klare. Pas på smørret ikke bliver mørkt.
 >
 > Hæld lidt mel i smørret, nogle gode skefulde og rør grundigt
 > så det ikke bliver brunet. Det bliver en tyk masse. Nu hælder
 > du lidt mælk kombineret med suppen fra den kogte kylling, indtil
 > sovsen har den konsistens du foretrækker.
 >
 > Salt og peber.
 >
 > Tag kyllingekødet fra benene, og skær det i jævne stykker,
 > du skal have et glas henkogte aspargessnitter, som du hælder
 > i sovsen sammen med (noget af) vandet fra aspargene. Hvis du
 > også har kogt porre og gulerødder så skær også dem i regelmæssige
 > stykker, ikke for store.
 >
 > Selve tarteletterne skal du købe ved en bager, der er som regel
 > forskellige typer, de store er bedst, stil dem i en
 > forvarmet ovn, du kan se på pakken, hvorlænge og ved hvilken
 > temperatur.
 >
 > På en lille time har du nemt en solid ret traditionelle tarteletter,
 > uden det kræver den store madkundskab. Hvis der er suppe tilovers,
 > kan du lægge resten af kyllingekødet i den, evt jævne med lidt
 > piskefløde. Det smager altså også godt. Hvis du gerne vil
 > have suppe med boller kan du købe en pose blandede kød og mel-
 > boller. Det er ikke ideelt, men det er et stort arbejde, hvis du
 > selv vil lave dem.
 >
 > Det er god politik.
 Så i bund og grund vil alle slags sovse med kylling være anvendelige? 
 Gerne med dåse-sdparges osv. Jeg må indrømme, at oksekød og tarteletter 
 ikke rimer.
 Men fin opskrift. Jeg køber nogle tarteletter, hos bageren som du 
 skriver er bedst, og lave den sovs du skitserer.
            
             |  |  | 
      Vidal (17-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Vidal
 | 
 Dato :  17-11-11 14:55
 | 
 |  | 
 
            Den 16-11-2011 22:43, DADK skrev:
 > On 16-11-2011 22:33, Vidal wrote:
 >> Den 16-11-2011 21:41, DADK skrev:
 >>> On 16-11-2011 21:27, @ wrote:
 >>
 >>>>> belagte tarteletter.
 >>>>
 >>>>
 >>>> det med tarteleterne overkommer jeg sikkert
 >>>
 >>> Jeg har fået tarteletter på hjernen siden jeg på Tekst-TV læste at
 >>> "danskerne
 >>> hamstrer tarteletter". Jeg har aldrig lavet tarteletter. men det må
 >>> snart være
 >>> på tide. Det er så grotesk urkomisk at jeg ikke kan lade være. Har du
 >>> en god
 >>> opskrift til en tartelet-sovs?
 >>
 >> Kog en kylling 40-60 minutter med salt. Mange kan lide at
 >> koge en porre og lidt gulerødder sammen med det. De fleste
 >> foretrækker at rense kyllingen indvendigt under rindende
 >> vand. Hvis der er indmad, så kog det sammen med kyllinge,
 >> det giver smag.
 >>
 >> Hak et løg i små stykker og steg dem i smør (rigeligt smør   ,
 >> så de lige netop bliver klare. Pas på smørret ikke bliver mørkt.
 >>
 >> Hæld lidt mel i smørret, nogle gode skefulde og rør grundigt
 >> så det ikke bliver brunet. Det bliver en tyk masse. Nu hælder
 >> du lidt mælk kombineret med suppen fra den kogte kylling, indtil
 >> sovsen har den konsistens du foretrækker.
 >>
 >> Salt og peber.
 >>
 >> Tag kyllingekødet fra benene, og skær det i jævne stykker,
 >> du skal have et glas henkogte aspargessnitter, som du hælder
 >> i sovsen sammen med (noget af) vandet fra aspargene. Hvis du
 >> også har kogt porre og gulerødder så skær også dem i regelmæssige
 >> stykker, ikke for store.
 >>
 >> Selve tarteletterne skal du købe ved en bager, der er som regel
 >> forskellige typer, de store er bedst, stil dem i en
 >> forvarmet ovn, du kan se på pakken, hvorlænge og ved hvilken
 >> temperatur.
 >>
 >> På en lille time har du nemt en solid ret traditionelle tarteletter,
 >> uden det kræver den store madkundskab. Hvis der er suppe tilovers,
 >> kan du lægge resten af kyllingekødet i den, evt jævne med lidt
 >> piskefløde. Det smager altså også godt. Hvis du gerne vil
 >> have suppe med boller kan du købe en pose blandede kød og mel-
 >> boller. Det er ikke ideelt, men det er et stort arbejde, hvis du
 >> selv vil lave dem.
 >>
 >> Det er god politik.
 Normalt diskuterer man det i dk.kultur.mad+drikke, selvom det
 ikke ofte er tarteletter, der kommer op der.
 > Så i bund og grund vil alle slags sovse med kylling være anvendelige?
 Det skal nok helst være en roux. Altså en opbagning med smør
 (eller andet fedtstof) og mel.
 > Gerne med
 > dåse-sdparges osv. Jeg må indrømme, at oksekød og tarteletter ikke rimer.
 Du kunne udvikle en kulinarisk nyhed, måske. Måske slumrer den
 nye Escoffier og vågner inkarneret i dig?    > Men fin opskrift. Jeg køber nogle tarteletter, hos bageren som du skriver er
 > bedst, og lave den sovs du skitserer.
 Måske skulle du lade suppen koge noget ind, det giver mere smag.
            
