| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | yoghurt Fra : ;o)-max- | 
  Dato :  30-03-11 09:10 |  
  |  
 
            Jeg laver min egen og kan li den tyk og næsten
 skærefast, men hva skal jeg stille op med alt
 den valle jeg sier fra. Jeg har ikke en bageovn
 så kan ikke bruge det i brød. Blende med frugt
 og grøntsager til en sundhedsdrik, men hvis nogen
 har et bedre tip. Min yoghurt er meget mild og
 næsten cremefraiche agtig, så vallen er heller
 ikke så sur som fra en dansk købe yoghurt. Bts.
 det er så stupid let at lave, jeg fatter ikke
 folk stadig køber yoghurt, og smagen ohlala.
  -max-
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Max (30-03-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  30-03-11 09:21 |  
  |  
 
            Hej   -max-
 > og grøntsager til en sundhedsdrik, men hvis nogen
 > har et bedre tip. Min yoghurt er meget mild og
 Hæld det ud til grisene, de elsker det :)
 -- 
 Mvh Max 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Kurt Hansen (30-03-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kurt Hansen | 
  Dato :  30-03-11 09:26 |  
  |  
 
            Wed, 30 Mar 2011 15:09:37 +0700 skrev   -max-:
 >Jeg laver min egen og kan li den tyk og næsten
 >skærefast, men hva skal jeg stille op med alt
 >den valle jeg sier fra.
 Blend nogle druer og bland i og fadlagr det et par år.
 Vallepolicella Maximus de la Cuisine 2011.
 -- 
 Venlig hilsen
 Kurt Hansen
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           B. Sørensen (30-03-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : B. Sørensen | 
  Dato :  30-03-11 11:10 |  
  |  
 
            Lav Valleost ( Ricotta og Myseost) eller brug det som væsken i brødbagning
 "Kurt Hansen" <kurt@ugyldig.invalid> skrev i meddelelsen 
 news:l2q5p6l47inteofj818us79j82hcqtthh3@4ax.com...
 > Wed, 30 Mar 2011 15:09:37 +0700 skrev   -max-:
 >
 >>Jeg laver min egen og kan li den tyk og næsten
 >>skærefast, men hva skal jeg stille op med alt
 >>den valle jeg sier fra.
 >
 > Blend nogle druer og bland i og fadlagr det et par år.
 > Vallepolicella Maximus de la Cuisine 2011.
 > -- 
 > Venlig hilsen
 > Kurt Hansen 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
            Martin Larsen (30-03-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Martin Larsen | 
  Dato :  30-03-11 13:17 |  
  |   
            B. Sørensen wrote:
 
 > Lav Valleost ( Ricotta og Myseost) eller brug det som væsken i brødbagning
 
 Også mit forslag.
 
 Men hvordan laver du yoghurten, max?
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             ;o)-max- (31-03-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : ;o)-max- | 
  Dato :  31-03-11 04:33 |  
  |  
 
