| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | sødemidler Fra : ;o)-max- | 
  Dato :  11-10-11 09:22 |  
  |  
 
            Nogen med erfaringer af stevia vs sucralose ?
 Jeg har kun hørt om stevia, som vidst er meget
 populært i Japan og andre lande. Det er vidst
 endnu ikke et lovligt fødemiddel i EU ?
 Sucralose er ind til videre det sødemiddel der
 for mig har den mindst dårlige bismag - og er
 desuden den Atkins anbefaler med mindst bivirkninger
 i forhold til påvirkning af blodsukker niveauet ?
 Jeg spørger fordi, bla, at droppe sukker i bagværk
 og hjemmelavet is - specielt i is, ville man kunne
 lave den som en ultra lav kulhydrat spise - tanken
 om flødeis som slankemad er lidt fristende. Men det
 skal ikke gå ud over smagen, uhm?
  -max-
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Max (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  11-10-11 09:45 |  
  |  
 
            Hej   -max-
 > lave den som en ultra lav kulhydrat spise - tanken
 > om flødeis som slankemad er lidt fristende. Men det
 > skal ikke gå ud over smagen, uhm?
 Flødeis som slankemad er ikke muligt, det er jo fløde
 æg og sukker.
 -- 
 Mvh Max 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Martin Larsen (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Martin Larsen | 
  Dato :  11-10-11 10:31 |  
  |   
            Max wrote:
 
 > Flødeis som slankemad er ikke muligt, det er jo fløde
 > æg og sukker.
 
 Atkins-tilhængere tror ikke på at fedt feder ..... !
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            ;o)-max- (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : ;o)-max- | 
  Dato :  11-10-11 10:51 |  
  |  
 
            On 11-10-2011 11:30, Martin Larsen wrote:
 > Max wrote:
 >
 >> Flødeis som slankemad er ikke muligt, det er jo fløde
 >> æg og sukker.
 >
 > Atkins-tilhængere tror ikke på at fedt feder ..... !
 Ok jeg har brugt Atkins med mellemrum siden 70'erne
 og den virker for mig.
  -max-
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Martin Larsen (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Martin Larsen | 
  Dato :  11-10-11 11:46 |  
  |   
             -max- wrote:
 > Ok jeg har brugt Atkins med mellemrum siden 70'erne
 > og den virker for mig.
 Det tvivler jeg ikke på. Der findes ingen slankekure der ikke har virket 
 på en gruppe af mennesker. Vi er alle forskellige, både med hvordan vi 
 reagerer på maden og hvad vi foretrækker.
 Jeg tror dog ikke på at du ville kunne holde den slanke linje med 
 flødeis i store mængder. Hvis du indtager mere end du forbrænder, så 
 tager du på. Om det så er flødeis eller gulerødder.
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           B. Sørensen (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : B. Sørensen | 
  Dato :  11-10-11 10:45 |  
  |   
            
"Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i meddelelsen 
 news:4e940226$0$281$14726298@news.sunsite.dk...
 > Hej   -max-
 >
 >> lave den som en ultra lav kulhydrat spise - tanken
 >> om flødeis som slankemad er lidt fristende. Men det
 >> skal ikke gå ud over smagen, uhm?
 >
 >
 hop ikke på atkins
 jeg gjorde i håbet om at reducere bægt og blodtryk. som resultat fik jeg et
 kanonhøjt kolesteroltal, en blodprop i hjernen og nu sidder jeg i kørestol..
 så glem alt om atkins 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            ;o)-max- (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : ;o)-max- | 
  Dato :  11-10-11 10:56 |  
  |  
 