             |  |  | 
     @ (17-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : @
 | 
 Dato :  17-11-11 09:06
 | 
 |  | 
 
            On Wed, 16 Nov 2011 22:33:00 +0100, Vidal <vidal@webspeed.dk> wrote:
 >Den 16-11-2011 21:41, DADK skrev:
 >> On 16-11-2011 21:27, @ wrote:
 >
 >>>> belagte tarteletter.
 >>>
 >>>
 >>> det med tarteleterne overkommer jeg sikkert
 >>
 >> Jeg har fået tarteletter på hjernen siden jeg på Tekst-TV læste at "danskerne
 >> hamstrer tarteletter". Jeg har aldrig lavet tarteletter. men det må snart være
 >> på tide. Det er så grotesk urkomisk at jeg ikke kan lade være. Har du en god
 >> opskrift til en tartelet-sovs?
 >
 >Kog en kylling 40-60 minutter med salt.
 høne giver mere smag
 > Mange kan lide at
 >koge en porre og lidt gulerødder sammen med det. De fleste
 >foretrækker at rense kyllingen indvendigt under rindende
 >vand. Hvis der er indmad, så kog det sammen med kyllinge,
 >det giver smag.
 >
 >Hak et løg i små stykker og steg dem i smør (rigeligt smør   ,
 >så de lige netop bliver klare. Pas på smørret ikke bliver mørkt.
 >
 >Hæld lidt mel i smørret, nogle gode skefulde og rør grundigt
 >så det ikke bliver brunet. Det bliver en tyk masse. Nu hælder
 >du lidt mælk kombineret med suppen fra den kogte kylling, indtil
 >sovsen har den konsistens du foretrækker.
 >
 >Salt og peber.
 >
 >Tag kyllingekødet fra benene, og skær det i jævne stykker,
 >du skal have et glas henkogte aspargessnitter, som du hælder
 >i sovsen sammen med (noget af) vandet fra aspargene. Hvis du
 >også har kogt porre og gulerødder så skær også dem i regelmæssige
 >stykker, ikke for store.
 >
 >Selve tarteletterne skal du købe ved en bager, der er som regel
 >forskellige typer, de store er bedst, stil dem i en
 >forvarmet ovn, du kan se på pakken, hvorlænge og ved hvilken
 >temperatur.
 stil dem i ovenen med bunden opad, ovn på ca. 180 grader, når
 tarteletterne har er blevet en LILLE smule mørkere er de varme
 >
 >På en lille time har du nemt en solid ret traditionelle tarteletter,
 >uden det kræver den store madkundskab. Hvis der er suppe tilovers,
 >kan du lægge resten af kyllingekødet i den, evt jævne med lidt
 >piskefløde. Det smager altså også godt. Hvis du gerne vil
 >have suppe med boller kan du købe en pose blandede kød og mel-
 >boller. Det er ikke ideelt, men det er et stort arbejde, hvis du
 >selv vil lave dem.
 >
 >Det er god politik.
            
             |  |  | 
 |  |