|
| Ribsbusk uden bær Fra : Ole Pedersen |
Dato : 20-08-11 17:18 |
|
jeg har en efterhånden aldrende ribsbusk (+30 år) der de sidste 2 år har
tabt bærene. Den sætter en masse bær af, men mens de stadig er grønne falder
de af og det bliver der jo ikke meget gele ud af.
Den har tidligere sat masser af modne bær, er der nogle der har et godt bud
på hvad der er galt.
på forhånd tak
Ole
| |
Preben (20-08-2011)
| Kommentar Fra : Preben |
Dato : 20-08-11 17:26 |
|
Den 20.08.2011 kl. 18:17 skrev Ole Pedersen <olepedersen@ofir.dk>:
> jeg har en efterhånden aldrende ribsbusk (+30 år) der de sidste 2 år har
> tabt bærene. Den sætter en masse bær af, men mens de stadig er grønne
> falder de af og det bliver der jo ikke meget gele ud af.
> Den har tidligere sat masser af modne bær, er der nogle der har et godt
> bud på hvad der er galt.
Den trænger nok til at blive beskåret. Skær en trediedel af grenene helt
ned hvert år.
--
mvh/Preben
| |
Vidal (20-08-2011)
| Kommentar Fra : Vidal |
Dato : 20-08-11 20:43 |
|
Den 20-08-2011 18:25, Preben skrev:
> Den 20.08.2011 kl. 18:17 skrev Ole Pedersen <olepedersen@ofir.dk>:
>
>> jeg har en efterhånden aldrende ribsbusk (+30 år) der de sidste 2 år har tabt
>> bærene. Den sætter en masse bær af, men mens de stadig er grønne falder de af
>> og det bliver der jo ikke meget gele ud af.
>> Den har tidligere sat masser af modne bær, er der nogle der har et godt bud på
>> hvad der er galt.
>
>
> Den trænger nok til at blive beskåret. Skær en trediedel af grenene helt ned
> hvert år.
>
De ældste grene, altså, busken skyder nye ligeså hurtigt, som
dem du skærer af, altså over et års tid.
Og som Preben skriver, hvert år.
--
Venlig hilsen,
Vidal
| |
Preben (20-08-2011)
| Kommentar Fra : Preben |
Dato : 20-08-11 21:21 |
|
Den 20.08.2011 kl. 21:43 skrev Vidal <vidal@webspeed.dk>:
> De ældste grene, altså, busken skyder nye ligeså hurtigt, som
> dem du skærer af, altså over et års tid.
De skyder flittigt ja, men de bærer først frugt efter 2-3 år.
Derfor fjernes en trediedel af grenene hvert år, de ældste først
naturligvis.
--
mvh/Preben
| |
Preben R. Sørensen (20-08-2011)
| Kommentar Fra : Preben R. Sørensen |
Dato : 20-08-11 21:40 |
|
Og når vi nu er omkring Ribs, vil jeg da gerne lige indskyde, at hvide Ribs
er en delikatesse for sig. De er søde og aromatiske, en helt anden smag end
de røde, og kan over en lang periode give godbidder eller kvikke en
isdessert op. Desuden kan man (næsten) have dem i fred for Solsortene. Den
der havde specialiseret sig i at stjæle dem sidste år, er tilsyneladende og
heldigvis afgået ved døden.
Iøvrigt ville jeg ikke fortsætte med den uden bær, men sætte ny et andet
sted.
--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk
| |
Ole Pedersen (23-08-2011)
| Kommentar Fra : Ole Pedersen |
Dato : 23-08-11 12:10 |
|
"Preben R. Sørensen" skrev i meddelelsen
news:4e501ba0$0$277$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
Og når vi nu er omkring Ribs, vil jeg da gerne lige indskyde, at hvide Ribs
er en delikatesse for sig. De er søde og aromatiske, en helt anden smag end
de røde, og kan over en lang periode give godbidder eller kvikke en
isdessert op. Desuden kan man (næsten) have dem i fred for Solsortene. Den
der havde specialiseret sig i at stjæle dem sidste år, er tilsyneladende og
heldigvis afgået ved døden.
Iøvrigt ville jeg ikke fortsætte med den uden bær, men sætte ny et andet
sted.
--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk
Tak for svarene, det bliver noget med en saks i første omgang, da jeg ikke
umiddelbart kan finde plads til en ny.
mvh
Ole
| |
|
|