|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Hjælp til amerikansk opskrift (måle Fra : David Schjelde
 | 
 Dato :  12-11-11 08:35
 | 
 |  | 
 
            Kære alle
 Jeg vil begynde at eksperimentere med at lave mine egne carryretter og 
 har via gruppen her fundet et fantastisk websted med alle mulige skønne 
 opskrifter.
 I dag ville jeg så lave en af retterne og så opdager jeg at der er 
 rigtig mange forkortelser i opskriften ift mængdeenheder som jeg ikke 
 kan gennemskue - er der nogen der kender et godt sted på nettet hvor man 
 kan slå op hvad disse betyder? Jeg synes ikke jeg kan finde det selv
 Selve opskriften er den her:
http://rubymurray.com/curry/displayrecipe.php?Name=Very+Spicy+Chickpeas Mvh
 David
            
             |  |  | 
  Steen Jakobsen (12-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Steen Jakobsen
 | 
 Dato :  12-11-11 08:40
 | 
 |  | 
 "David Schjelde" <schjeldefjernmig@mailme.dk> skrev i meddelelsen
 news:4ebe2192$0$56778$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
 > Kære alle
 >
 > Jeg vil begynde at eksperimentere med at lave mine egne carryretter og har
 > via gruppen her fundet et fantastisk websted med alle mulige skønne
 > opskrifter.
 >
 > I dag ville jeg så lave en af retterne og så opdager jeg at der er rigtig
 > mange forkortelser i opskriften ift mængdeenheder som jeg ikke kan
 > gennemskue - er der nogen der kender et godt sted på nettet hvor man kan
 > slå op hvad disse betyder? Jeg synes ikke jeg kan finde det selv
 
 Du kan oversætte direkte i Google. F.eks 2 lbs in gram skrevet i søgefeltet.
 
 Steen.
 
 
 
 |  |  | 
  Hauge (12-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  12-11-11 08:48
 | 
 |  | Den 12-11-2011 08:39, Steen Jakobsen skrev:
 > Du kan oversætte direkte i Google. F.eks 2 lbs in gram skrevet i
 > søgefeltet.
 
 Desværre er der nogle mål der ikke kan "oversættes" i Google, om det er
 stavefejl i opskriften eller ukendte mål, det vides ikke.
 
 Mvh Hauge
 
 
 |  |  | 
  Max (12-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Max
 | 
 Dato :  12-11-11 09:14
 | 
 |  | Hej David
 
 > I dag ville jeg så lave en af retterne og så opdager jeg at der er
 > rigtig mange forkortelser i opskriften ift mængdeenheder som jeg ikke
 > kan gennemskue - er der nogen der kender et godt sted på nettet hvor
 > man kan slå op hvad disse betyder? Jeg synes ikke jeg kan finde det
 > selv
 
 
 Det er ikke så svært, tb = spiseske, md = medium, ts = teske, t = tabelet,
 oz = 28,35 g, c = 0,24 l
 
 --
 Mvh
 Max
 
 
 
 
 |  |  | 
  David Schjelde (12-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : David Schjelde
 | 
 Dato :  12-11-11 09:32
 | 
 |  | Den 12/11/11 09.14, Max skrev:
 > Hej David
 
 > Det er ikke så svært, tb = spiseske, md = medium, ts = teske, t = tabelet,
 > oz = 28,35 g, c = 0,24 l
 >
 
 Hej Max
 
 Tak skal du have - måske et dumt spg: hvad er tabelet?
 
 Mvh
 David
 
 
 |  |  | 
   Kim Schulz (12-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Schulz
 | 
 Dato :  12-11-11 10:44
 | 
 |  | On 11/12/2011 09:31 AM, David Schjelde wrote:
 > Den 12/11/11 09.14, Max skrev:
 >> Hej David
 >
 >> Det er ikke så svært, tb = spiseske, md = medium, ts = teske, t =
 >> tabelet,
 >> oz = 28,35 g, c = 0,24 l
 >>
 >
 > Hej Max
 >
 > Tak skal du have - måske et dumt spg: hvad er tabelet?
 >
 > Mvh
 > David
 
 Jeg har altid lært at det er det vi på danske kalder en "knivspids".
 
 
 |  |  | 
    Herluf Holdt, 3140 (12-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140
 | 
 Dato :  12-11-11 11:10
 | 
 |  | 
 
