/ Forside / Interesser / Andre interesser / Politik / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Politik
#NavnPoint
vagnr 20140
molokyle 5006
Kaptajn-T.. 4653
granner01 2856
jqb 2594
3773 2444
o.v.n. 2373
Nordsted1 2327
creamygirl 2320
10  ans 2208
Arab henrettelse af ikke-arab. Kina eller~
Fra : Bo Warming


Dato : 07-09-11 09:08

Arab-henrettelse af konfuzianerlands borger

Indonesien har extremt mange og meget toneangivende kinesere, men den
hentettede der overtrådte sharia i araberland var næppe kinesisk

Alligevel børEU eller USA (eller Kina ELLER FN ) forlange skillelinie



INTET LAND HENRETTTER ANDRES BORGERE hvis ikke mordsag hvor sag er
ført til tops og endelig

>Halshugning af kvinde udløser islam kritik
>Islam: Halshugningen i Saudi-Arabien af den indonesiske husassistent Ruyati binti Satubi medførte en bølge af protester i Indonesien.

>
>Said Aqil Siraj, der står i spidsen for Indonesiens - og verdens - største muslimske organisation, plejede at få masser af vrede e-mails og
sms'er, når han satte spørgsmålstegn ved Saudi-Arabiens strenge,
ultrakonforme opfattelse af islam.
>
>Men pludselig standsede strømmen af ofte truende e-mails og beskeder. Det skete, da en saudiarabisk bøddel i Mekka rettede et enkelt hug mod
den indonesiske husassistent Ruyati binti Satubis nakke.
>
>»Nu er der ingen, der skriver,« siger Siraj.
>
>Han er glad for at være kommet ud af skudlinjen, i hvert fald indtil videre, men han er samtidig forfærdet over, at der skulle en halshugning af en 54-årig indonesisk bedstemor til for at få de vrede henvendelser fra tilhængere af den saudiske version af islam bragt til ophør.
>
>
>
>Tanker om barmhjertighed
>
>
>Halshugningen af Ruyati binti Satubi affødte en sådan bølge af protester i Indonesien, at selv rettroende indonesiske muslimer nu spørger, hvordan vogterne af islams helligste steder kan lade hånt om deres tros opfordring til at udøve barmhjertighed.
>
>Ruyati binti Satubi blev henrettet i juni for drabet på en saudiarabisk arbejdsgiver, der angiveligt havde forulempet hende.
>
>Samme skæbne kan overgå mindst 20 andre indonesere, næsten alle kvinder, i Saudi-Arabien.
>
>De færreste betvivler, at Ruyati binti Satubi myrdede sin arbejdsgiver, men alligevel betragtes hun, der var mor til tre, i brede kredse som martyr - som offer for et barsk og ofte fremmedfjendtligt rets- og samfundssystem, der er rodfæstet i den saudiarabiske gren af islam, wahhabismen, en dogmatisk og ortodoks gren, der i sine mest ekstreme former bidrog til at skabe det teologiske grundlag for militante muslimer.
>
>»Nogle indonesere begyndte at tro, at wahhabismen er islams sande lære, men takket være Gud er der sket en holdningsændring,« siger Siraj.
>
>Organisationen, som han er formand for, Nahdlatul Ulama, har ca. 50 millioner medlemmer og 28.000 islamiske kostskoler.
>
>Halshugningen, der førte til protester uden for den saudiarabiske ambassade og andre steder, »har haft en god indflydelse« ved at fremskynde en modreaktion mod strenge grene af islam, der er kommet til landet, tilføjer Siraj.
>
>»Mekka er et helligt sted, men de mennesker, der bor der, er meget uciviliserede,« erklærer den henrettede husassistents datter, Een Nuraeni, der beder regelmæssigt og bærer et slør stramt over håret.
>
>»Der er intet i islamisk lov, der siger, at man må torturere eller voldtage sin husassistent.«
>
>
>
>Spyttet på og slået
>
>
>Hendes mor havde arbejdet for tre familier i Saudi-Arabien, siden hun fik sit første job i landet i 1998. Når hun var på besøg hjemme i Indonesien, fortalte hun om, hvordan hun blev spyttet i ansigtet, slået, ikke fik mad og blev mishandlet på anden måde, men hun blev ved med at tage tilbage til Saudi-Arabien »for børnenes skyld«.
>
>Den indonesiske interesseorganisation Migrant Care, der virker til fordel for indonesere, der arbejder i udlandet, har i år modtaget 6.500 tilbagemeldinger om vold, sexchikane, voldtægt og andre overgreb mod indonesere i Saudi-Arabien.
>
>80 pct. af de mindst 1,2 millioner indonesere, der arbejder i Saudi-Arabien, er kvinder. De fleste arbejder som husassistenter.
>
>
>
>Indonesisk vrede
>
>
>Det vakte de indonesiske myndigheders vrede, at de ikke forlods var blevet underrettet om henrettelsen af Ruyati binti Satubi. Indonesiens ambassadør blev kaldt hjem fra Riyadh, og pr. 1. august blev der indført midlertidigt stop for, at indonesere kunne tage arbejde i Saudi-Arabien. Politiet oprettede en særlig enhed i Jakartas største lufthavn for at kunne håndhæve forbuddet.
>
>Den bitre strid mellem profeten Muhammeds fødested og Indonesien, der er hjemsted for det største antal af hans tilhængere, førte endog til krav om boykot af pilgrimsrejser til Mekka.
>
>Stemningen blev så forpestet, at Saudi-Arabiens ellers så tavse ambassade, efter at den indonesiske udenrigsminister, Marty Natalegawa, havde meddelt, at han havde modtaget en undskyldning for halshugningen af den saudiarabiske ambassadør i Jakarta, straks udsendte en erklæring, der beskyldte ministeren for at lyve.
>
>I Indonesien har der normalt været en hovedsagelig tolerant form for islam. Men siden 1970'erne, under daværende diktator Suharto, har en strøm af penge fra Saudi-Arabien til finansiering af moskeer mv. været med til at befordre en wahhabistisk-præget form for islam kaldet salafisme. Den er somme tider udartet i voldelig ekstremisme.
>
>Bombningerne på Bali i 2002 og efterfølgende angreb i Jakarta blev udført af militante, der var blevet inspireret af salafistiske ekstremister som Osama bin Laden.
>
>Ikkevoldelige salafister gjorde imidlertid deres entré som en politisk styrke og medvirkede til at danne det Islamiske Retfærdigheds- og Velstandsparti (PKS), der fik næsten 8 pct. af stemmerne ved valget i 2009.
>
>Begge grene har nu problemer. Sikkerhedsstyrker har foretaget en lang række anholdelser og drab, som i stort omfang har udryddet det organisatoriske fundament under den salafistiske jihadideologi, selv om den lever videre takket være internettet.
>
>Jemaah Islamiahs åndelige leder, Abubakar Baasyir, blev idømt fem års fængsel i juni for terrorisme (Jemaah Islamiah er en fundamentalistisk muslimsk organisation, der menes at stå bag bl.a. bombningerne på Bali; red.).
>
>PKS, der er med i koalitionsregeringen, er blevet beklikket af påstande om korruption og splittet af interne stridigheder mellem konforme og moderate. Nogle af partiets mere fundamentalistiske medlemmer er blevet udrenset.
>
>»Vi smed dem ud, (fordi de) ville have en 100 pct. ren form for islam og ikke kunne gå på kompromis,« siger Fahri Hamzah, der er medlem af det indonesiske parlament for PKS.
>
>Said Aqil Siraj studerede i Saudi-Arabien i 13 år og mistede efterhånden respekten for kongedømmets religiøse og politiske samfundsorden, som han betegner som jahiliyyah - uvidenhedens og hykleriets periode, som ifølge Koranen eksisterede før profeten Muhammeds komme.
>
>Salafisterne er, påpeger Siraj, ikke alle voldelige, og mange skyr politik, men de »er meget hårde i den måde, de tænker på«. Han skrev for nylig forordet til en ny bog med titlen "Den salafistisk-wahhabistiske sekts blodige historie".
>
>
>
>Lovlig i henhold til lov
>
>
>Hizb ut-Tahrir, en ikkevoldelig organisation, der ønsker en islamisk stat eller kalifat, forsvarede halshugningen af Ruyati binti Satubi som værende lovlig i henhold til islamisk lov, men opfordrede til, at det undersøges, hvorvidt hun myrdede i selvforsvar. Gruppens talsmand, Ismail Yusanto, siger, at problemet ikke er streng islamisk lov, men den fattigdom, der tvinger kvinder til at arbejde i udlandet, når »deres plads er i hjemmet«.
>
>Af bekymring for udbredelsen af en ekstremistisk tankegang i Saudi-Arabien og skade på sit omdømme i udlandet har Saudi-Arabien siden angrebene i USA den 11. september 2001 forsøgt at kontrollere spredningen af militante salafistiske ideer i de senere år. Men det, som de saudiske myndigheder nu fordømmer som muterede organismer, har ikke desto mindre sat små, men stærke rødder i periferien af Indonesien. Tidligere blev de beskyttet, fordi mange tøvede med at kritisere synspunkter, der formodedes at være rodfæstede i Muhammeds fødeland.
>
>»Saudi-Arabien er det hellige land, så folk er altid kommet med undskyldninger for det,« siger Wahyu Susilo, der er politisk analytiker i Migrant Care.
>
>»Nu erkender de, at den saudiske form for islam ikke er den rigtige opfattelse af islam.«
>
>I protest mod halshugningen af Ruyati binti Satubi trykte hans organisation tusindvis af plakater med teksten "Saudi-Arabien - hvor kvindelige indonesiske gæstearbejdere bliver dræbt".
>
>
>
>Løsladt mod erstatning
>
>
>De indonesiske myndigheder, der er blevet voldsomt kritiseret for ikke at gøre nok for at beskytte deres borgere, udvirkede i juli, at en dødsdømt indonesisk husassistent i Saudi-Arabien blev løsladt. Løsladelsen kom i stand efter betaling af en erstatning svarende til 2,8 mio. kr. til kvindens arbejdsgivers familie. Kvinden dræbte arbejdsgiveren, efter at han angiveligt havde forsøgt at voldtage hende.
>
>Den engelsksprogede avis Arab News i Jeddah skrev forleden, at de saudiarabiske myndigheder er gået med til at redde yderligere to indonesiske kvinders liv. Den ene af dem blev dødsdømt for at have anvendt sort magi over for sin arbejdsgiver.
>
>I familiens landsby nær Bekasi øst for Jakarta har Ruyati binti Satubis datter Nuraeni modtaget en strøm af gæster, der kondolerede og udtrykte vrede over Saudi-Arabien. Mange af landsbyens kvinder har arbejdet i Saudi-Arabien og berettede om det hårde arbejdsliv, de havde dér.
>
>Selv Nuraenis gamle bedstefar, der er rettroende muslim, kan Koranen udenad og har foretaget pilgrimsfærd til Mekka, vil intet have med Saudi-Arabien at gøre.
>
>»Han hader Saudi-Arabien nu,« siger Nuraeni.

BW:

USA har reservevaluta og Saudier har RELIGIØS sharialov om RELIGION -
men drab bør lovgives klart om og ellers være intern sag

En bøddel der i forbindelse med skriftudeksling griber ind impulsivt,
pludseligt, gør sagen helt grotestk, og international

 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409070
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste