-max- <smileymaxphoto@gmail.com> skrev i meddelelsen
4dfca3c9$0$304$14726298@news.sunsite.dk:
> Er faldet over feks. T-bone steak og Entrecote
> "Bornholmer gris". Kan man bruge de titler til
> grisekød.
Tydeligvis. Skal selv have t-bone steaks fra svin i aften. Betegnelsen giver
fint mening for mig. Udskæringen indeholder et t-formet ben og jeg ved (og
kan se), der er filet på den ene side og mørbrad på den anden.
Jeg køber ofte lamme- og kalveculotte, og har endda et par gange købt
svineculotte. Skank, ryg og koteletter køber jeg også ofte fra forskellige
dyr. For mig indikerer betegnelsen alene udskæringen - ikke dyrets art.
> Kan man risikere at få en smart udskåret
> kotelet serveret når man bestiller en T-bonesteak.
Næppe. En t-bone er let at kende, så den er svær at snyde med. Men du
risikerer at få et stykke svinekød, hvis du bestiller wienerschnitzel. Jeg
eeeeeelsker wienerschnitzel og spørger altid forsigt, om det nu er ÆGTE
wienerschnitzel, inden jeg bestiller. Nogen gange bliver personalet ganske
fornærmet og så ved jeg, de dér serverer den ægte vare.
Her er forresten et typisk eksempel på, hvor galt det kan gå, når vi er
villige til at gå på kompromis med alt:
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=8705
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.