            Kim Schulz skrev:
 > David Schjelde wrote:
 >> Max skrev:
 >>> Det er ikke så svært, tb = spiseske, md = medium, ts =
 >>> teske, t = tabelet,
 >>> oz = 28,35 g, c = 0,24 l
 >> Tak skal du have - måske et dumt spg: hvad er tabelet?
 > Jeg har altid lært at det er det vi på danske kalder en
 > "knivspids".
 Jeg kan ikke finde ordet "tabelet" nogen steder.
 En knivspids, som mål i madlavning, hedder
 gerne "pinch". Der går 20-24 knivspidser på en
 teske:
http://da.wikipedia.org/wiki/Knivspids -- 
 Herluf :·) 
            
             |  |  | 
  Lars Kongshøj (12-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars Kongshøj
 | 
 Dato :  12-11-11 11:38
 | 
 |  | On 12-11-2011 09:14, Max wrote:
 > Hej David
 >
 >> I dag ville jeg så lave en af retterne og så opdager jeg at der er
 >> rigtig mange forkortelser i opskriften ift mængdeenheder som jeg ikke
 >> kan gennemskue - er der nogen der kender et godt sted på nettet hvor
 >> man kan slå op hvad disse betyder? Jeg synes ikke jeg kan finde det
 >> selv
 >
 >
 > Det er ikke så svært, tb = spiseske, md = medium, ts = teske, t = tabelet,
 > oz = 28,35 g, c = 0,24 l
 
 "t" betyder ton så vidt jeg ved. 1 ton gurkemeje lyder dejligt, især
 hvis det var frisk gurkemeje de talte om. Men det lyder som et
 misforhold, men det gør en knivspids også. Så mon ikke det er en
 fejlskrivning for "tb"?
 
 Men bortset fra det, brug frisk gurkemeje, stødt gurkemeje smager i
 bedste fald ikke af noget, men ellers smager den som en nullermand
 lugter. Bare min mening. Jeg ville nok bruge en 4-5 cm i første forsøg
 med den opskrift. Pres stykker a ca 1 cm i en hvidløgspresser, du ikke
 regner med nogen siden skal holde op med at være gul af gurkemeje. Og
 pas på at gurkemejen ikke kommer nogen steder, der ikke skal være gule.
 
 Mvh. Lars
 
 
 |  |  | 
   David Schjelde (12-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : David Schjelde
 | 
 Dato :  12-11-11 16:57
 | 
 |  | Den 12/11/11 11.37, Lars Kongshøj skrev:
 > On 12-11-2011 09:14, Max wrote:
 >> Hej David
 >>
 >>> I dag ville jeg så lave en af retterne og så opdager jeg at der er
 >>> rigtig mange forkortelser i opskriften ift mængdeenheder som jeg ikke
 >>> kan gennemskue - er der nogen der kender et godt sted på nettet hvor
 >>> man kan slå op hvad disse betyder? Jeg synes ikke jeg kan finde det
 >>> selv
 >>
 >>
 >> Det er ikke så svært, tb = spiseske, md = medium, ts = teske, t =
 >> tabelet,
 >> oz = 28,35 g, c = 0,24 l
 >
 > "t" betyder ton så vidt jeg ved. 1 ton gurkemeje lyder dejligt, især
 > hvis det var frisk gurkemeje de talte om. Men det lyder som et
 > misforhold, men det gør en knivspids også. Så mon ikke det er en
 > fejlskrivning for "tb"?
 >
 > Men bortset fra det, brug frisk gurkemeje, stødt gurkemeje smager i
 > bedste fald ikke af noget, men ellers smager den som en nullermand
 > lugter. Bare min mening. Jeg ville nok bruge en 4-5 cm i første forsøg
 > med den opskrift. Pres stykker a ca 1 cm i en hvidløgspresser, du ikke
 > regner med nogen siden skal holde op med at være gul af gurkemeje. Og
 > pas på at gurkemejen ikke kommer nogen steder, der ikke skal være gule.
 >
 > Mvh. Lars
 
 Hej Lars
 Tak for forkalringen - jeg har i dag spurgt i et par butikker og de
 siger at frisk gurkemeje / gurkemejerod ikke er noget det kan skaffe -
 ved du hvor jeg får fat i sådan noget?
 
 Mvh
 David
 
 
 |  |  | 
    Lars Kongshøj (12-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars Kongshøj
 | 
 Dato :  12-11-11 17:14
 | 
 |  | On 12-11-2011 16:56, David Schjelde wrote:
 > Hej Lars
 > Tak for forkalringen - jeg har i dag spurgt i et par butikker og de
 > siger at frisk gurkemeje / gurkemejerod ikke er noget det kan skaffe -
 > ved du hvor jeg får fat i sådan noget?
 
 Jeg bor i Kbh og køber det i Asian Supermarket på Østerbrogade eller Den
 Kinesiske Købmand på Nørre Voldgade.
 
 Men de har sikkert frisk gurkemeje (og andre lækre ting som fx
 galangarod) i de fleste kina/thai-købmænd, der har frisk grønt, så hvis
 du ikke bor i Kbh skulle der også være chancer.
 
 Mvh. Lars
 
 
 |  |  | 
     David Schjelde (13-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : David Schjelde
 | 
 Dato :  13-11-11 10:50
 | 
 |  | Den 12/11/11 17.14, Lars Kongshøj skrev:
 > On 12-11-2011 16:56, David Schjelde wrote:
 >> Hej Lars
 >> Tak for forkalringen - jeg har i dag spurgt i et par butikker og de
 >> siger at frisk gurkemeje / gurkemejerod ikke er noget det kan skaffe -
 >> ved du hvor jeg får fat i sådan noget?
 >
 > Jeg bor i Kbh og køber det i Asian Supermarket på Østerbrogade eller Den
 > Kinesiske Købmand på Nørre Voldgade.
 >
 > Men de har sikkert frisk gurkemeje (og andre lækre ting som fx
 > galangarod) i de fleste kina/thai-købmænd, der har frisk grønt, så hvis
 > du ikke bor i Kbh skulle der også være chancer.
 >
 > Mvh. Lars
 
 Ok - tak (-:
 
 Jeg bor i Ringsted og de havde de ikke i den lokale asiatiske butik -
 men det må være til at finde andre steder
 
 Mvh
 David
 
 
 |  |  | 
  thl (13-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : thl
 | 
 Dato :  13-11-11 05:48
 | 
 |  | 
 
            On 12 Nov., 08:34, David Schjelde <schjeldefjern...@mailme.dk> wrote:
 > Kære alle
 >
 > Jeg vil begynde at eksperimentere med at lave mine egne carryretter og
 > har via gruppen her fundet et fantastisk websted med alle mulige skønne
 > opskrifter.
 >
 > I dag ville jeg så lave en af retterne og så opdager jeg at der er
 > rigtig mange forkortelser i opskriften ift mængdeenheder som jeg ikke
 > kan gennemskue - er der nogen der kender et godt sted på nettet hvor man
 > kan slå op hvad disse betyder? Jeg synes ikke jeg kan finde det selv
 >
 > Selve opskriften er den her:
 >
 > http://rubymurray.com/curry/displayrecipe.php?Name=Very+Spicy+Chickpeas >
 > Mvh
 > David
http://en.wikipedia.org/wiki/Cooking_weights_and_measures mvh
 Thorbjørn
            
             |  |  | 
  David Schjelde (13-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : David Schjelde
 | 
 Dato :  13-11-11 17:28
 | 
 |  | 
 
            Den 13/11/11 13.47, thl skrev:
 > On 12 Nov., 08:34, David Schjelde<schjeldefjern...@mailme.dk>  wrote:
 >> Kære alle
 >>
 >> Jeg vil begynde at eksperimentere med at lave mine egne carryretter og
 >> har via gruppen her fundet et fantastisk websted med alle mulige skønne
 >> opskrifter.
 >>
 >> I dag ville jeg så lave en af retterne og så opdager jeg at der er
 >> rigtig mange forkortelser i opskriften ift mængdeenheder som jeg ikke
 >> kan gennemskue - er der nogen der kender et godt sted på nettet hvor man
 >> kan slå op hvad disse betyder? Jeg synes ikke jeg kan finde det selv
 >>
 >> Selve opskriften er den her:
 >>
 >> http://rubymurray.com/curry/displayrecipe.php?Name=Very+Spicy+Chickpeas >>
 >> Mvh
 >> David
 >
 > http://en.wikipedia.org/wiki/Cooking_weights_and_measures > mvh
 > Thorbjørn
 Takker (-:
            
             |  |  | 
 |  |