|
| Chili Fra : Golf2 |
Dato : 09-10-11 07:25 |
|
Hej
jeg ved ikke om det er korrekt gruppe at spørge i. Men jeg kan vel højst få
en skideballe af Max
Jeg har netop skåret mine frilands chiliplanter ned for vinteren. De bar en
stor mængde frugter, som jeg har tænkt at fryse ned. Spørgsmålet er nu: Skal
man åbne dem og fjerne frøene inden nedfrysningen, eller skal frøene fryses
med?
mvh
Golf2
| |
Steen Jakobsen (09-10-2011)
| Kommentar Fra : Steen Jakobsen |
Dato : 09-10-11 09:31 |
|
"Golf2" <golf@sol.dk> skrev i meddelelsen
news:4e913e47$0$292$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej
>
> jeg ved ikke om det er korrekt gruppe at spørge i. Men jeg kan vel højst
> få en skideballe af Max
>
> Jeg har netop skåret mine frilands chiliplanter ned for vinteren. De bar
> en stor mængde frugter, som jeg har tænkt at fryse ned. Spørgsmålet er nu:
> Skal man åbne dem og fjerne frøene inden nedfrysningen, eller skal frøene
> fryses med?
>
Jeg fryser dem hele og når jeg skal bruge dem skærer jeg dem i skiver i
frossen tilstand.
Steen.
| |
Golf2 (09-10-2011)
| Kommentar Fra : Golf2 |
Dato : 09-10-11 09:55 |
|
"Steen Jakobsen" <ingen@post.dk> skrev i en meddelelse
news:4e915baf$0$289$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Golf2" <golf@sol.dk> skrev i meddelelsen
> news:4e913e47$0$292$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Hej
>>
>> jeg ved ikke om det er korrekt gruppe at spørge i. Men jeg kan vel højst
>> få en skideballe af Max
>>
>> Jeg har netop skåret mine frilands chiliplanter ned for vinteren. De bar
>> en stor mængde frugter, som jeg har tænkt at fryse ned. Spørgsmålet er
>> nu: Skal man åbne dem og fjerne frøene inden nedfrysningen, eller skal
>> frøene fryses med?
>>
>
>
> Jeg fryser dem hele og når jeg skal bruge dem skærer jeg dem i skiver i
> frossen tilstand.
>
> Steen.
Tak for det svar. Jeg vil prøve at gøre det samme.
mvh
Golf2
| |
Jørgen S. Nielsen (09-10-2011)
| Kommentar Fra : Jørgen S. Nielsen |
Dato : 09-10-11 20:33 |
|
Steen Jakobsen wrote:
>
>
> Jeg fryser dem hele og når jeg skal bruge dem skærer jeg dem i skiver i
> frossen tilstand.
>
> Steen.
Det samme her.
- jørgen
| |
Armand (09-10-2011)
| Kommentar Fra : Armand |
Dato : 09-10-11 22:44 |
|
Den 09-10-2011 10:30, Steen Jakobsen skrev:
>
> "Golf2" <golf@sol.dk> skrev i meddelelsen
> news:4e913e47$0$292$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Hej
>>
>> jeg ved ikke om det er korrekt gruppe at spørge i. Men jeg kan vel
>> højst få en skideballe af Max
>>
>> Jeg har netop skåret mine frilands chiliplanter ned for vinteren. De
>> bar en stor mængde frugter, som jeg har tænkt at fryse ned.
>> Spørgsmålet er nu: Skal man åbne dem og fjerne frøene inden
>> nedfrysningen, eller skal frøene fryses med?
>>
>
>
> Jeg fryser dem hele og når jeg skal bruge dem skærer jeg dem i skiver i
> frossen tilstand.
>
Hvis man kigger på syltede jalapenos, er de ligeledes skivet incl. frø!
--
Armand.
| |
Stig Johansen (10-10-2011)
| Kommentar Fra : Stig Johansen |
Dato : 10-10-11 09:40 |
|
Armand wrote:
> Hvis man kigger på syltede jalapenos, er de ligeledes skivet incl. frø!
Ja, og at fjerne frø/frøstole er at amputere dem, da der er der 'styrken'
sidder.
Prøvede lige at søge efter dokumentation, men fandt den her:
http://www.chillisgalore.co.uk/pages/chilli_facts.html
Her gik jeg og troede at de chilier køber (1.000.000 scoville) er stærke,
men så blev jeg klogere
(Blender alt undtagen stilken, og tilsætter lidt olie, og sætter dem i
køleskabet).
(Og jo: Man skal _IKKE_ klø sig hvis man har skåret på dem uden
gummihandsker;)
--
Med venlig hilsen
Stig Johansen
| |
Martin Larsen (10-10-2011)
| Kommentar Fra : Martin Larsen |
Dato : 10-10-11 14:50 |
|
Stig Johansen wrote:
> Ja, og at fjerne frø/frøstole er at amputere dem, da der er der 'styrken'
> sidder.
Men chili giver ikke kun styrke, også smag. En fin peberfrugtagtig smag
med mange nuancer af citron, chokolade og meget andet afhængig af sorten.
Ved at fjerne frøene og ribberne de sidder på (som er det stærkeste på
frugten) kan man bruge flere af dem uden at overdøve retten.
Hvis det kun handlede om styrke, behøvede man jo kun ét sort, nemlig den
stærkeste. Så kunne en plante række til nogle år
| |
Stig Johansen (11-10-2011)
| Kommentar Fra : Stig Johansen |
Dato : 11-10-11 06:55 |
|
Martin Larsen wrote:
> Stig Johansen wrote:
>
>> Ja, og at fjerne frø/frøstole er at amputere dem, da der er der 'styrken'
>> sidder.
>
> Men chili giver ikke kun styrke, også smag. En fin peberfrugtagtig smag
> med mange nuancer af citron, chokolade og meget andet afhængig af sorten.
Enig - næsten.
Bortset fra jalapenos synes jeg ikke de chilier jeg har smagt giver nogen
smag som sådan.
Mit seneste 'projekt' er at blende chilier sammen med madagaskar peber.
Det giver pebersmagen sammen med styrken.
> Ved at fjerne frøene og ribberne de sidder på (som er det stærkeste på
> frugten) kan man bruge flere af dem uden at overdøve retten.
ribberne = frøstole.
> Hvis det kun handlede om styrke, behøvede man jo kun ét sort, nemlig den
> stærkeste. Så kunne en plante række til nogle år
He - tror du
Knægten kan ikke få det stærkt nok, så han bruger sambal oelek+tabasco+et
helt glas jalapenos, når han laver chile con carne.
Det er lidt dyrt i længden, så derfor laver jeg et lille glas til ham en
gang imellem.
Ca. 8 hele af dem der de kalder 'verdens stærkeste' (spurgte hvad de hed,
men han vidste det ikke), men tydeligt stærkere end habanero.
Sådant et glas holder et par måneder
Lidt for stærkt for mig, men jeg prøvede ½ teskefuld i en ret hvorefter
konen syntes den var rigelig stærk.
--
Med venlig hilsen
Stig Johansen
| |
Martin Larsen (11-10-2011)
| Kommentar Fra : Martin Larsen |
Dato : 11-10-11 10:36 |
|
Stig Johansen wrote:
> Ca. 8 hele af dem der de kalder 'verdens stærkeste' (spurgte hvad de hed,
> men han vidste det ikke)
Bhut Jolokia?
Var indtil for kort tiden siden verdens stærkeste men er nu overgået af
et par andre sorter af naga familien.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bhut_Jolokia_chili_pepper
| |
Stig Johansen (11-10-2011)
| Kommentar Fra : Stig Johansen |
Dato : 11-10-11 11:06 |
|
Martin Larsen wrote:
> Stig Johansen wrote:
>
>> Ca. 8 hele af dem der de kalder 'verdens stærkeste' (spurgte hvad de hed,
>> men han vidste det ikke)
>
> Bhut Jolokia?
>
> Var indtil for kort tiden siden verdens stærkeste men er nu overgået af
> et par andre sorter af naga familien.
>
> http://en.wikipedia.org/wiki/Bhut_Jolokia_chili_pepper
Jeg ved det ikke Martin.
Lad os lade det blive ved at 'grønthandleren' og jeg ikke talte heelt samme
sprog
De ligner meget godt de røde på dit link.
(Det er en 'biks' nær Tingbjerg, der efter hans udsagn sælger et par kasser
om ugen, da der bor mange 'anden etniske borgere' i det område).
Det er ikke et sted jeg kommer til hverdag, men SuperBest tager ca. 20 kr.
for 2-3 Habanero, og jeg gav 26 kr. for 11 af disse pænt store 'sataner'.
Størrelsen er ca. den samme som Habanero - så man kan godt se
prisforskellen
--
Med venlig hilsen
Stig Johansen
| |
Stig Johansen (11-10-2011)
| Kommentar Fra : Stig Johansen |
Dato : 11-10-11 11:09 |
|
Stig Johansen wrote:
>> Stig Johansen wrote:
>>
>>> Ca. 8 hele af dem der de kalder 'verdens stærkeste' (spurgte hvad de
>>> hed, men han vidste det ikke)
>
> Det er ikke et sted jeg kommer til hverdag, men SuperBest tager ca. 20 kr.
> for 2-3 Habanero, og jeg gav 26 kr. for 11 af disse pænt store 'sataner'.
For lige at foregribe begivenhedernes gang, så købte jeg 11, men der var for
meget til Knægtens glas, så de ca. 8 er en antagelse over hvor meget han
fik, og hvor meget jeg fik (i mit glas) ;)
--
Med venlig hilsen
Stig Johansen
| |
Armand (11-10-2011)
| Kommentar Fra : Armand |
Dato : 11-10-11 15:05 |
|
Den 10-10-2011 10:39, Stig Johansen skrev:
> Armand wrote:
>
>> Hvis man kigger på syltede jalapenos, er de ligeledes skivet incl. frø!
>
> Ja, og at fjerne frø/frøstole er at amputere dem, da der er der 'styrken'
> sidder.
>
> Prøvede lige at søge efter dokumentation, men fandt den her:
> http://www.chillisgalore.co.uk/pages/chilli_facts.html
>
> Her gik jeg og troede at de chilier køber (1.000.000 scoville) er stærke,
> men så blev jeg klogere
>
Der er da kun to andre, á op til 1.400.000sv der er stærkere end dine -
De øvrige er koncentrater á peberspray og den kemiske grundsubstans, så
vær ikke så ked af det.
--
Armand.
| |
Stig Johansen (12-10-2011)
| Kommentar Fra : Stig Johansen |
Dato : 12-10-11 08:41 |
|
Armand wrote:
> Der er da kun to andre, á op til 1.400.000sv der er stærkere end dine -
> De øvrige er koncentrater á peberspray og den kemiske grundsubstans, så
> vær ikke så ked af det.
Jeg er ikke ked af det - bortset fra jeg læste for hurtigt ;)
Jeg havde ikke ved første øjekast indset at den høje ende var peberspray og
ren capsachin (klaske mig selv for panden;)
Men een jeg kender snakkede om at man havde fundet een på 1.500.000
scoville.
--
Med venlig hilsen
Stig Johansen
| |
ebbe hansen (10-10-2011)
| Kommentar Fra : ebbe hansen |
Dato : 10-10-11 10:07 |
|
On Sun, 9 Oct 2011 08:25:07 +0200, "Golf2" <golf@sol.dk> wrote:
>Hej
>
>jeg ved ikke om det er korrekt gruppe at spørge i. Men jeg kan vel højst få
>en skideballe af Max
>
>Jeg har netop skåret mine frilands chiliplanter ned for vinteren. De bar en
>stor mængde frugter, som jeg har tænkt at fryse ned. Spørgsmålet er nu: Skal
>man åbne dem og fjerne frøene inden nedfrysningen, eller skal frøene fryses
>med?
>
>mvh
>Golf2
>
Hvor i landet kan man dyrke chili på friland, sikkert ikke her i
nordjylland. Hvilken sort bruger du
mvh Ebbe
| |
Mads Lie Jensen (10-10-2011)
| Kommentar Fra : Mads Lie Jensen |
Dato : 10-10-11 16:01 |
|
On Mon, 10 Oct 2011 11:07:03 +0200, ebbe hansen
<ebbeh@mail1.stofanet.invalid> wrote:
>Hvor i landet kan man dyrke chili på friland, sikkert ikke her i
>nordjylland. Hvilken sort bruger du
En lun, solrig plads i læ, så burde det også være muligt her i
nordjylland
--
Mads Lie Jensen - mads@gartneriet.dk - ICQ #25478403
Gartneriet - http://www.gartneriet.dk/
| |
ebbe hansen (11-10-2011)
| Kommentar Fra : ebbe hansen |
Dato : 11-10-11 08:31 |
|
On Mon, 10 Oct 2011 17:01:16 +0200, Mads Lie Jensen
<mads@gartneriet.dk> wrote:
>On Mon, 10 Oct 2011 11:07:03 +0200, ebbe hansen
><ebbeh@mail1.stofanet.invalid> wrote:
>
>>Hvor i landet kan man dyrke chili på friland, sikkert ikke her i
>>nordjylland. Hvilken sort bruger du
>
>En lun, solrig plads i læ, så burde det også være muligt her i
>nordjylland
Tak for svar, tror jeg prøver da drivhuset er overbefolket
mvh Ebbe
| |
Stig Johansen (11-10-2011)
| Kommentar Fra : Stig Johansen |
Dato : 11-10-11 09:41 |
|
ebbe hansen wrote:
> Tak for svar, tror jeg prøver da drivhuset er overbefolket
He
Minder mig om jeg tørrede nogle habanero frø engang.
Jeg lavede 3 urtepotter i foråret, og lod dem stå i køkkenvinduet.
En af planterne fik en længere nede ad vejen, da han havde drivhus.
Jeg lod vores planter stå indendøre i stedet for at plante ud.
Men når 'høsten' gik ind, havde jeg en enkelt frugt på hver plante, hvorimod
Uffe havde måtte klippe 'skidtet' ned med en hækklipper.
Jeg var selv med til at 'høste' hos ham, og den havde udviklet sig til en
veritabel busk, med cm store 'stammer'.
Så jo, du risikerer voldsom 'overbefolkning' i drivhuset
--
Med venlig hilsen
Stig Johansen
| |
|
|