"Klaus G." <webmaster@seth-enoch.dk> skrev i en meddelelse
news:4e089293$0$308$14726298@news.sunsite.dk...
>> Så hvorfor er det at jeg ikke kan få gang i de der kul?
>>
>> Hvordan opbevarer I jeres briketter?
> Hvis der er hvid røg når du prøver at få ild i dem, så er det vandet du
> damper af og så er de for våde.
>
> Der skal ikke ret meget fugt til, så brænder de ikke ret godt.
>
> At du har dem til at stå udenfor med åben spand, det behøver ikke være
> godt. Tænk på al den regn vi har haft på det sidste, samt hvor meget dug
> der falder om natten. Det bedste må være at tørre dem i solen om dagen og
> få dem ind senenst kl20 igen.
>
De har, som jeg forstår det, ikke stået ude, men derimod i et skur, både i
vinter og efterfølgende i spanden.
Jeg kender godt problemet.
Jeg har altid brugt en grill-starter. Og det har ikke altid været nemt trods
det, at få kullene til at tage fat. Men det er anderledes nu.
Først på vinteren fortalte jeg jer om en lille fidus jeg har fundet på, som
er den ultimative billige, lugtfri og sikre måde til at tænde op i
brændeovnen på.
Det fik jeg på puklen for. Tænk, der var mange skribenter her der mente, at
det var bedre at købe sig fattig i ildelugtende og dyre optændingsblokke til
brændeovnen, end at bruge mit lille trick. Men tricket har jeg såmænd brugt
uanfægtet. Der er ild _hver_ gang og det på enkleste og billigste vis.
Her i sommer har det så vist sig, at samme metode fungerer ligeså
overbevisende i forbindelse med grill-starter og genstridige kul.
Og tricket består såmænd bare af at tage en enkelt side fra en tabloid-avis,
f.eks ekstra-bladet eller lokalavisen, folde den en gang og lave en lille
rulle ud af den. Og derefter stille den i en kop med lampeolie/tændvædske.
Når den er mættet, er der garanti for succes, både i brændeovnen og i
grillstarteren
--
Martin
http://www.martinbak.dk