| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Skal en bagesten renses? Fra : kristian mikael de f~ | 
  Dato :  05-04-11 15:56 |  
  |   
            Jeg har nu haft en bagesten i nogle måneder (julegave) og den er
 begyndt at blive en hel del patineret.
 Jeg kan forestille mig at hvis jeg ikke gør noget ved det vil den ende
 med at blive helt mørkebrun/sort.
 
 Skal en bagesten rengøres?
 I givet fald hvordan?
 
 Så kan jeg lige benytte lejligheden til at spørge om der er nogen gode
 tip til hvordan man undgår at brød brænder sig fast på stenen?
 
 kmo
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kim Schulz (05-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kim Schulz | 
  Dato :  05-04-11 19:11 |  
  |   
            On Tue, 05 Apr 2011 16:55:38 +0200
 kristian mikael de freitas olesen <kmo@gbmail.invalid> wrote:
 
 > Jeg har nu haft en bagesten i nogle måneder (julegave) og den er
 > begyndt at blive en hel del patineret.
 > Jeg kan forestille mig at hvis jeg ikke gør noget ved det vil den ende
 > med at blive helt mørkebrun/sort.
 > 
 > Skal en bagesten rengøres?
 > I givet fald hvordan?
 
 Nu er en bagesten jo mange ting. Jeg har en af bornholmsk granit men
 mange af dem som sælges i butikkerne er af keramik eller skamol. 
 Generelt kan man vel vaske dem med en skurebørste - det gør jeg i hvert
 fald.
 > 
 > Så kan jeg lige benytte lejligheden til at spørge om der er nogen gode
 > tip til hvordan man undgår at brød brænder sig fast på stenen?
 
 Brug bagepapir lige som på bagepladen. Stenens egenskaber virker fint
 gennem papiret. 
 
 kim schulz
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           kristian mikael de f~ (05-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : kristian mikael de f~ | 
  Dato :  05-04-11 21:18 |  
  |   
            On Tue, 5 Apr 2011 20:11:09 +0200, Kim Schulz <kim@schulz.dk> wrote:
 
 >Nu er en bagesten jo mange ting. Jeg har en af bornholmsk granit men
 >mange af dem som sælges i butikkerne er af keramik eller skamol. 
 >Generelt kan man vel vaske dem med en skurebørste - det gør jeg i hvert
 >fald.
 
 Min er i hvert fald keramisk og porøs.
 Min tanke var at den måske blev bedre af at være patineret end af at
 være ren.
 
 kmo
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kim Schulz (05-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kim Schulz | 
  Dato :  05-04-11 21:32 |  
  |   
            On Tue, 05 Apr 2011 22:18:12 +0200
 kristian mikael de freitas olesen <kmo@gbmail.invalid> wrote:
 
 > On Tue, 5 Apr 2011 20:11:09 +0200, Kim Schulz <kim@schulz.dk> wrote:
 > 
 > >Nu er en bagesten jo mange ting. Jeg har en af bornholmsk granit men
 > >mange af dem som sælges i butikkerne er af keramik eller skamol. 
 > >Generelt kan man vel vaske dem med en skurebørste - det gør jeg i
 > >hvert fald.
 > 
 > Min er i hvert fald keramisk og porøs.
 > Min tanke var at den måske blev bedre af at være patineret end af at
 > være ren.
 > 
 > kmo
 > 
 
 pas! 
 min bliver både brugt i grill og i ovn og den får til tider massere af
 røg i grillen = meget sort. Derfor bliver min renset af efter brug. 
 
 kim 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           ;o)-max- (06-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : ;o)-max- | 
  Dato :  06-04-11 03:10 |  
  |  
 
            On 05-04-2011 21:55, kristian mikael de freitas olesen wrote:
 >
 > Skal en bagesten rengøres?
 > I givet fald hvordan?
 Du rengør den med en stiv børste ikke noget med
 at lægge den i vand og sæbebad - men fulgte der
 ikke en instruktion med..?
 >
 > Så kan jeg lige benytte lejligheden til at spørge om der er nogen gode
 > tip til hvordan man undgår at brød brænder sig fast på stenen?
 Diverse folk anbefaler majsmel, drysset ud på stenen. Durum/semolina
 anbefales også-
  -max-
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Max (06-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  06-04-11 12:09 |  
  |  
 
            Hej   -max-
 > Diverse folk anbefaler majsmel, drysset ud på stenen. Durum/semolina
 > anbefales også-
 Hvad med savsmuld, det brugte bagerene før i tiden :)
 -- 
 Mvh
 Max 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Tesla (31-05-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Tesla | 
  Dato :  31-05-11 17:33 |  
  |   
            On Apr 5, 4:55 pm, kristian mikael de freitas olesen
 <k...@gbmail.invalid> wrote:
 > Jeg har nu haft en bagesten i nogle måneder (julegave) og den er
 > begyndt at blive en hel del patineret.
 > Jeg kan forestille mig at hvis jeg ikke gør noget ved det vil den ende
 > med at blive helt mørkebrun/sort.
 >
 > Skal en bagesten rengøres?
 > I givet fald hvordan?
 >
 > Så kan jeg lige benytte lejligheden til at spørge om der er nogen gode
 > tip til hvordan man undgår at brød brænder sig fast på stenen?
 >
 > kmo
 
 Lad endelig være med at rengøre stenen. Jo mørkere den er, jo bedre
 optager den varme. Jeg har selv en som er helt mørkebrun af brug, men
 som desværre brækkede i to dele. Jeg bruger den stadig, og sørger blot
 for at den er skubbet helt sammen på risten i ovnen, og så er det
 intet problem.
 
 Mvh
 
 Dave
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |