"Mogens" skrev i meddelelsen
news:4d6b5ec7$0$23763$14726298@news.sunsite.dk...
Vi skal snart en måned til Tenerife, og vi plejer at købe skinke i
vacuum pak. Men har luret lidt på at købe en hel skinke som vi kan gå og
snitte lidt af. Er dog lidt bekymret for om den kan holde sig frisk en
hel måned, og hvordan man praktisk sikrer sig at den ikke fordærver.
Går ikke ud fra at den skal på køl, men have et viskestykke lagt over
når den ikke bruges. Har hørt at man pensler snitfladerne med olienolie
efter afskæring, men ved ikke om dette er korrekt.
Nogen som kan bidrage med tips og viden om holdbarhed etc. for denne
delikatesse?
Hej Mogens....
En hel skinke kan holde sig i op til 3 mdr.
HVIS.....den under ingen omstændigheder, kommer i køleskab og hvis den
hænges op eller lægges et køligt sted.
Når du skærer den skal du skære fra den smalleside ,dette sted udtørrer
hurtigst og så skærer man den tykke ende tilsidst.
Skær fedt og svær fra og spis de lækre kød,når du har skåret skal du lade et
fedlag på ca en fingers bredde være på hver side
af kødet ,for at det ikke skal udtørre for hurtigt.
Brug en small bøjelig kniv til udskæring og skær papir tyndt i samme retning
som kødfibrene og parallelt med benet.....
På nyskåret skinke kan der komme små dråber ,dette betyder at skinken er mør
og saftig.Og hver gang du skærer skal dit snit udgå fra et sted med fedtlag
Køber du skinken udskåret hos slagteren dernede ,skal du bede ham om at
skåre tyndest muligt og pakke det i plastfilm,så kan det lægges i køleskab
..
Men husk at tage det ud du skal nyde en times tid før ,så kødet kan få lov
til at ånde og udvikle den smag vi så godt kan lide,den må aldrig serveres
for kold....
Er ikke et spor misundelig over at D skal 1mdr til Tenerife.......
Rigtig god fornøjelse og god ferie...
Hilsen Kim
www.lechef.dk