|
| Bukkehorn Fra : Lars Kongshøj |
Dato : 06-07-11 06:53 |
|
Er der nogen her, der har prøvet at spise bukkehorn som salat?
Er det overhovedet muligt at dyrke i DK?
Mvh Lars
| |
Allan Vebel (06-07-2011)
| Kommentar Fra : Allan Vebel |
Dato : 06-07-11 10:34 |
|
Lars Kongshøj skrev:
> Er det overhovedet muligt at dyrke i DK?
Det går der sikkert helt ged i
--
Allan Vebel
http://vebel.dk/wdg
| |
Lars Kongshøj (06-07-2011)
| Kommentar Fra : Lars Kongshøj |
Dato : 06-07-11 10:47 |
|
Den 06/07/11 11.33, Allan Vebel skrev:
> Lars Kongshøj skrev:
>
>> Er det overhovedet muligt at dyrke i DK?
>
> Det går der sikkert helt ged i
>
Siden mit sidste indlæg har jeg googlet et gartneri i Køge, som har
både det og andre gode sager...
Men stadig spørgsmålet - erfaring med frisk bukkehorn?
Mvh. Lars
| |
;o)-max- (06-07-2011)
| Kommentar Fra : ;o)-max- |
Dato : 06-07-11 11:14 |
|
On 06-07-2011 11:47, Lars Kongshøj wrote:
>
> Men stadig spørgsmålet - erfaring med frisk bukkehorn?
Man spiser jo spirerne, specielt dem fra Ægypten er sunde ;o(
Jeg tror kun jeg har fået bukkehorn i indiske retter, hvor
de er en del af en karry/masala (Fenugreek/Methi). Og på vores
landsted bruger de lokale dem i fladbrød Methi roti, de mætter
og smager godt.
Men hvis du er interesseret i "eksotiske" salater, så sku du
tjekke de mange blade/planter ud som blir brugt i det nord
thailandske/laotiske/vietnamesiske landkøkken. Der er nogle
spændende smagsoplevelser, som en kreativ kok sikkert kunne
få meget ud af.
-max-
| |
Lars Kongshøj (06-07-2011)
| Kommentar Fra : Lars Kongshøj |
Dato : 06-07-11 11:27 |
|
Den 06/07/11 12.13, -max- skrev:
> On 06-07-2011 11:47, Lars Kongshøj wrote:
>>
>> Men stadig spørgsmålet - erfaring med frisk bukkehorn?
>
> Man spiser jo spirerne, specielt dem fra Ægypten er sunde ;o(
Selv ;-(
> Jeg tror kun jeg har fået bukkehorn i indiske retter, hvor
> de er en del af en karry/masala (Fenugreek/Methi). Og på vores
> landsted bruger de lokale dem i fladbrød Methi roti, de mætter
> og smager godt.
>
> Men hvis du er interesseret i "eksotiske" salater, så sku du
> tjekke de mange blade/planter ud som blir brugt i det nord
> thailandske/laotiske/vietnamesiske landkøkken. Der er nogle
> spændende smagsoplevelser, som en kreativ kok sikkert kunne
> få meget ud af.
> -max-
Har du nogen links?
Jeg har i øvrigt aldrig smagt hellig basilikum - men jeg må nok ind bag
Hovedbanegården en dag, hvis de har det der?
Mvh. Lars
| |
;o)-max- (07-07-2011)
| Kommentar Fra : ;o)-max- |
Dato : 07-07-11 16:39 |
|
On 06-07-2011 12:26, Lars Kongshøj wrote:
>
> Har du nogen links?
>
> Jeg har i øvrigt aldrig smagt hellig basilikum - men jeg må nok ind bag
> Hovedbanegården en dag, hvis de har det der?
Ja du må der ind - eller måske bare tage lidt ferie
og opleve det originale Esan/thai køkken. Rejs på
egen hånd, så du er fri til at udforske. Jeg gav
godt 4k kr med SAS t/rt sidst, men det er noget
med årstiden
Hellig Basil - uh ja det er vidst ikke lige den
jeg er vild med, det er den søde, mine lokale ved
jeg skal have med når jeg køber Laap Moo. Jeg
behøver ikke meget andet end en dusk af det og
en håndfuld klisterris, så spinder jeg som en mis.
En liste over de mange typer -
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_basil_cultivars
Jeg faldt kun over dette link, der er ikke så meget
at komme efter, men tag et kig -
http://en.wikipedia.org/wiki/Lao_cuisine
-max-
| |
;o)-max- (07-07-2011)
| Kommentar Fra : ;o)-max- |
Dato : 07-07-11 16:59 |
| | |
Lars Kongshøj (08-07-2011)
| Kommentar Fra : Lars Kongshøj |
Dato : 08-07-11 07:38 |
|
Den 07/07/11 17.39, -max- skrev:
> On 06-07-2011 12:26, Lars Kongshøj wrote:
>>
>> Har du nogen links?
>>
>> Jeg har i øvrigt aldrig smagt hellig basilikum - men jeg må nok ind bag
>> Hovedbanegården en dag, hvis de har det der?
>
> Ja du må der ind - eller måske bare tage lidt ferie
> og opleve det originale Esan/thai køkken. Rejs på
> egen hånd, så du er fri til at udforske. Jeg gav
> godt 4k kr med SAS t/rt sidst, men det er noget
> med årstiden
>
> Hellig Basil - uh ja det er vidst ikke lige den
> jeg er vild med, det er den søde, mine lokale ved
> jeg skal have med når jeg køber Laap Moo. Jeg
> behøver ikke meget andet end en dusk af det og
> en håndfuld klisterris, så spinder jeg som en mis.
> En liste over de mange typer -
> http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_basil_cultivars
>
> Jeg faldt kun over dette link, der er ikke så meget
> at komme efter, men tag et kig -
> http://en.wikipedia.org/wiki/Lao_cuisine
> -max-
Tak for links!
Mvh Lars
| |
Kurt Hansen (06-07-2011)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 06-07-11 11:30 |
|
Den 06/07/11 11.47, Lars Kongshøj skrev:
> Den 06/07/11 11.33, Allan Vebel skrev:
>> Lars Kongshøj skrev:
>>
>>> Er det overhovedet muligt at dyrke i DK?
>>
>> Det går der sikkert helt ged i
>>
>
> Siden mit sidste indlæg har jeg googlet et gartneri i Køge, som har
> både det og andre gode sager...
>
> Men stadig spørgsmålet - erfaring med frisk bukkehorn?
De skal vist koge længe for at blive møre, skal de ikke?
Hvis du nogensinde kommer til Herman Görings jagtejendom "Carinhall",
kan du jo forsøge et smugle det 56 enders gevir der hænger i hall'en med
hjem. Der skal godt nok en stor gryde til, men så er der osse mums til
et par uger
Jeg mener ... nu har Allan væltet sin kop og så kan jeg jo lissågodt
vælte min osse, ikk'?
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
Lars Kongshøj (06-07-2011)
| Kommentar Fra : Lars Kongshøj |
Dato : 06-07-11 11:42 |
|
Den 06/07/11 12.30, Kurt Hansen skrev:
> Den 06/07/11 11.47, Lars Kongshøj skrev:
>> Den 06/07/11 11.33, Allan Vebel skrev:
>>> Lars Kongshøj skrev:
>>>
>>>> Er det overhovedet muligt at dyrke i DK?
>>>
>>> Det går der sikkert helt ged i
>>>
>>
>> Siden mit sidste indlæg har jeg googlet et gartneri i Køge, som har
>> både det og andre gode sager...
>>
>> Men stadig spørgsmålet - erfaring med frisk bukkehorn?
>
> De skal vist koge længe for at blive møre, skal de ikke?
>
> Hvis du nogensinde kommer til Herman Görings jagtejendom "Carinhall",
> kan du jo forsøge et smugle det 56 enders gevir der hænger i hall'en med
> hjem. Der skal godt nok en stor gryde til, men så er der osse mums til
> et par uger
>
> Jeg mener ... nu har Allan væltet sin kop og så kan jeg jo lissågodt
> vælte min osse, ikk'?
Ja-ja Når du kommer hjem fra din jagtferie, så berig os med dine
erfaringer!
Jeg har lige lagt nogle frø fra den lokale i vand - jeg tvivler på at de
har været behandlet godt nok til at spire.
Og så må vi se om de er fra Egypten...
Mvh. Lars
| |
Herluf Holdt, 3140 (06-07-2011)
| Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 06-07-11 12:54 |
|
Lars Kongshøj skrev:
> Jeg har lige lagt nogle frø fra den lokale i vand - jeg
> tvivler på at de har været behandlet godt nok til at spire.
>
> Og så må vi se om de er fra Egypten...
Jeg holder mig fra bukkehornsfrø og -spirer, indtil
VTEC-epidemien er afblæst. Men jeg elsker mad
med karry, og karry er vist ikke meget værd uden
bukkehornsfrø.
--
Herluf :·)
| |
Lars Kongshøj (06-07-2011)
| Kommentar Fra : Lars Kongshøj |
Dato : 06-07-11 20:56 |
|
Den 06/07/11 13.53, Herluf Holdt, 3140 skrev:
> Lars Kongshøj skrev:
>
>> Jeg har lige lagt nogle frø fra den lokale i vand - jeg
>> tvivler på at de har været behandlet godt nok til at spire.
>>
>> Og så må vi se om de er fra Egypten...
>
> Jeg holder mig fra bukkehornsfrø og -spirer, indtil
> VTEC-epidemien er afblæst.
Mine er købt før, men det er tidligere set at en enkelt sendings
dårlige kvalitet kan ødelægge et produkts omdømme.
> Men jeg elsker mad
> med karry, og karry er vist ikke meget værd uden
> bukkehornsfrø.
Nej det er karryen ikke, jeg tilsætter altid ekstra bukkehornsfrø til
den indkøbte karry-pasta.
Mvh. Lars
| |
|
|