|
| Bule i panden Fra : Henning Lund |
Dato : 27-10-11 16:52 |
|
Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter
et stykke tid?
Jeg køber altid dyre pander og altid 32 cm, vasker dem aldrig i
koldt vand men venter til de er afkølet.
Er det fordi jeg starter for højt i temperatur på kogepladerne
eller hvad går galt for kokken?
--
mvh
Henning Lund
http://www.tjae.dk/ http://www.vestvejr.dk/
| |
Lars Clement (27-10-2011)
| Kommentar Fra : Lars Clement |
Dato : 27-10-11 20:11 |
|
"Henning Lund" skrev i meddelelsen
news:4ea97e1c$0$30547$c3e8da3$efbdef2c@news.astraweb.com...
Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter
et stykke tid?
Jeg køber altid dyre pander og altid 32 cm, vasker dem aldrig i
koldt vand men venter til de er afkølet.
Er det fordi jeg starter for højt i temperatur på kogepladerne
eller hvad går galt for kokken?
--
mvh
Henning Lund
http://www.tjae.dk/ http://www.vestvejr.dk/
Hej Henning
Det er en kendt problemstilling du kaster op. Jeg har forsøgt mig over mange
år og er nået frem til følgende:
Dyre stepander og billige stegepander er stort set lige ringe. Stegepander
( især støbejern) varmes langsomt op og må aldrig stå på max varme.
Ved langsom opvarmning forstås: start på middelvarme og herefter op på
ønsket temp. Lige så afkøles panden også langsomt.
Min dårligste stegepande har indtil nu, været en " Jamie Oliver" sikke da
noget bras. Jeg køber rimeligt billige pander. Når slip effekten forsvinder
køber jeg en ny.
Held og lykke
Venligst
Lars Clement
| |
Jens Petersen (27-10-2011)
| Kommentar Fra : Jens Petersen |
Dato : 27-10-11 22:04 |
|
On Thu, 27 Oct 2011 17:51:59 +0200, "Henning Lund"
<hlFJERNDETTE@vestvejr.dk> wrote:
>Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter
>et stykke tid?
>Jeg køber altid dyre pander og altid 32 cm, vasker dem aldrig i
>koldt vand men venter til de er afkølet.
>Er det fordi jeg starter for højt i temperatur på kogepladerne
>eller hvad går galt for kokken?
Det er fordi bunden af panden er for tynd.
Hvis panden er presset ud af en plade er der spændinger i materialet
som udløses når den opvarmes og nedkøles.
En god pande skal være drejet ud af en massiv klods og være tyk i
bunden, min PyroluxPlus pande vejer 1350g og er helt plan efter 15 års
mishandling (sliplet er forlængst sluppet op).
--
OV1A Jens
Due to budget cuts, the light at the end of the tunnel is now off.
| |
Allan Vebel (27-10-2011)
| Kommentar Fra : Allan Vebel |
Dato : 27-10-11 22:28 |
|
Jens Petersen skrev:
> En god pande skal være drejet ud af en
> massiv klods og være tyk i bunden
Jeg har en 50 år gammel støbejernspande,
den er tung som et ondt år, og kan slå en god
bule i panden
Nå, det er den jeg bruger til wok og alt andet
der skal steges hårdt - den tåler også grill og
bål.
--
Allan Vebel
http://vebel.dk
| |
Kurt Hansen (28-10-2011)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 28-10-11 03:41 |
|
Den 27/10/11 23.03, Jens Petersen skrev:
> On Thu, 27 Oct 2011 17:51:59 +0200, "Henning Lund"
> <hlFJERNDETTE@vestvejr.dk> wrote:
>
>> Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter
>> et stykke tid?
>> Jeg køber altid dyre pander og altid 32 cm, vasker dem aldrig i
>> koldt vand men venter til de er afkølet.
>> Er det fordi jeg starter for højt i temperatur på kogepladerne
>> eller hvad går galt for kokken?
>
> Det er fordi bunden af panden er for tynd.
>
> Hvis panden er presset ud af en plade er der spændinger i materialet
> som udløses når den opvarmes og nedkøles.
>
> En god pande skal være drejet ud af en massiv klods og være tyk i
> bunden, min PyroluxPlus pande vejer 1350g og er helt plan efter 15 års
> mishandling (sliplet er forlængst sluppet op).
Jeg lurer lidt på hvordan de overhovedet fik teflonbelægningen til at
sidde fast på panden
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
Hauge (28-10-2011)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 28-10-11 13:50 |
|
Den 28-10-2011 04:41, Kurt Hansen skrev:
> Jeg lurer lidt på hvordan de overhovedet fik teflonbelægningen til at
> sidde fast på panden
De starter med at smøre et tyndt lag knuder på, og efterfølgende Teflon.
Mvh Hauge
| |
Stig Johansen (28-10-2011)
| Kommentar Fra : Stig Johansen |
Dato : 28-10-11 12:23 |
|
Henning Lund wrote:
> Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter
> et stykke tid?
> Jeg køber altid dyre pander og altid 32 cm, vasker dem aldrig i
> koldt vand men venter til de er afkølet.
Koldt vand på en varm stegepande er næsten en garanteret 'bule'.
> Er det fordi jeg starter for højt i temperatur på kogepladerne
> eller hvad går galt for kokken?
Uanset hvordan vi vender og drejer det, så skyldes det differentieret
opvarmning (eller afkøling) af bunden.
Jeg bruger selv Jamie Oliver (som en anden skriver), men oplever ikke
problemer overhovedet.
Men det er på gaskomfur, og der er et lille gasblus, mellem samt 'wok blus'.
Hvis man bruger en 'stor' pande på et lille blus, får man den centerede
opvarming, som med garanti giver buler i *alt*.
Beskriv dit komfur - gas / el / induktion eller brændekomfur/bål ?
--
Med venlig hilsen
Stig Johansen
| |
Jens Petersen (28-10-2011)
| Kommentar Fra : Jens Petersen |
Dato : 28-10-11 14:25 |
|
On Fri, 28 Oct 2011 13:22:56 +0200, Stig Johansen <wopr.dk@gmail.com>
wrote:
>Koldt vand på en varm stegepande er næsten en garanteret 'bule'.
Og det er så en af de ting jeg aldrig har skånet min pande for.
--
OV1A Jens
Due to budget cuts, the light at the end of the tunnel is now off.
| |
Cykelsmeden (28-10-2011)
| Kommentar Fra : Cykelsmeden |
Dato : 28-10-11 15:48 |
|
Den 28-10-2011 15:25, Jens Petersen skrev:
>> Koldt vand på en varm stegepande er næsten en garanteret 'bule'.
> Og det er så en af de ting jeg aldrig har skånet min pande for.
buler?
- eller bare koldt vand
//finn
-
iøvrigt er jeg enig med Jens. - stegepander er bedst i tykt afdrejet
støbejern. De tåler stort set ALT.
| |
Henning Lund (28-10-2011)
| Kommentar Fra : Henning Lund |
Dato : 28-10-11 15:52 |
|
Stig Johansen wrote:
> Koldt vand på en varm stegepande er næsten en garanteret
> 'bule'.
Det er netop det jeg aldrig udsætter mine pander for.
> Hvis man bruger en 'stor' pande på et lille blus, får man den
> centerede opvarming, som med garanti giver buler i *alt*.
jeg bruger kun det sted på komfuret som har samme diameter som
pandens bund.
>
> Beskriv dit komfur - gas / el / induktion eller
> brændekomfur/bål ?
Glas fidus eller hvad det hedder
--
mvh
Henning Lund
http://www.tjae.dk/ http://www.vestvejr.dk/
| |
Leif (28-10-2011)
| Kommentar Fra : Leif |
Dato : 28-10-11 19:03 |
|
"Stig Johansen" <wopr.dk@gmail.com> skrev i meddelelsen
news:4eaa9090$0$281$14726298@news.sunsite.dk...
> Henning Lund wrote:
>
>> Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter
>> et stykke tid?
>> Jeg køber altid dyre pander og altid 32 cm, vasker dem aldrig i
>> koldt vand men venter til de er afkølet.
>
> Koldt vand på en varm stegepande er næsten en garanteret 'bule'.
Jamen så må en høj opvarmning, med efterflg. afkøling med koldt
vand på udvendig (læs: den mod varmen) jo rette den ud igen.
Den er vel næsten lige varm på begge sider, inden man påbegynder
stegningen?
Det samme som man gjorde i gamle dage med en bule i den oprejste
pande......
/Leif
| |
Cykelsmeden (28-10-2011)
| Kommentar Fra : Cykelsmeden |
Dato : 28-10-11 19:59 |
|
Den 28-10-2011 20:03, Leif skrev:
> Det samme som man gjorde i gamle dage med en bule i den oprejste
> pande......
var det ikke at lægge en rå bøf på?
//finn
| |
Leif (29-10-2011)
| Kommentar Fra : Leif |
Dato : 29-10-11 11:51 |
|
"Cykelsmeden" <afsender@not2old.dk> skrev i meddelelsen
news:4eaafb76$0$290$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Den 28-10-2011 20:03, Leif skrev:
>> Det samme som man gjorde i gamle dage med en bule i den oprejste
>> pande......
> var det ikke at lægge en rå bøf på?
>
> //finn
Det plejer så at være på et sæveøje.....
/Leif
| |
Allan G (29-10-2011)
| Kommentar Fra : Allan G |
Dato : 29-10-11 13:07 |
|
"Henning Lund" <hlFJERNDETTE@vestvejr.dk> skrev i en meddelelse
news:4ea97e1c$0$30547$c3e8da3$efbdef2c@news.astraweb.com...
> Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter et stykke
> tid?
> Jeg køber altid dyre pander og altid 32 cm, vasker dem aldrig i koldt vand
> men venter til de er afkølet.
> Er det fordi jeg starter for højt i temperatur på kogepladerne eller hvad
> går galt for kokken?
>
> --
> mvh
> Henning Lund
> http://www.tjae.dk/ http://www.vestvejr.dk/
Jeg mener at dette problem har været diskuteret før, der var en skribent der
havde løst problemet med en gummihammer, så holdt panderne lidt længerer,
jeg fik aldrig selv indkøbt en pløk/gummihammer, men nu efter at have læst
denne tråd, ja så skal det prøves
Mvh Allan
| |
Kert Rats (29-10-2011)
| Kommentar Fra : Kert Rats |
Dato : 29-10-11 17:05 |
|
"Allan G" <allan_roskilde@hotmail.fjerncom> skrev i en meddelelse
news:4eabec5d$0$56787$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> "Henning Lund" <hlFJERNDETTE@vestvejr.dk> skrev i en meddelelse
> news:4ea97e1c$0$30547$c3e8da3$efbdef2c@news.astraweb.com...
>> Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter et stykke
>> tid?
>> Jeg køber altid dyre pander og altid 32 cm, vasker dem aldrig i koldt
>> vand men venter til de er afkølet.
>> Er det fordi jeg starter for højt i temperatur på kogepladerne eller hvad
>> går galt for kokken?
>>
>> --
>> mvh
>> Henning Lund
>> http://www.tjae.dk/ http://www.vestvejr.dk/
>
>
> Jeg mener at dette problem har været diskuteret før, der var en skribent
> der havde løst problemet med en gummihammer, så holdt panderne lidt
> længerer, jeg fik aldrig selv indkøbt en pløk/gummihammer, men nu efter at
> have læst denne tråd, ja så skal det prøves
>
Jeg oplever selv problemet med bule på stegepandens midte. Jeg har overvejet
at prøve at banke den flad med et bræt med en længde på pandens diameter.
Ved at banke forsigtigt - først nord/syd, så øst/vest, så NØ/SV, så NV/SØ -
hele vejen rundt på krydsmaner vil jeg nok kunne opnå et godt resultatet.
Jeg har ikke prøvet endnu, men denne tråd har ansporet mig til at gøre
forsøget.
Venligst
Kert Rats
| |
Allan Vebel (29-10-2011)
| Kommentar Fra : Allan Vebel |
Dato : 29-10-11 22:20 |
|
Allan G skrev:
> Jeg mener at dette problem har været diskuteret
> før, der var en skribent der havde løst problemet
> med en gummihammer, så holdt panderne lidt
> længerer
Det er vist en stakket frist
--
Allan Vebel
http://vebel.dk
| |
Rick (10-11-2011)
| Kommentar Fra : Rick |
Dato : 10-11-11 17:48 |
|
"Henning Lund" wrote in message
news:4ea97e1c$0$30547$c3e8da3$efbdef2c@news.astraweb.com...
>Hvad skyldes det, at mine stegepander får en bule midt på efter et stykke
>tid?
Som så mange andre skriver, er det fordi bunden er for tynd.
Et andet godt råd, når du køber en ny pande er, at prøve at lægge bunden mod
en bordkant. Hav et stykke papir/tyndt pap med, for det skal gerne kunne
passere ned mellem bord og bund på midten, da det bedste er, når bunden ikke
er flad, men lidt konkav. Når panden varmes op, bliver den flad.
- rick -
| |
|
|