            On 30-03-2011 19:16, Martin Larsen wrote:
 > B. Sørensen wrote:
 >
 >> Lav Valleost ( Ricotta og Myseost) eller brug det som væsken i
 >> brødbagning
 >
 > Også mit forslag.
 >
 > Men hvordan laver du yoghurten, max?
 Tak for de forskellige foreslag, min første aftapning
 Vallepolicella har Kurt fortjent at få en flaske af,
 very funny.   
Jeg tror ikke Ricotta løser problemet, men jeg tjekker
 da opskriften. Myseost, tjoooo.
 Hvordan laver man yoghurt. Jeg har læst hvordan andre gør
 og så har jeg set hvordan de gør i Indien. Der gør de det
 enkelt, uden en masse hokus pokus, men de har også nok
 verdens bedste og friskeste mælk. Den kommer flere gange
 dagligt lige fra koen/bøfflen med cykelbud til hoveddøren.
 For mig er en go yoghurt lavet på fuldfed mælk, supermarkeds
 sødmælk er glimrende, kan man li federe tilsætter man fløde.
 Mælken skal varmes til de der 37-42 grader og tilsættes et
 par skefulde yoghurt natural, enten købt eller fra noget du
 har gemt fra den sidste batch du lavede. Nu bruger jeg vallen
 i stedet, den fungerer fint, måske måske er der færre kulturer
 i for jeg syns det tager lidt længere. Temperaturen skal holdes
 på de der 37-42 grader sådan cirka. Jeg gør det ved at stille
 den rundt om min riskoger der næsten altid er tændt på holde
 varm, håndklæde omkring og inden for 3-5 timer har du en mild
 og god yoghurt, længere tid og den blir mere sur i smagen.
 Man må IKKE flytte rundt på yoghurten eller røre i den mens
 den "modner" så blir den ikke fast. Når den er klar vil den
 udskille valle når du skær i den, du kan røre den sammen og
 få en tynd yoghurt som den fra kartoner, eller dræne den
 til noget der minder om flødeost i konsistens.
 I Indien koger de mælken i store flade fade, meget langsomt
 så måske 1/3 af væsken fordamper, de koger også fordi den
 mælk de bruger ikke er pasteuriseret. Med så meget væske
 fordampet blir yoghurten mere fast og federe, den modner
 enten i det samme kar eller i flade terrakotta fade, fløden
 lægger sig i overfladen og blir lidt fast i det, det er
 næsten det bedste af det hele, den økonomiske husmor snupper
 fløden, pisker den til smør og koger den til Ghee, som hun
 bevogter som var det det pureste guld. Min husmor har altid
 et par kilo stående, det kan vidst holde sig meget længe.
  -max-
            
              |   |   
            
        
 
            
         
              Jens Bruun (31-03-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  31-03-11 16:38 |  
  |   
             -max- <smileymaxphoto@gmail.com> skrev i meddelelsen 
 4d93f5f0$0$23761$14726298@news.sunsite.dk:
 > den økonomiske husmor snupper
 > fløden, pisker den til smør og koger den til Ghee, som hun
 > bevogter som var det det pureste guld. Min husmor har altid
 > et par kilo stående, det kan vidst holde sig meget længe.
 Ghee er genialt. Jeg har haft hjemmelavet ghee stående i ½ år i køleskab, og 
 det smagte stadig, som da jeg lavede det. Ghee'isering er en rigtig god måde 
 at konservere smør på.
 -- 
 -Jens B.
 D.e.f.f.e.s. 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Jens Bruun (31-03-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  31-03-11 16:33 |  
  |   
             -max- <smileymaxphoto@gmail.com> skrev i meddelelsen 
 4d92e53c$0$23758$14726298@news.sunsite.dk:
 > Jeg laver min egen og kan li den tyk og næsten
 > skærefast, men hva skal jeg stille op med alt
 > den valle jeg sier fra. Jeg har ikke en bageovn
 > så kan ikke bruge det i brød. Blende med frugt
 > og grøntsager til en sundhedsdrik, men hvis nogen
 > har et bedre tip.
 Prøv at koge det ind og lav din egen udgave af "myseost".
 > Bts.
 > det er så stupid let at lave, jeg fatter ikke
 > folk stadig køber yoghurt, og smagen ohlala.
 Sådan er det med de fleste produkter. De er uhyggeligt lette at lave, men 
 folk vil hellere betale overpris for nogle industrielle skodprodukter, der 
 sjældent har meget med det oprindelige produkt at gøre. Og undskyldningen 
 er, at man "ikke har tid". Pis og papir. Det tager mig fem min. at røre min 
 egne mayonaise. Det tager mig maks. et kvarter at banke en hollandaise 
 sammen. Samme tid for en bearnaise, når man i forvejen har frosset essens 
 ned. En himmelsk pesto tager mig ikke mere end maks. 10 min. at lave Osv. 
 osv.
 -- 
 -Jens B.
 D.e.f.f.e.s. 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Jan Bøgh (01-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jan Bøgh | 
  Dato :  01-04-11 19:32 |  
  |  
 
            Den 31-03-2011, skrev Jens Bruun:
 >   -max- <smileymaxphoto@gmail.com> skrev i meddelelsen 
 > 4d92e53c$0$23758$14726298@news.sunsite.dk:
 >
 >> Jeg laver min egen og kan li den tyk og næsten
 >> skærefast, men hva skal jeg stille op med alt
 >> den valle jeg sier fra. Jeg har ikke en bageovn
 >> så kan ikke bruge det i brød. Blende med frugt
 >> og grøntsager til en sundhedsdrik, men hvis nogen
 >> har et bedre tip.
 >
 > Prøv at koge det ind og lav din egen udgave af "myseost".
 >
 >> Bts.
 >> det er så stupid let at lave, jeg fatter ikke
 >> folk stadig køber yoghurt, og smagen ohlala.
 >
 > Sådan er det med de fleste produkter. De er uhyggeligt lette at lave, men 
 > folk vil hellere betale overpris for nogle industrielle skodprodukter, der 
 > sjældent har meget med det oprindelige produkt at gøre. Og undskyldningen er, 
 > at man "ikke har tid". Pis og papir. 
 > Det tager mig fem min. at røre min egne 
 > mayonaise. Det tager mig maks. et kvarter at banke en hollandaise sammen. 
 > Samme tid for en bearnaise, når man i forvejen har frosset essens ned. En 
 > himmelsk pesto tager mig ikke mere end maks. 10 min. at lave Osv. osv.
 Selv pis og papir. For folk med fuldtidsjob, transporttid og mange jern 
 i ilden er tiden selvfølgeligt ikke uden betydning. Det er immervæk kun 
 et spørgsmål om sekunder for at vride en streg mayonaise ud af en tube 
 eller en flaske.
 Sure gamle mænd har det med at tro at det, de foretager sig, svarer til 
 det resten af verden burde foretage sig.
 Jeg kan personligt konstatere at jeg i de perioder, hvor mine 
 arbejdsfunktioner ikke fylde alt for meget selv ynder at gøre alt det, 
 du nævner, men må samtidigt også erkende, at man, når man selv (og 
 konen) først er hjemme ved 18.tiden efter en hård dags arbejde og nogle 
 100 km. i bilen, ja så er vi sgu glade for at der er en industri, der 
 sørger for at vi hurtigt og let kan banke maden sammen. Og så må det 
 andet vente til dage, hvor der er god tid - hvilket jo sikkert med 
 stigende antal årringe vil blive hyppigere og hyppigere.
 vh
 Jan
 -- 
 Jan Bøgh
 Fotos:  http://album.boegh.net
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Kurt Hansen (01-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kurt Hansen | 
  Dato :  01-04-11 20:00 |  
  |   
            Fri, 01 Apr 2011 20:32:13 +0200 skrev Jan Bøgh:
 
 >Den 31-03-2011, skrev Jens Bruun:
 >
 >> Sådan er det med de fleste produkter. De er uhyggeligt lette at lave, men 
 >> folk vil hellere betale overpris for nogle industrielle skodprodukter, der 
 >> sjældent har meget med det oprindelige produkt at gøre. Og undskyldningen er, 
 >> at man "ikke har tid". Pis og papir. 
 
 >Selv pis og papir. For folk med fuldtidsjob, transporttid og mange jern 
 >i ilden er tiden selvfølgeligt ikke uden betydning. Det er immervæk kun 
 >et spørgsmål om sekunder for at vride en streg mayonaise ud af en tube 
 >eller en flaske.
 
 Det er et spørgsmål om prioritering. Ta' til Belgien f.eks.
 
 Man vælger selv at spænde sig så hårdt for med arbejde, at man må
 overlade børne til statslig opdragelse og at æde industrimad -
 altsammen i mammons hellige navn. Der SKAL bare være til det hele!
 -- 
 Venlig hilsen
 Kurt Hansen
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Jens Bruun (02-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  02-04-11 11:36 |  
  |   
            Jan Bøgh <nospam@nospam.net> skrev i meddelelsen 
 4d961a1e$0$23758$14726298@news.sunsite.dk:
 
 > Selv pis og papir. For folk med fuldtidsjob, transporttid og mange
 > jern i ilden er tiden selvfølgeligt ikke uden betydning.
 
 Pointen var sådan set, at det ofte tager lige så lidt tid at lave 
 produkterne selv i stedet for at smide det industrielle l*rt, du åbenbart 
 vælger at købe pga. "tidspres", i munden.
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Hauge (02-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hauge | 
  Dato :  02-04-11 12:41 |  
  |   
            Den 02-04-2011 12:36, Jens Bruun skrev:
 > Pointen var sådan set, at det ofte tager lige så lidt tid at lave
 > produkterne selv i stedet for at smide det industrielle l*rt, du åbenbart
 > vælger at købe pga. "tidspres", i munden.
 
 Jaja, så længe du ikke selv brygger dit eget øl, men køber industrielt 
 lort, så er du lidt svær at tage seriøst.
 
 /Hauge
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Jens Bruun (02-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  02-04-11 13:05 |  
  |   
            Hauge <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i meddelelsen 
 8vogatFa3kU1@mid.individual.net:
 
 > Jaja, så længe du ikke selv brygger dit eget øl, men køber industrielt
 > lort, så er du lidt svær at tage seriøst.
 
 Hvad får dig dog til at tro, jeg ikke selv brygger øl?
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Lars Kongshøj (02-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lars Kongshøj | 
  Dato :  02-04-11 13:27 |  
  |   
            Den 02/04/11 14.04, Jens Bruun skrev:
 > Hauge<hauge@CUTsmart-tech.dk>  skrev i meddelelsen
 > 8vogatFa3kU1@mid.individual.net:
 >
 >> Jaja, så længe du ikke selv brygger dit eget øl, men køber industrielt
 >> lort, så er du lidt svær at tage seriøst.
 >
 > Hvad får dig dog til at tro, jeg ikke selv brygger øl?
 
 Hauge er en troll, men bortset fra det har industrien bedre udstyr til 
 at brygge øl, end man har derhjemme. Men man kan jo selv vælge om man 
 vil betale to kroner for et Carlsberg-plagiat i Aldi eller 30 kroner for 
 en god øl i en øl-handel.
 
 /Lars
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                Jens Bruun (02-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  02-04-11 14:00 |  
  |   
            Lars Kongshøj <lars_kongshoj@hotmail.com> skrev i meddelelsen 
 4d971627$0$23754$14726298@news.sunsite.dk:
 
 >>> Jaja, så længe du ikke selv brygger dit eget øl, men køber
 >>> industrielt lort, så er du lidt svær at tage seriøst.
 >>
 >> Hvad får dig dog til at tro, jeg ikke selv brygger øl?
 >
 > Hauge er en troll, men bortset fra det har industrien bedre udstyr til
 > at brygge øl, end man har derhjemme. Men man kan jo selv vælge om man
 > vil betale to kroner for et Carlsberg-plagiat i Aldi eller 30 kroner
 > for en god øl i en øl-handel.
 
 Jeg brygger selv noget øl (primært IPA), og køber derudover meget udenlandsk 
 øl samt specialøl fra danske bryggerier. Og så tror jeg ikke, jeg tør kaste 
 mig over at lave min egen udgave af Limfjordsporter, så dér holder jeg mig 
 til industriproduktet. Og Aldis/Vestfyens Ale til kr. 4,50 flasken har jeg 
 altid på lager. Det er samme indhold som Ale #16 fra Refsvindinge, men til 
 1/4 af prisen på originalproduktet. Traditionel, dansk pilsnerøl fra det 
 store bryggerier gider jeg ikke mere bortset fra efter fodboldkampen.
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                 Lars Kongshøj (02-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lars Kongshøj | 
  Dato :  02-04-11 14:15 |  
  |   
            Den 02/04/11 14.59, Jens Bruun skrev:
 > Lars Kongshøj<lars_kongshoj@hotmail.com>  skrev i meddelelsen
 > 4d971627$0$23754$14726298@news.sunsite.dk:
 >
 >>>> Jaja, så længe du ikke selv brygger dit eget øl, men køber
 >>>> industrielt lort, så er du lidt svær at tage seriøst.
 >>>
 >>> Hvad får dig dog til at tro, jeg ikke selv brygger øl?
 >>
 >> Hauge er en troll, men bortset fra det har industrien bedre udstyr til
 >> at brygge øl, end man har derhjemme. Men man kan jo selv vælge om man
 >> vil betale to kroner for et Carlsberg-plagiat i Aldi eller 30 kroner
 >> for en god øl i en øl-handel.
 >
 > Jeg brygger selv noget øl (primært IPA), og køber derudover meget udenlandsk
 > øl samt specialøl fra danske bryggerier. Og så tror jeg ikke, jeg tør kaste
 > mig over at lave min egen udgave af Limfjordsporter, så dér holder jeg mig
 > til industriproduktet.
 
 Jeg tror ikke at det er så svært at brygge porter, du skal bare have fat 
 i den rigtige malt. Hvor skulle problemet ligge?
 
 > Og Aldis/Vestfyens Ale til kr. 4,50 flasken har jeg
 > altid på lager. Det er samme indhold som Ale #16 fra Refsvindinge, men til
 > 1/4 af prisen på originalproduktet.
 
 Jeg hørte en gang det rygte at pokalpilsner fra FDB var Hof, og især de 
 produktioner, der var gået lidt galt.
 
 > Traditionel, dansk pilsnerøl fra det
 > store bryggerier gider jeg ikke mere bortset fra efter fodboldkampen.
 
 En af mine bekendte udtrykte det sådan (han har sikkert stjålet det et 
 sted fra):
 This beer is like making love in a canoo - fucking close to water.
 
 Mvh. Lars
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                  Jens Bruun (02-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  02-04-11 15:18 |  
  |  
 
            Lars Kongshøj <lars_kongshoj@hotmail.com> skrev i meddelelsen 
 4d972159$0$23760$14726298@news.sunsite.dk:
 >> Jeg brygger selv noget øl (primært IPA), og køber derudover meget
 >> udenlandsk øl samt specialøl fra danske bryggerier. Og så tror jeg
 >> ikke, jeg tør kaste mig over at lave min egen udgave af
 >> Limfjordsporter, så dér holder jeg mig til industriproduktet.
 >
 > Jeg tror ikke at det er så svært at brygge porter, du skal bare have
 > fat i den rigtige malt. Hvor skulle problemet ligge?
 Well. Limfjordsporter er ikke bare porter. Den smager af hav og havn med 
 massevis af tjære- og lakrids-noter.
 >> Og Aldis/Vestfyens Ale til kr. 4,50 flasken har jeg
 >> altid på lager. Det er samme indhold som Ale #16 fra Refsvindinge,
 >> men til 1/4 af prisen på originalproduktet.
 >
 > Jeg hørte en gang det rygte at pokalpilsner fra FDB var Hof, og især
 > de produktioner, der var gået lidt galt.
 Jeg har - fra pålidelig kilde - hørt, at discountøl er helt samme øl som 
 mærkevareøl, men at det bare aftappes noget hurtigere. Altså kortere 
 produktionstid, men ellers helt samme råvarer og produktionsmetode som de 
 dyrere udgaver. Det er mit indtryk, at man stort set ikke længere bruger 
 "råfrugt" på noget dansk bryggeri (bortset fra Vestfyen og Fuglsang   , så 
 det er vist ikke dér, forskellen ligger.
 >> Traditionel, dansk pilsnerøl fra det
 >> store bryggerier gider jeg ikke mere bortset fra efter fodboldkampen.
 >
 > En af mine bekendte udtrykte det sådan (han har sikkert stjålet det et
 > sted fra):
 > This beer is like making love in a canoo - fucking close to water.
 Hehe. Dén har jeg også hørt. Jeg har en faible for Urquell, når det drejer 
 sig om pilsner. Den smager sågar godt i den svenske "mellanøl"-udgave 
 (3,5%).
 -- 
 -Jens B.
 D.e.f.f.e.s. 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                   Lars Kongshøj (02-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lars Kongshøj | 
  Dato :  02-04-11 15:50 |  
  |  
 
            Den 02/04/11 16.17, Jens Bruun skrev:
 > Lars Kongshøj<lars_kongshoj@hotmail.com>  skrev i meddelelsen
 > 4d972159$0$23760$14726298@news.sunsite.dk:
 >
 >>> Jeg brygger selv noget øl (primært IPA), og køber derudover meget
 >>> udenlandsk øl samt specialøl fra danske bryggerier. Og så tror jeg
 >>> ikke, jeg tør kaste mig over at lave min egen udgave af
 >>> Limfjordsporter, så dér holder jeg mig til industriproduktet.
 >>
 >> Jeg tror ikke at det er så svært at brygge porter, du skal bare have
 >> fat i den rigtige malt. Hvor skulle problemet ligge?
 >
 > Well. Limfjordsporter er ikke bare porter. Den smager af hav og havn med
 > massevis af tjære- og lakrids-noter.
 Jeg har en gang læst at Thisted har købt opskriften af Urban, men er i 
 tvivl om ikke de har genskabt den. Under alle omstændigheder tror jeg at 
 du får svært ved at få opskriften ud af dem.   
Men man kan jo eksperimentere selv. Lakridsrod kan købes overalt.
 Har folk her prøvet at brygge mjød? Det er meget nemmere end at brygge øl.
 >>> Og Aldis/Vestfyens Ale til kr. 4,50 flasken har jeg
 >>> altid på lager. Det er samme indhold som Ale #16 fra Refsvindinge,
 >>> men til 1/4 af prisen på originalproduktet.
 >>
 >> Jeg hørte en gang det rygte at pokalpilsner fra FDB var Hof, og især
 >> de produktioner, der var gået lidt galt.
 >
 > Jeg har - fra pålidelig kilde - hørt, at discountøl er helt samme øl som
 > mærkevareøl, men at det bare aftappes noget hurtigere. Altså kortere
 > produktionstid, men ellers helt samme råvarer og produktionsmetode som de
 > dyrere udgaver. Det er mit indtryk, at man stort set ikke længere bruger
 > "råfrugt" på noget dansk bryggeri (bortset fra Vestfyen og Fuglsang   , så
 > det er vist ikke dér, forskellen ligger.
 Ok. Opfrisk min hukommelse. Råfrugt er et dæknavn for majs?
 >>> Traditionel, dansk pilsnerøl fra det
 >>> store bryggerier gider jeg ikke mere bortset fra efter fodboldkampen.
 >>
 >> En af mine bekendte udtrykte det sådan (han har sikkert stjålet det et
 >> sted fra):
 >> This beer is like making love in a canoo - fucking close to water.
 >
 > Hehe. Dén har jeg også hørt. Jeg har en faible for Urquell, når det drejer
 > sig om pilsner. Den smager sågar godt i den svenske "mellanøl"-udgave
 > (3,5%).
 Urquell i svensk forklædning kender jeg ikke, men den er vist også lidt 
 let her i Danmark, men smager af mere end Carlsbergs vand. Jeg 
 foretrækker dog belgisk luksusøl, gode specialbryggeriers øl, fx GB Bock2.
 Mvh. Lars
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                    Jens Bruun (02-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  02-04-11 16:07 |  
  |  
 
            Lars Kongshøj <lars_kongshoj@hotmail.com> skrev i meddelelsen 
 4d9737aa$0$23751$14726298@news.sunsite.dk:
 >> Jeg har - fra pålidelig kilde - hørt, at discountøl er helt samme øl
 >> som mærkevareøl, men at det bare aftappes noget hurtigere. Altså
 >> kortere produktionstid, men ellers helt samme råvarer og
 >> produktionsmetode som de dyrere udgaver. Det er mit indtryk, at man
 >> stort set ikke længere bruger "råfrugt" på noget dansk bryggeri
 >> (bortset fra Vestfyen og Fuglsang   , så det er vist ikke dér,
 >> forskellen ligger.
 >
 > Ok. Opfrisk min hukommelse. Råfrugt er et dæknavn for majs?
 Typisk, men glucosesirup og diverse stivelsesholdige "frugter"/råvarer kan 
 også indgå. I Asien bruges ris som "råfrugt" i ølproduktionen.
 Og en lille, selvoplevet anekdote: Jeg var frivillig til en ølfestival for 
 nogle år siden, og hjalp dér et mellemstort bryggeri, der skal forblive 
 anonymt, men at servere smagsprøver fra deres stand. Brygmester startede med 
 stolt at fortælle, at man nu havde en øl på markedet, der var brygget efter 
 samme principper som det tyske "reinheitsgebot" tilsiger - dvs. alene med 
 malt, humle, gær og vand. Det skulle ifølge ham være noget helt særligt for 
 en dansk øl. På daværende tidspunkt havde De Forenede Bryggerier ikke 
 benyttet "råfrugt" i Hof/Tuborg i årevis, ligesom intet mikrobryggeri med 
 respekt for sig selv benyttede "råfrugt"   
>> Hehe. Dén har jeg også hørt. Jeg har en faible for Urquell, når det
 >> drejer sig om pilsner. Den smager sågar godt i den svenske
 >> "mellanøl"-udgave (3,5%).
 >
 > Urquell i svensk forklædning kender jeg ikke, men den er vist også
 > lidt let her i Danmark, men smager af mere end Carlsbergs vand. Jeg
 > foretrækker dog belgisk luksusøl,
 Også jeg, selvom jeg før i tiden købte en del fransk Bière de Garde. Jeg kan 
 desværre ikke længere finde Ch'ti Blonde.
 > gode specialbryggeriers øl, fx GB
 > Bock2.
 Min pt. danske favoritter er Skands Humlefryd og Jacobsen Saaz Blonde.
 -- 
 -Jens B.
 D.e.f.f.e.s. 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                     Lars Kongshøj (02-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lars Kongshøj | 
  Dato :  02-04-11 18:35 |  
  |  
 
            Den 02/04/11 17.06, Jens Bruun skrev:
 > Og en lille, selvoplevet anekdote: Jeg var frivillig til en ølfestival for
 > nogle år siden, og hjalp dér et mellemstort bryggeri, der skal forblive
 > anonymt, men at servere smagsprøver fra deres stand. Brygmester startede med
 > stolt at fortælle, at man nu havde en øl på markedet, der var brygget efter
 > samme principper som det tyske "reinheitsgebot" tilsiger - dvs. alene med
 > malt, humle, gær og vand. Det skulle ifølge ham være noget helt særligt for
 > en dansk øl. På daværende tidspunkt havde De Forenede Bryggerier ikke
 > benyttet "råfrugt" i Hof/Tuborg i årevis, ligesom intet mikrobryggeri med
 > respekt for sig selv benyttede "råfrugt"   
Jeg forstår godt at du ikke vil hænge bryggeriet ud   
Men det var vel ølentusiasternes festival i Valby?
 Mvh. Lars
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                  Ukendt (02-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  02-04-11 19:52 |  
  |  
 
            Lars Kongshøj wrote:
 > En af mine bekendte udtrykte det sådan (han har sikkert stjålet det et
 > sted fra):
 > This beer is like making love in a canoo - fucking close to water.
 Monthy Python live at the Hollywood Bowl, så vidt jeg husker. Og bortset fra 
 det, så går jeg også i gang med youghurt-produktion. Angående øl, tjek 
 http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi Der har jeg fundet adskillige 
 interessante manualer, både på porter og ipa.
 -- 
  ><///°> Torben
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                Hauge (02-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hauge | 
  Dato :  02-04-11 16:24 |  
  |   
            Den 02-04-2011 14:27, Lars Kongshøj skrev:
 
 > Hauge er en troll,
 
 Jaja, du er dygtig.
 
 > men bortset fra det har industrien bedre udstyr til
 > at brygge øl, end man har derhjemme.
 
 Du snakker som du har forstand til, men kan man forvente andet?
 
 /Hauge
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Hauge (02-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hauge | 
  Dato :  02-04-11 16:23 |  
  |   
            Den 02-04-2011 14:04, Jens Bruun skrev:
 > Hvad får dig dog til at tro, jeg ikke selv brygger øl?
 
 Nå du er begyndt, så er du jo ved at blive fornuftig. Er der ingen der 
 gider leje soldater mere, så du har fået en masse fritid?
 
 /Hauge
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
                Jens Bruun (03-04-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  03-04-11 09:52 |  
  |   
            Hauge <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i meddelelsen 
 8votb1FafbU1@mid.individual.net:
 
 >> Hvad får dig dog til at tro, jeg ikke selv brygger øl?
 >
 > Nå du er begyndt, så er du jo ved at blive fornuftig. Er der ingen der
 > gider leje soldater mere, så du har fået en masse fritid?
 
 Jeg har ikke været professionel soldat siden først i 1980'erne. JEG er 
 således kommet videre i mit liv. Måske du også skulle prøve? Altså ikke at 
 blive professionel soldat...
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (31-03-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  31-03-11 17:54 |  
  |  
 
            Jens Bruun skrev:
 > Ghee'isering er en rigtig god måde at konservere smør på.
 Og så smager det mumselækkert!
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup  |  Abolish European Summertime
 gopher://port70.dk/       |  Please sign the petition ⌘  http://j.mp/noeudst
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |