|
| Løvstikke Fra : Lars Kongshøj |
Dato : 02-04-11 16:07 |
|
Nu vi er ved det med at drive indendørs urtehave: jeg hør hørt at de
skulle have det lidt svært indendørs, og det er også min erfaring.
Nogen tips?
Mvh. Lars
| |
Hauge (02-04-2011)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 02-04-11 16:27 |
|
Den 02-04-2011 17:07, Lars Kongshøj skrev:
> Nogen tips?
Ja en anden gruppe, f.eks. dk.fritid.hus-og-have, her diskuteres
madlavning og lign., ikke have-, land- eller husbrug.
Men du er måske selv bare en troll ud over alle grænser?
/Hauge
| |
Aksel (03-04-2011)
| Kommentar Fra : Aksel |
Dato : 03-04-11 16:09 |
|
"Lars Kongshøj" <lars_kongshoj@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4d973ba0$0$23754$14726298@news.sunsite.dk...
> Nu vi er ved det med at drive indendørs urtehave: jeg hør hørt at de
> skulle have det lidt svært indendørs, og det er også min erfaring.
>
> Nogen tips?
>
> Mvh. Lars
Lovstkke er en plante, som hører til i den udendørs køkkenhave. Det er en
meget fin krydder urt. Min far hævdede ofte, at hvis man bare kogte en
grydefuld vand med nogle stilke af løvstikke i, fik man en fin smagfuld
suppe!! Vi andre ville nu gerne have lidt kødben i også.
Mvh
Aksel
| |
Ukendt (03-04-2011)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 03-04-11 19:49 |
|
"Aksel" <Aksel@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:V9Gdnc03AOR9EQXQnZ2dnUVZ8h2dnZ2d@giganews.com...
> Lovstkke er en plante, som hører til i den udendørs køkkenhave. Det er en
> meget fin krydder urt. Min far hævdede ofte, at hvis man bare kogte en
> grydefuld vand med nogle stilke af løvstikke i, fik man en fin smagfuld
> suppe!! Vi andre ville nu gerne have lidt kødben i også.
> Mvh
> Aksel
>
Jeg er en af dem der har glædet mig hele vinteren til at løvstikken skulle
komme frem. Nu kan jeg endelig få kartofler igen, nye skrabede, med 3-4
ordentlige duske LS og en håndfuld salt, koges max 10 minutter. Så behøver
jeg ikke andet, nå jo, en klat smør til
Mvh Ebbe
| |
Steen Jakobsen (04-04-2011)
| Kommentar Fra : Steen Jakobsen |
Dato : 04-04-11 14:57 |
|
"Ebbe (7000)" <es44(snabela)pc[punktum]dk> skrev i meddelelsen
news:4d98c139$0$23752$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Aksel" <Aksel@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:V9Gdnc03AOR9EQXQnZ2dnUVZ8h2dnZ2d@giganews.com...
>> Lovstkke er en plante, som hører til i den udendørs køkkenhave. Det er
>> en meget fin krydder urt. Min far hævdede ofte, at hvis man bare kogte en
>> grydefuld vand med nogle stilke af løvstikke i, fik man en fin smagfuld
>> suppe!! Vi andre ville nu gerne have lidt kødben i også.
>> Mvh
>> Aksel
>>
>
> Jeg er en af dem der har glædet mig hele vinteren til at løvstikken skulle
> komme frem. Nu kan jeg endelig få kartofler igen, nye skrabede, med 3-4
> ordentlige duske LS og en håndfuld salt, koges max 10 minutter. Så behøver
> jeg ikke andet, nå jo, en klat smør til
> Mvh Ebbe
Har du allerede nye kartofter?
Jeg har ikke engang sat dem endnu.
Steen.
| |
Ukendt (04-04-2011)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 04-04-11 20:58 |
|
"Steen Jakobsen" <ingen@post.dk> skrev i en meddelelse
news:4d99ce07$0$56769$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
>
> Har du allerede nye kartofter?
> Jeg har ikke engang sat dem endnu.
>
> Steen.
Nej, dog ikke. Mine kom først i jorden i lørdags.
Mvh Ebbe
| |
Lars Kongshøj (04-04-2011)
| Kommentar Fra : Lars Kongshøj |
Dato : 04-04-11 17:29 |
|
Den 03/04/11 17.08, Aksel skrev:
> "Lars Kongshøj"<lars_kongshoj@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:4d973ba0$0$23754$14726298@news.sunsite.dk...
>> Nu vi er ved det med at drive indendørs urtehave: jeg hør hørt at de
>> skulle have det lidt svært indendørs, og det er også min erfaring.
>>
>> Nogen tips?
>>
>> Mvh. Lars
>
>
> Lovstkke er en plante, som hører til i den udendørs køkkenhave. Det er en
> meget fin krydder urt. Min far hævdede ofte, at hvis man bare kogte en
> grydefuld vand med nogle stilke af løvstikke i, fik man en fin smagfuld
> suppe!! Vi andre ville nu gerne have lidt kødben i også.
Der er vist nogen, der kalder løvstikke suppeurt.
Jeg synes næsten at det er en forbrydelse at koge suppe på så spændende
en urt.
Prøv den frisk som salat!
Mvh. Lars
| |
Krabsen (04-04-2011)
| Kommentar Fra : Krabsen |
Dato : 04-04-11 17:48 |
|
Den 04-04-2011 18:28, Lars Kongshøj skrev:
> Den 03/04/11 17.08, Aksel skrev:
>> "Lars Kongshøj"<lars_kongshoj@hotmail.com> skrev i en meddelelse
>> news:4d973ba0$0$23754$14726298@news.sunsite.dk...
>>> Nu vi er ved det med at drive indendørs urtehave: jeg hør hørt at de
>>> skulle have det lidt svært indendørs, og det er også min erfaring.
>> Lovstkke er en plante, som hører til i den udendørs køkkenhave. Det er en
>> meget fin krydder urt. Min far hævdede ofte, at hvis man bare kogte en
>> grydefuld vand med nogle stilke af løvstikke i, fik man en fin smagfuld
>> suppe!! Vi andre ville nu gerne have lidt kødben i også.
>
> Der er vist nogen, der kalder løvstikke suppeurt.
'Maggi-urt' - gæt selv hvorfor...
| |
Lars Kongshøj (04-04-2011)
| Kommentar Fra : Lars Kongshøj |
Dato : 04-04-11 21:24 |
|
Den 04/04/11 18.47, Krabsen skrev:
> Den 04-04-2011 18:28, Lars Kongshøj skrev:
>> Den 03/04/11 17.08, Aksel skrev:
>>> "Lars Kongshøj"<lars_kongshoj@hotmail.com> skrev i en meddelelse
>>> news:4d973ba0$0$23754$14726298@news.sunsite.dk...
>>>> Nu vi er ved det med at drive indendørs urtehave: jeg hør hørt at de
>>>> skulle have det lidt svært indendørs, og det er også min erfaring.
>
>>> Lovstkke er en plante, som hører til i den udendørs køkkenhave. Det
>>> er en
>>> meget fin krydder urt. Min far hævdede ofte, at hvis man bare kogte en
>>> grydefuld vand med nogle stilke af løvstikke i, fik man en fin smagfuld
>>> suppe!! Vi andre ville nu gerne have lidt kødben i også.
>>
>> Der er vist nogen, der kalder løvstikke suppeurt.
>
> 'Maggi-urt' - gæt selv hvorfor...
Ja, men det ændrer ikke ved at suppe skal koges på kød og rodfrugter.
Tilsættes krydderurter. Hvorfor at det lige skal gå ud over løvstikke
ved jeg ikke, for den er meget bedre frisk.
Mvh. Lars
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (06-04-2011)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 06-04-11 12:04 |
|
On 4 Apr., 22:23, Lars Kongshøj <lars_kongs...@hotmail.com> wrote:
> Ja, men det ndrer ikke ved at suppe skal koges p k d og rodfrugter.
> Tils ttes krydderurter. Hvorfor at det lige skal g ud over l vstikke
> ved jeg ikke, for den er meget bedre frisk.
Måske fordi den vokser som død og helvede - så hvis man kan koge på
den også, er man lidt mere på forkant med den.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
|
|