            On 11-10-2011 11:44, B. Sørensen wrote:
 >
 > "Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i meddelelsen
 > news:4e940226$0$281$14726298@news.sunsite.dk...
 >> Hej   -max-
 >>
 >>> lave den som en ultra lav kulhydrat spise - tanken
 >>> om flødeis som slankemad er lidt fristende. Men det
 >>> skal ikke gå ud over smagen, uhm?
 >>
 >>
 >
 > hop ikke på atkins
 > jeg gjorde i håbet om at reducere bægt og blodtryk. som resultat fik jeg et
 > kanonhøjt kolesteroltal, en blodprop i hjernen og nu sidder jeg i
 > kørestol..
 > så glem alt om atkins
 Det er en sørgelig historie, kan kun sige som alle siger -
 gå ALDRIG på en diæt uden at have lægeligt opsyn.
 Hvis det er beviseligt at din blodprop er relateret til
 Atkins kuren, kan du sikkert få nogle hundred millioner
 i erstatning, jeg foreslår dig at sende din sag til en
 advokat. Da firmaet holder til i USA vil du ikke have
 problemer med at føre en civil erstatnings sag - hvis det
 var et firma i Kina eller Indien kunne du godt glemme det.
 Så surt med dit helbred, men kør en sag - du får ikke noget
 godt ud af at spilde tiden på nettet..
  -max-
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           ;o)-max- (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : ;o)-max- | 
  Dato :  11-10-11 10:50 |  
  |  
 
            On 11-10-2011 10:45, Max wrote:
 > Hej   -max-
 >
 >> lave den som en ultra lav kulhydrat spise - tanken
 >> om flødeis som slankemad er lidt fristende. Men det
 >> skal ikke gå ud over smagen, uhm?
 >
 >
 > Flødeis som slankemad er ikke muligt, det er jo fløde
 > æg og sukker.
 >
 Det er muligt, hvis man kan finde et alternativ til sukker
 som ikke indeholder kulhydrater. Dvs man kan ikke bruge
 frugt, men man ville kunne bruge ren kakao som kun har
 ca. 10g kulhydrat pr 100g - og sefølig vanilje..
 Der er to store religioner indenfor diæt mad, den klassiske
 der begrænser kalorier, bla fedt. Og den de kalder low carb,
 der begrænser kulhydrater, men tillader en del fedt og anbefaler
 meget protein.
 Jeg har prøvet begge og foretrækker low carb metoden. Mest fordi
 den gir kontrol over blodsukker niveauet, som medfører at man
 ikke blir lækker sulten. Den har en anden finurlig effekt, den
 har, ifølge visse undersøgelser, en positiv effekt på blodtryk
 og kolesterol tallet - selvom man spiser masser af æg og masser
 af umættet fedt..
 Men det vigtigste er at man simpelthen mister trangen til mad,
 den oplevelse får man ikke på en klassisk kalorie fattig kur.
  -max-
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Martin Larsen (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Martin Larsen | 
  Dato :  11-10-11 11:41 |  
  |   
             -max- wrote:
 > Mest fordi
 > den gir kontrol over blodsukker niveauet, som medfører at man
 > ikke blir lækker sulten
 Men så behøver du jo slet ikke flødeis!
 Problemet løst   
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             ;o)-max- (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : ;o)-max- | 
  Dato :  11-10-11 13:01 |  
  |  
 
            On 11-10-2011 12:40, Martin Larsen wrote:
 >   -max- wrote:
 >
 >> Mest fordi
 >> den gir kontrol over blodsukker niveauet, som medfører at man
 >> ikke blir lækker sulten
 >
 > Men så behøver du jo slet ikke flødeis!
 >
 > Problemet løst   
 
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Krabsen (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Krabsen | 
  Dato :  11-10-11 09:50 |  
  |   |   |   
            
        
 
            
         
           ;o)-max- (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : ;o)-max- | 
  Dato :  11-10-11 11:03 |  
  |  
 
            On 11-10-2011 10:50, Krabsen wrote:
 > Den 11-10-2011 10:22,   -max- skrev:
 >> Nogen med erfaringer af stevia vs sucralose ?
 >>
 >> Jeg har kun hørt om stevia, som vist er meget
 >> populært i Japan og andre lande. Det er vidst
 >> endnu ikke et lovligt fødemiddel i EU ?
 >
 > Stevia / Sukkerurt - som er et særdeles kraftigt sødemiddel - op til 30
 > * sukker - er p.t. ikke godkendt som fødevare i EU. Du kan købe det i
 > pulverform i helsekostbutikker m.v. - og så ignorere, at der på pakken
 > står, det ikke må anvendes i madlavning   
>
 > flere ting tyder dog på, at en godkendelse er på vej efter stor modstand
 > fra sukkerlobbyen..
 >
 >  http://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/Tilsaetningsstoffer_og_teknologi/Tilsaetningsstoffer/Sider/Stevia.aspx
>
 >
 >  http://www.teknologisk.dk/uddannelser/30087,2
>
 >  http://www.foodculture.dk/Aktuelt/2011/Uge_15/Verdens_sodeste_plante.aspx#.TpQDL3I-a5I
>
 Ja tusind tak - jeg må prøve den.
 Ikke mindst fordi jeg uden at være fanatisk er ret stor modstander
 af sukker. Ikke kun for det det gør ved vores spise vaner, men for
 den skade det gør på tænderne. Det er skræmmende at se effekten på
 små børn i den tredie verden og mange danskere lider også pga.
 det store sukker indhold i vores fødevarer.
 Nu har de lavet en fedt skat, det betyder ikke meget for mig, men
 en sukker skat havde givet meget mere mening imo.
  -max-
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Martin Larsen (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Martin Larsen | 
  Dato :  11-10-11 11:42 |  
  |   
             -max- wrote:
 > Nu har de lavet en fedt skat, det betyder ikke meget for mig, men
 > en sukker skat havde givet meget mere mening imo.
 Vi kan godt blive enige om at fedtskatten er helt ude i skoven. Jeg tror 
 dog heller ikke en sukkerskat nytter noget ud over at suge flere kroner 
 ud af os alle sammen - som jo blot er det det går ud på.
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             ;o)-max- (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : ;o)-max- | 
  Dato :  11-10-11 13:02 |  
  |  
 
            On 11-10-2011 12:42, Martin Larsen wrote:
 >   -max- wrote:
 >
 >> Nu har de lavet en fedt skat, det betyder ikke meget for mig, men
 >> en sukker skat havde givet meget mere mening imo.
 >
 > Vi kan godt blive enige om at fedtskatten er helt ude i skoven. Jeg tror
 > dog heller ikke en sukkerskat nytter noget ud over at suge flere kroner
 > ud af os alle sammen - som jo blot er det det går ud på.
 Jeg er knapt så kynisk vedr skat - men det er unfair at lægge
 byrden på de svageste i samfundet - vi skal ha en skat på
 finansielle  transaktioner. Der flyttes milliarder af penge
 rundt hver dag, med helt urimelige fortjenester, der ikke
 skaber hverken arbejdspladser eller samfundsmæssige værdier.
 Og så kan vi for min skyld halvere indkomst skat, moms og
 alle de andre special skatter. Men det skal være globalt ellers
 funker det ikke, lol..
  -max-
            
              |   |   
            
        
 
            
         
              Ukendt (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  11-10-11 13:17 |  
  |  
 
            "  -max-" <smileymaxphoto@gmail.com> skrev i en meddelelse 
 news:4e94303a$0$288$14726298@news.sunsite.dk...
 > Jeg er knapt så kynisk vedr skat - men det er unfair at lægge
 > byrden på de svageste i samfundet - vi skal ha en skat på
 > finansielle  transaktioner. Der flyttes milliarder af penge
 > rundt hver dag, med helt urimelige fortjenester, der ikke
 > skaber hverken arbejdspladser eller samfundsmæssige værdier.
 Eller med andre ord så er du pissesur over at du skal betlae skat; men synes 
 at andre skal. 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Ukendt (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  11-10-11 13:27 |  
  |   
            "Martin Larsen" <martin+spamfree+larsen@bigfoot.com> skrev i en meddelelse 
 news:4e941d90$0$283$14726298@news.sunsite.dk...
 
 > Vi kan godt blive enige om at fedtskatten er helt ude i skoven. Jeg tror 
 > dog heller ikke en sukkerskat nytter noget ud over at suge flere kroner ud 
 > af os alle sammen - som jo blot er det det går ud på.
 
 Der er allerede en afgift på sukkervarere.
 
 Helt ærligt, så tror jeg der er god mulighed for at EF somstolen erklærere 
 at fedtafgiften er en teknisk handleshindring og dermed ulovlig.
 
 Alt det der bøvl med at skulle hitte ud af hvor meget fedt der er brugt til 
 en vares produktion (ikke hvor meget fedt der er i varen, hvilket man jo 
 kunne måle) hindrer helt klart exporten af varer til Danmark fra EU. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jens Bruun (13-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  13-10-11 09:04 |  
  |  
 
            Krabsen <usenet@krabsen.dk> skrev i meddelelsen 
 4e94034f$0$287$14726298@news.sunsite.dk:
 > Stevia / Sukkerurt - som er et særdeles kraftigt sødemiddel - op til
 > 30 * sukker - er p.t. ikke godkendt som fødevare i EU. Du kan købe
 > det i pulverform i helsekostbutikker m.v. - og så ignorere, at der på
 > pakken står, det ikke må anvendes i madlavning   
Eller man kan købe selve planten, og så have den stående i sin vindueskarm. 
 Gartneri Toftegaard har tidligere haft den på programmet: 
 http://www.gartneri-toftegaard.dk
-- 
 -Jens B.
 D.e.f.f.e.s. 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Jens Bruun (13-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  13-10-11 09:31 |  
  |  
 
            Jens Bruun <bruun_jens@hotmail.com> skrev i meddelelsen 
 hqSdnYxqfZjjBgvTnZ2dnUVZ8gadnZ2d@giganews.com:
 > Eller man kan købe selve planten, og så have den stående i sin
 > vindueskarm. Gartneri Toftegaard har tidligere haft den på programmet:
 >  http://www.gartneri-toftegaard.dk
De har den under "Krydderurter, Andre".
 -- 
 -Jens B.
 D.e.f.f.e.s. 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Martin Larsen (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Martin Larsen | 
  Dato :  11-10-11 10:30 |  
  |   
             -max- wrote:
 > Jeg har kun hørt om stevia, som vidst er meget
 > populært i Japan og andre lande. Det er vidst
 > endnu ikke et lovligt fødemiddel i EU ?
 Det bliver muligvis snart lovligt.
 Jeg har i øvrigt smagt det nogle gange og er ikke begejstret. Det har en 
 svag smag af lakrids som efter min mening ikke klæder maden.
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           ;o)-max- (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : ;o)-max- | 
  Dato :  11-10-11 10:58 |  
  |  
 
            On 11-10-2011 11:29, Martin Larsen wrote:
 >   -max- wrote:
 >
 >> Jeg har kun hørt om stevia, som vidst er meget
 >> populært i Japan og andre lande. Det er vidst
 >> endnu ikke et lovligt fødemiddel i EU ?
 >
 >
 > Det bliver muligvis snart lovligt.
 >
 > Jeg har i øvrigt smagt det nogle gange og er ikke begejstret. Det har en
 > svag smag af lakrids som efter min mening ikke klæder maden.
 Ok - lakrids is, det lyder ikke helt tosset - og der da retter
 der lever på en vis lakrids smag. Måske ikke i kaffen.
  -max-
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Max (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  11-10-11 11:31 |  
  |  
 
            Hej   -max-
 > der lever på en vis lakrids smag. Måske ikke i kaffen.
 Nu vinder kaffe heller ikke noget ved at putte sukker i den :)
 -- 
 Mvh
 Max 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             ;o)-max- (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : ;o)-max- | 
  Dato :  11-10-11 13:02 |  
  |  
 
            On 11-10-2011 12:31, Max wrote:
 > Hej   -max-
 >
 >> der lever på en vis lakrids smag. Måske ikke i kaffen.
 >
 >
 > Nu vinder kaffe heller ikke noget ved at putte sukker i den :)
 >
 Smag og behaag
  -max-
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Martin Larsen (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Martin Larsen | 
  Dato :  11-10-11 11:43 |  
  |   
             -max- wrote:
 > Ok - lakrids is, det lyder ikke helt tosset
 Korrekt. Hjem-is (tro det eller ej!) har en afsindig lækker lakrids-ispind.
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Max (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  11-10-11 11:50 |  
  |   
            Hej Martin
 
 > Korrekt. Hjem-is (tro det eller ej!) har en afsindig lækker
 > lakrids-ispind.
 
 Og vil man lave det selv, så er her en god en
 
 Man starter med at tage 6 pasteuriserede æggeblommer
 og piske dem sammen med 6 spiseskefulde sukker til de
 er luftige, tager en halv times tid på røremaskinen.
 
 Så piskes 6 dl piskefløde til flødeskum der er så stiv at
 det er lige før det bliver grynet.
 
 De to masser vendes stille sammen og der tilsættes ca.
 100 g knuste lakridsbolcher og 5-6 dråber anisolie.
 
 Det puttes i en passende form og fryses til is. Den egner
 sig bedst til at komme direkte fra fryseren til bordet.
 
 De knuste bolcher er Hot Shot Mix fra Støvring Bolcher,
 købt i Netto og Anisolien er fra Matas.
 
 -- 
 Mvh
 Max 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              ;o)-max- (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : ;o)-max- | 
  Dato :  11-10-11 13:02 |  
  |  
 
            On 11-10-2011 12:50, Max wrote:
 > Hej Martin
 >
 >> Korrekt. Hjem-is (tro det eller ej!) har en afsindig lækker
 >> lakrids-ispind.
 >
 > Og vil man lave det selv, så er her en god en
 >
 > Man starter med at tage 6 pasteuriserede æggeblommer
 > og piske dem sammen med 6 spiseskefulde sukker til de
 > er luftige, tager en halv times tid på røremaskinen.
 >
 > Så piskes 6 dl piskefløde til flødeskum der er så stiv at
 > det er lige før det bliver grynet.
 >
 > De to masser vendes stille sammen og der tilsættes ca.
 > 100 g knuste lakridsbolcher og 5-6 dråber anisolie.
 >
 > Det puttes i en passende form og fryses til is. Den egner
 > sig bedst til at komme direkte fra fryseren til bordet.
 >
 > De knuste bolcher er Hot Shot Mix fra Støvring Bolcher,
 > købt i Netto og Anisolien er fra Matas.
 >
 Lyder dejligt - men sukkeret er skidt !
  -max-
            
              |   |   
            
        
 
            
         
               Max (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  11-10-11 15:42 |  
  |  
 
            Hej   -max-
 > Lyder dejligt - men sukkeret er skidt !
 Bestemt ikke i min verden, der er det gnisten.
 -- 
 Mvh
 Max 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  11-10-11 13:03 |  
  |   
             -max- skrev:
 > Nogen med erfaringer af stevia vs sucralose ?
 Jeg har brugt stevia til at søde min kaffe i snart 10 år, og bruger af 
 og til osse stevia til at søde andre ting.
 Herhjemme kan man købe stevia enten som mere eller mindre pulveriserede 
 blade af steviaplanten, eller som extrakt der indeholder en blanding af 
 steviosid og rebaudiosid.
 Til at søde kaffen foretrækker jeg de tørrede blade.  Det smager ikke 
 kun sødt, men har en “lang sødme†som kan minde en smule om lakridsrod. 
 I starten syntes jeg ikke det smagte specielt godt, men nu kan jeg 
 bedre lide kaffe med stevia end kaffe med sukker, så for mig har det 
 været en “acquired tasteâ€.
 Extrakten, som er et hvidt pulver, er dels sødere pr. vægtenhed i forhold 
 til bladene, og smager ikke helt så meget af lakridsrod — især ikke hvis 
 man kan få fat i et pulver der indeholder meget rebaudiosid, eller pulver 
 der er “enzymforædletâ€.
 Jeg kan ikke helt gennemskue EU-reglerne, for i Tyskland kan man købe 
 alle mulige produkter med stevia — hele blade, knuste blade, extrakt, 
 dråber, sødetabletter, tandpasta og kremer med stevia, m.m.  Burde der 
 ikke være samme regler i Tyskland og Danmark?
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup  |  Bitcoin tip jar
 gopher://port70.dk/       |  1KLAUS2XgGoov4RwxbYoBWLvWUaLxcDZ5u
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           ;o)-max- (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : ;o)-max- | 
  Dato :  11-10-11 13:12 |  
  |  
 
            On 11-10-2011 14:03, Klaus Alexander Seistrup wrote:
 >   -max- skrev:
 >
 >> Nogen med erfaringer af stevia vs sucralose ?
 >
 > Jeg har brugt stevia til at søde min kaffe i snart 10 år, og bruger af
 > og til osse stevia til at søde andre ting.
 >
 > Herhjemme kan man købe stevia enten som mere eller mindre pulveriserede
 > blade af steviaplanten, eller som extrakt der indeholder en blanding af
 > steviosid og rebaudiosid.
 >
 > Til at søde kaffen foretrækker jeg de tørrede blade.  Det smager ikke
 > kun sødt, men har en “lang sødme†som kan minde en smule om lakridsrod.
 > I starten syntes jeg ikke det smagte specielt godt, men nu kan jeg
 > bedre lide kaffe med stevia end kaffe med sukker, så for mig har det
 > været en “acquired tasteâ€.
 >
 > Extrakten, som er et hvidt pulver, er dels sødere pr. vægtenhed i forhold
 > til bladene, og smager ikke helt så meget af lakridsrod — især ikke hvis
 > man kan få fat i et pulver der indeholder meget rebaudiosid, eller pulver
 > der er “enzymforædletâ€.
 >
 > Jeg kan ikke helt gennemskue EU-reglerne, for i Tyskland kan man købe
 > alle mulige produkter med stevia — hele blade, knuste blade, extrakt,
 > dråber, sødetabletter, tandpasta og kremer med stevia, m.m.  Burde der
 > ikke være samme regler i Tyskland og Danmark?
 >
 > Mvh,
 >
 Tusind tak for den detaljerede beskrivelse.
 EU - hohohoo - ja det er ikke sådan at gennemskue   
Det jeg såen lige tænker på er at produktet er så populært
 i Japan, hvor jeg uden det store kendskab, har en fornemmelse
 af at de går ret højt op i kvalitet og den goe smag - og kan
 jeg ikke forestille mig spiser noget der er skadeligt ?
 Jeg har læst mig til at det bruges i sydamerika imod tand
 problemer, det er lidt positivt at man kan spise noget sødt
 der er godt for tænderne..
 Men måske kan du dele en adresse hvor jeg kan købe blade og
 pulver og prøve det selv.
  -max-
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (11-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  11-10-11 13:43 |  
  |   
             -max- skrev:
 > Det jeg såen lige tænker på er at produktet er så populært
 > i Japan, hvor jeg uden det store kendskab, har en fornemmelse
 > af at de går ret højt op i kvalitet og den goe smag - og kan
 > jeg ikke forestille mig spiser noget der er skadeligt ?
 Det er osse den konklusion jeg er nået til.
 > Jeg har læst mig til at det bruges i sydamerika imod tand
 > problemer, det er lidt positivt at man kan spise noget sødt
 > der er godt for tænderne..
 > Men måske kan du dele en adresse hvor jeg kan købe blade og
 > pulver og prøve det selv.
 Man kan købe stevia herhjemme i snart sagt enhver helsekost. 
 De pulveriserede blade sælges som “Sød Steviosid — grønt pulverâ€, 
 og extrakten sælges overraskende nok som “Sød Steviosid — hvidt 
 pulverâ€.  Ingen af dem er vildt god kvalitet, til gengæld er de 
 lette at få fat i.  Det er ret dyrt: den sidste dåse hvidt pulver 
 jeg købte kostede 108 kr. for 50 gram, men sådan en dåse holder 
 *længe*.
 Når jeg køber fra Tyskland plejer jeg at bruge
  ·  https://www.stevia-handel.de/
Der er flere sites, men jeg har glemt hvad de hedder.  Vær opmærksom 
 på at (1) fragt fra Tyskland er dyr, og (2) at de som standard 
 bruger DPD eller andre kurérer, med mindre man gør opmærksom på at 
 det skal sendes med Deutsche Post (nødvendigt hvis man vil have 
 varerne leveret til en døgnpostadresse).
 I øvrigt er der en dansker der forsker i stevias indvirkning på 
 blodsukkeret.  Det kommer sig af at man opdagede en indianerstamme 
 i Sydamerika et sted (Paraguay? Dér bruger de i hvert fald meget 
 stevia) med en meget stor forekomst af type 2-diabetes, men som 
 ikke syntes at tage skade af sygdommen.  Frit husket viser det sig 
 så at stevia øger insulinsekretionen, men kun hvis blodsukkeret er 
 over 6,5 (eller noget i den retning).  Per Bendix Jeppesen, hedder 
 ham forskeren, hvis du skal google.
 Jeg begyndte engang at samle links/info om stevia på
  ·  http://stevia.zone237.dk/
men så gik gassen af ballonen i starten af 2009.  Mange af 
 linkene er sikkert ugyldige i dag.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup  |  Bitcoin tip jar
 gopher://port70.dk/       |  1KLAUS2XgGoov4RwxbYoBWLvWUaLxcDZ5u
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           ;o)-max- (12-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : ;o)-max- | 
  Dato :  12-10-11 09:24 |  
  |  
 
            On 11-10-2011 14:42, Klaus Alexander Seistrup wrote:
 >
 > Man kan købe stevia herhjemme i snart sagt enhver helsekost.
 > De pulveriserede blade sælges som “Sød Steviosid — grønt pulverâ€,
 > og extrakten sælges overraskende nok som “Sød Steviosid — hvidt
 > pulverâ€.  Ingen af dem er vildt god kvalitet, til gengæld er de
 > lette at få fat i.  Det er ret dyrt: den sidste dåse hvidt pulver
 > jeg købte kostede 108 kr. for 50 gram, men sådan en dåse holder
 > *længe*.
 >
 > Når jeg køber fra Tyskland plejer jeg at bruge
 >
 >   ·  https://www.stevia-handel.de/
De ser ud til at være lidt mere fornuftige med deres priser,
 men faldt over denne i frankrig:
 http://www.lamaisondustevia.com/rebaudioside-natural-extract-stevia-p-42.html
Så nu er jeg lidt forvirret, på det tyske site skriver de "pure"
 og på det franske kommer de med en anden forklaring på prisforskellen.
 >
 > Der er flere sites, men jeg har glemt hvad de hedder.  Vær opmærksom
 > på at (1) fragt fra Tyskland er dyr, og (2) at de som standard
 > bruger DPD eller andre kurérer, med mindre man gør opmærksom på at
 > det skal sendes med Deutsche Post (nødvendigt hvis man vil have
 > varerne leveret til en døgnpostadresse).
 Tak for tipset..
 >
 > I øvrigt er der en dansker der forsker i stevias indvirkning på
 > blodsukkeret.  Det kommer sig af at man opdagede en indianerstamme
 > i Sydamerika et sted (Paraguay? Dér bruger de i hvert fald meget
 > stevia) med en meget stor forekomst af type 2-diabetes, men som
 > ikke syntes at tage skade af sygdommen.  Frit husket viser det sig
 > så at stevia øger insulinsekretionen, men kun hvis blodsukkeret er
 > over 6,5 (eller noget i den retning).  Per Bendix Jeppesen, hedder
 > ham forskeren, hvis du skal google.
 Wow det var spændende - jeg blir lidt frustreret over at se hvordan
 sagen åbenbart bare ligger i EU og samler støv. En sag der ser ud
 til at kunne have en stor indflydelse på folkesundheden - det er sygt!
 Men jeg undrer mig så over at lande som USA, der har tilladt Stevia
 ikke har haft det store udbytte, folk blir stadig federe og mere
 usunde. Hvorfor har stoffet ikke taget befolkningen med storm og
 hvorfor har industrien ikke kastet sig over det og markedsført det
 som det nye vidunder middel - det er den slags de plejer at være goe
 til, der ovre ? Det burde være et mantra, hvis stoffet er så
 fantastisk at det kan kurere diabetes og alt det andet der nævnes.
 >
 > Jeg begyndte engang at samle links/info om stevia på
 >
 >   ·  http://stevia.zone237.dk/
>
 > men så gik gassen af ballonen i starten af 2009.  Mange af
 > linkene er sikkert ugyldige i dag.
 Ja det er sku svært at holde gejsten oppe hvis EU bestemmer
 sig for gemme og glemme sagen - uhm.
  -max-
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (17-10-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  17-10-11 09:56 |  
  |   
             -max- skrev:
 >>   ·  https://www.stevia-handel.de/
>
 > De ser ud til at være lidt mere fornuftige med deres priser,
 > men faldt over denne i frankrig:
 >  http://www.lamaisondustevia.com/rebaudioside-natural-extract-stevia-p-42.html
> Så nu er jeg lidt forvirret, på det tyske site skriver de "pure"
 > og på det franske kommer de med en anden forklaring på prisforskellen.
 Jeg kan ikke give dig svar, du må prøve dig frem.  Jeg har kun prøvet 
 de tyske og danske produkter, og de er ganske udmærkede.  De indeholder 
 dog en hel del steviosid ved siden af rebaudiosid, og det er steviosid 
 der er hovedansvarlig for den “lange smagâ€, sÃ¥ vidt jeg har forstÃ¥et. 
 Det ku' være interessant at prøve et produkt med et meget højt indhold 
 af rebaudiosid.
 Jeg faldt i øvrigt lige over et svensk site — de ladser osse til at 
 føre den meget koncentrerede variant:
  ·  http://www.steviavital.se/shop/
> Men jeg undrer mig så over at lande som USA, der har tilladt
 > Stevia ikke har haft det store udbytte, folk blir stadig federe
 > og mere usunde.
 Det er næppe gjort med stevia alene.  Hvis alle spiste “seks om dagenâ€, 
 cyklede til og fra arbejde, og i øvrigt dyrkede regelmæssig motion, 
 ville folkesundheden osse se helt anderledes ud herhjemme.  “Alle†er 
 klar over det, hvorfor lever alle ikke efter det?
 Når dét så er sagt, så er stevia som diabetesforebyggende middel stadig 
 på prøvestadiet.  Man skal finde ud af hvilket af indholdsstofferne i 
 steviaplanten der er mest effektivt, og i hvilken dosis.  Der skal udføres 
 dobbelt-blinde forsøg for at bevise at stoffet virkelig har en effekt. 
 Og ikke mindst skal det dokumenteres at stoffet ikke har alvorlige 
 bivirkninger.  Det ta'r altsammen tid og koster altsammen mange penge.
 (Og så skal man nok heller ikke være blind for at sukkerindustrien og 
 dem der laver kunstige sødemidler ikke har nogen interesse i stevia.)
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup  |  Bitcoin tip jar
 gopher://port70.dk/       |  1KLAUS2XgGoov4RwxbYoBWLvWUaLxcDZ5u
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |