/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjælp til amerikansk opskrift (måle
Fra : David Schjelde


Dato : 12-11-11 08:35

Kære alle

Jeg vil begynde at eksperimentere med at lave mine egne carryretter og
har via gruppen her fundet et fantastisk websted med alle mulige skønne
opskrifter.

I dag ville jeg så lave en af retterne og så opdager jeg at der er
rigtig mange forkortelser i opskriften ift mængdeenheder som jeg ikke
kan gennemskue - er der nogen der kender et godt sted på nettet hvor man
kan slå op hvad disse betyder? Jeg synes ikke jeg kan finde det selv

Selve opskriften er den her:

http://rubymurray.com/curry/displayrecipe.php?Name=Very+Spicy+Chickpeas

Mvh
David

 
 
Steen Jakobsen (12-11-2011)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 12-11-11 08:40


"David Schjelde" <schjeldefjernmig@mailme.dk> skrev i meddelelsen
news:4ebe2192$0$56778$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Kære alle
>
> Jeg vil begynde at eksperimentere med at lave mine egne carryretter og har
> via gruppen her fundet et fantastisk websted med alle mulige skønne
> opskrifter.
>
> I dag ville jeg så lave en af retterne og så opdager jeg at der er rigtig
> mange forkortelser i opskriften ift mængdeenheder som jeg ikke kan
> gennemskue - er der nogen der kender et godt sted på nettet hvor man kan
> slå op hvad disse betyder? Jeg synes ikke jeg kan finde det selv

Du kan oversætte direkte i Google. F.eks 2 lbs in gram skrevet i søgefeltet.

Steen.


Hauge (12-11-2011)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 12-11-11 08:48

Den 12-11-2011 08:39, Steen Jakobsen skrev:
> Du kan oversætte direkte i Google. F.eks 2 lbs in gram skrevet i
> søgefeltet.

Desværre er der nogle mål der ikke kan "oversættes" i Google, om det er
stavefejl i opskriften eller ukendte mål, det vides ikke.

Mvh Hauge

Max (12-11-2011)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 12-11-11 09:14

Hej David

> I dag ville jeg så lave en af retterne og så opdager jeg at der er
> rigtig mange forkortelser i opskriften ift mængdeenheder som jeg ikke
> kan gennemskue - er der nogen der kender et godt sted på nettet hvor
> man kan slå op hvad disse betyder? Jeg synes ikke jeg kan finde det
> selv


Det er ikke så svært, tb = spiseske, md = medium, ts = teske, t = tabelet,
oz = 28,35 g, c = 0,24 l

--
Mvh
Max



David Schjelde (12-11-2011)
Kommentar
Fra : David Schjelde


Dato : 12-11-11 09:32

Den 12/11/11 09.14, Max skrev:
> Hej David

> Det er ikke så svært, tb = spiseske, md = medium, ts = teske, t = tabelet,
> oz = 28,35 g, c = 0,24 l
>

Hej Max

Tak skal du have - måske et dumt spg: hvad er tabelet?

Mvh
David

Kim Schulz (12-11-2011)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 12-11-11 10:44

On 11/12/2011 09:31 AM, David Schjelde wrote:
> Den 12/11/11 09.14, Max skrev:
>> Hej David
>
>> Det er ikke så svært, tb = spiseske, md = medium, ts = teske, t =
>> tabelet,
>> oz = 28,35 g, c = 0,24 l
>>
>
> Hej Max
>
> Tak skal du have - måske et dumt spg: hvad er tabelet?
>
> Mvh
> David

Jeg har altid lært at det er det vi på danske kalder en "knivspids".

Herluf Holdt, 3140 (12-11-2011)
Kommentar
Fra : Herluf Holdt, 3140


Dato : 12-11-11 11:10

Kim Schulz skrev:
> David Schjelde wrote:
>> Max skrev:

>>> Det er ikke så svært, tb = spiseske, md = medium, ts =
>>> teske, t = tabelet,
>>> oz = 28,35 g, c = 0,24 l

>> Tak skal du have - måske et dumt spg: hvad er tabelet?

> Jeg har altid lært at det er det vi på danske kalder en
> "knivspids".

Jeg kan ikke finde ordet "tabelet" nogen steder.
En knivspids, som mål i madlavning, hedder
gerne "pinch". Der går 20-24 knivspidser på en
teske:
http://da.wikipedia.org/wiki/Knivspids

--
Herluf :·)


Lars Kongshøj (12-11-2011)
Kommentar
Fra : Lars Kongshøj


Dato : 12-11-11 11:38

On 12-11-2011 09:14, Max wrote:
> Hej David
>
>> I dag ville jeg så lave en af retterne og så opdager jeg at der er
>> rigtig mange forkortelser i opskriften ift mængdeenheder som jeg ikke
>> kan gennemskue - er der nogen der kender et godt sted på nettet hvor
>> man kan slå op hvad disse betyder? Jeg synes ikke jeg kan finde det
>> selv
>
>
> Det er ikke så svært, tb = spiseske, md = medium, ts = teske, t = tabelet,
> oz = 28,35 g, c = 0,24 l

"t" betyder ton så vidt jeg ved. 1 ton gurkemeje lyder dejligt, især
hvis det var frisk gurkemeje de talte om. Men det lyder som et
misforhold, men det gør en knivspids også. Så mon ikke det er en
fejlskrivning for "tb"?

Men bortset fra det, brug frisk gurkemeje, stødt gurkemeje smager i
bedste fald ikke af noget, men ellers smager den som en nullermand
lugter. Bare min mening. Jeg ville nok bruge en 4-5 cm i første forsøg
med den opskrift. Pres stykker a ca 1 cm i en hvidløgspresser, du ikke
regner med nogen siden skal holde op med at være gul af gurkemeje. Og
pas på at gurkemejen ikke kommer nogen steder, der ikke skal være gule.

Mvh. Lars

David Schjelde (12-11-2011)
Kommentar
Fra : David Schjelde


Dato : 12-11-11 16:57

Den 12/11/11 11.37, Lars Kongshøj skrev:
> On 12-11-2011 09:14, Max wrote:
>> Hej David
>>
>>> I dag ville jeg så lave en af retterne og så opdager jeg at der er
>>> rigtig mange forkortelser i opskriften ift mængdeenheder som jeg ikke
>>> kan gennemskue - er der nogen der kender et godt sted på nettet hvor
>>> man kan slå op hvad disse betyder? Jeg synes ikke jeg kan finde det
>>> selv
>>
>>
>> Det er ikke så svært, tb = spiseske, md = medium, ts = teske, t =
>> tabelet,
>> oz = 28,35 g, c = 0,24 l
>
> "t" betyder ton så vidt jeg ved. 1 ton gurkemeje lyder dejligt, især
> hvis det var frisk gurkemeje de talte om. Men det lyder som et
> misforhold, men det gør en knivspids også. Så mon ikke det er en
> fejlskrivning for "tb"?
>
> Men bortset fra det, brug frisk gurkemeje, stødt gurkemeje smager i
> bedste fald ikke af noget, men ellers smager den som en nullermand
> lugter. Bare min mening. Jeg ville nok bruge en 4-5 cm i første forsøg
> med den opskrift. Pres stykker a ca 1 cm i en hvidløgspresser, du ikke
> regner med nogen siden skal holde op med at være gul af gurkemeje. Og
> pas på at gurkemejen ikke kommer nogen steder, der ikke skal være gule.
>
> Mvh. Lars

Hej Lars
Tak for forkalringen - jeg har i dag spurgt i et par butikker og de
siger at frisk gurkemeje / gurkemejerod ikke er noget det kan skaffe -
ved du hvor jeg får fat i sådan noget?

Mvh
David

Lars Kongshøj (12-11-2011)
Kommentar
Fra : Lars Kongshøj


Dato : 12-11-11 17:14

On 12-11-2011 16:56, David Schjelde wrote:
> Hej Lars
> Tak for forkalringen - jeg har i dag spurgt i et par butikker og de
> siger at frisk gurkemeje / gurkemejerod ikke er noget det kan skaffe -
> ved du hvor jeg får fat i sådan noget?

Jeg bor i Kbh og køber det i Asian Supermarket på Østerbrogade eller Den
Kinesiske Købmand på Nørre Voldgade.

Men de har sikkert frisk gurkemeje (og andre lækre ting som fx
galangarod) i de fleste kina/thai-købmænd, der har frisk grønt, så hvis
du ikke bor i Kbh skulle der også være chancer.

Mvh. Lars

David Schjelde (13-11-2011)
Kommentar
Fra : David Schjelde


Dato : 13-11-11 10:50

Den 12/11/11 17.14, Lars Kongshøj skrev:
> On 12-11-2011 16:56, David Schjelde wrote:
>> Hej Lars
>> Tak for forkalringen - jeg har i dag spurgt i et par butikker og de
>> siger at frisk gurkemeje / gurkemejerod ikke er noget det kan skaffe -
>> ved du hvor jeg får fat i sådan noget?
>
> Jeg bor i Kbh og køber det i Asian Supermarket på Østerbrogade eller Den
> Kinesiske Købmand på Nørre Voldgade.
>
> Men de har sikkert frisk gurkemeje (og andre lækre ting som fx
> galangarod) i de fleste kina/thai-købmænd, der har frisk grønt, så hvis
> du ikke bor i Kbh skulle der også være chancer.
>
> Mvh. Lars

Ok - tak (-:

Jeg bor i Ringsted og de havde de ikke i den lokale asiatiske butik -
men det må være til at finde andre steder

Mvh
David

thl (13-11-2011)
Kommentar
Fra : thl


Dato : 13-11-11 05:48

On 12 Nov., 08:34, David Schjelde <schjeldefjern...@mailme.dk> wrote:
> Kære alle
>
> Jeg vil begynde at eksperimentere med at lave mine egne carryretter og
> har via gruppen her fundet et fantastisk websted med alle mulige skønne
> opskrifter.
>
> I dag ville jeg så lave en af retterne og så opdager jeg at der er
> rigtig mange forkortelser i opskriften ift mængdeenheder som jeg ikke
> kan gennemskue - er der nogen der kender et godt sted på nettet hvor man
> kan slå op hvad disse betyder? Jeg synes ikke jeg kan finde det selv
>
> Selve opskriften er den her:
>
> http://rubymurray.com/curry/displayrecipe.php?Name=Very+Spicy+Chickpeas
>
> Mvh
> David

http://en.wikipedia.org/wiki/Cooking_weights_and_measures
mvh
Thorbjørn

David Schjelde (13-11-2011)
Kommentar
Fra : David Schjelde


Dato : 13-11-11 17:28

Den 13/11/11 13.47, thl skrev:
> On 12 Nov., 08:34, David Schjelde<schjeldefjern...@mailme.dk> wrote:
>> Kære alle
>>
>> Jeg vil begynde at eksperimentere med at lave mine egne carryretter og
>> har via gruppen her fundet et fantastisk websted med alle mulige skønne
>> opskrifter.
>>
>> I dag ville jeg så lave en af retterne og så opdager jeg at der er
>> rigtig mange forkortelser i opskriften ift mængdeenheder som jeg ikke
>> kan gennemskue - er der nogen der kender et godt sted på nettet hvor man
>> kan slå op hvad disse betyder? Jeg synes ikke jeg kan finde det selv
>>
>> Selve opskriften er den her:
>>
>> http://rubymurray.com/curry/displayrecipe.php?Name=Very+Spicy+Chickpeas
>>
>> Mvh
>> David
>
> http://en.wikipedia.org/wiki/Cooking_weights_and_measures
> mvh
> Thorbjørn

Takker (-:

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177551
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408843
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste