|
| Der er aldrig sket epidemi efter centralis~ Fra : Bo Warming |
Dato : 30-06-11 04:21 |
|
Der er aldrig sket epidemi efter centraliseret uhumsk bærplukning
Slap af. Der er slet ikke de ideelle betingelser for opformering af
smittekim
ELLER
Bakterier på jordbær opformeres minimalt
Det er korrekt at svineri med afføring har skabt epidemisk sygdom men
hysteriet med jordbær p.t. er overdrevet.
Da kolera-epidemier brød ud i Europas storbyer o. 1850, var det typisk
fordi en smittebærer sked på jorden nær en brønd og mens de farlige
bakterier sivede ned i grundvandet formerede de sig og når de via
drikkevand nåede ud til mange, forbrugere opstod sygdom.
Men hvis en jordbærplukker med et tyndt lag lort på fingrene efter
toiletbesøg incl skovbrug overfører smitstof til jordbær så er her
ikke formeringsmuligheder eller fordelings-risici
Selvom jordbærret har masser af vand i sig vil de smitttende bakterier
på overflade typisk tørre ind og dø, og der er aldrig opstået
massesygdom i situationer som den nuværende.
Det berømteste skandale i nyere tid var da en etnisk kok via en kødret
smittede et stort selvksab med de salmonella han havde i sin egen
tarm.
Bakterier elsker proteinrig kødsovs så her har der været ideele
forhold i køkkenet til at et kim er blevet til milllioner på kort tid.
Risikoen havde været ens om han havde skidt på toilet eller i skov
Når en tysk å eller et bønnespire-anlæg for nylig har været mistænkt
for at være arnesed for epidemi, så er det igen fordi moderne
storfællesskab har skabt ideelle, vandrige og lune betingelser for
opformering - det er der ikke ved jordbær plukning og salg. Vi skal
vel ikke have alle bær plukket af folk i rumdragter der hyppigt bades
i kemikalier?
Bo Warming, cand.scient, Bjelkes Alle 46, Kbh N
| |
Bo Warming (30-06-2011)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 30-06-11 17:09 |
|
>Bakterier på jordbær opformeres minimalt
>Det er korrekt at svineri med afføring har skabt epidemisk sygdom men
>hysteriet med jordbær p.t. er overdrevet.
EB interviewer universitetsinstitut og der oplyses at man "ved
skylning af jordbær ikke må fjerne blomsten og at bedst er at koge"!
For at salmonella, E coli og retrovirus skal smitte, skal antal
mikrober være mange tusinde - een er ikke nok
Men ved kolera er få nok - men det er udryddet incl i ØstEuropa
De fleste ædte patogener vil dø i mavesyren
Formering sker hurtigt i lun kødsuppe og meget langsomt i eller på
jordbær
Opformering af bakterier er nær nul i den korte tid der normalt går
fra plukning til spisning.
Anderledes med persille der har berørt menneskegødning - det vil ofte
stå i sovs lunt og længe og hver bakterie kan blive til millioner -
HER er der fare - ikke ved bær
Bo Warming, Bjelkes Alle 46 2200 N
| |
|
|