| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Kondenseret mælk - til Dulce de leche m.m. Fra : Emil | 
  Dato :  25-02-11 03:07 |  
  |  
 
            Hej
 Fakta har i uge 8 (indtil lø 26/2 2011) 397 gram kondenseret mælk på
 dåse til kr. 12,-
 Jeg forgæves søgt det i de lokale butikker, men uden held. Andre har
 også søgt forgæves. Nogle har fundet det hos nogle Super Best, Irma og
 etniske butikker, specialkøbmanden + enkelte andre.
 Jeg fandt oplysningen i kommentarerne til:
 > http://blog.foodfan.dk/kondenseret-maelk-naesten-dessert-paa-daase/>
m.v.h. Emil
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Max (25-02-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  25-02-11 09:07 |  
  |   
            Hej Emil
 
 Det fåes mange steder efterhånden, specielt Nestle
 versionen. Til at starte med var de nemme at finde
 i butikker med forbindelse til mellemøsten, idag fåes
 de i Bilka, Kvickly, Fakta, asiatiske butikker og så
 vidre. Selv visse døgnkiosker har det.
 
 Jeg har altid lavet karramelmasse ved at koge sådan
 en dåse mindst 3 timer, pragtfuld til pandekager :)
 
 -- 
 Mvh
 Max 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Hauge (25-02-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hauge | 
  Dato :  25-02-11 09:18 |  
  |   
            Hej
 Den 25-02-2011 03:07, Emil skrev:
 > Fakta har i uge 8 (indtil lø 26/2 2011) 397 gram kondenseret mælk på
 > dåse til kr. 12,-
 
 Er det ikke muligt, selv at fjerne den overskydende mængde vand og så 
 tilsætte den rette mængde sukker, for at lave et produkt der minder om?
 
 Mest for at undgå endnu et industriprodukt.
 
 Mvh Hauge
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Max (25-02-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  25-02-11 11:04 |  
  |   
            Hej Hauge
 
 > Mest for at undgå endnu et industriprodukt.
 
 
 Både mælk og sukker er vel industriprodukter,
 så det er vel bare lidt mere industri.
 
 -- 
 Mvh
 Max 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Hauge (25-02-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hauge | 
  Dato :  25-02-11 11:11 |  
  |   
            Hej Max
 Den 25-02-2011 11:04, Max skrev:
 > Både mælk og sukker er vel industriprodukter,
 > så det er vel bare lidt mere industri.
 
 Det er indholdet i dåsemad jo også, men de fleste af os samler jo selv 
 vores råvarer til et færdigt spiseligt produkt, som kaldes mad.
 
 Undrer mig til tider over, hvor grænsen mellem dåsemad og mad-tilbehør 
 på dåse går..
 
 Mvh Hauge
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Max (25-02-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  25-02-11 11:19 |  
  |   
            Hej Hauge
 
 > Undrer mig til tider over, hvor grænsen mellem dåsemad og mad-tilbehør
 > på dåse går..
 
 
 Grænsen er nok også meget svær at definere, og det er vel op til
 den enkelte lang hen ad vejen at sætte den grænse man ønsker
 at bruge. Ligeledes kan det jo også være svært selv at skabe det
 der er på dåserne lige når man har brug for det. Et produkt som
 flåede tomater på dåse kan jo kun laves i danmark i den tid hvor
 man kan få rigtig solmodne tomater, og så skal man jo lave nok
 til resten af året, det er ikke nemt at beregne hvor mange man
 kan få brug for ud i fremtiden. Alternativet er jo så at lade være
 med at bruge den slags, men det er jo et valg, og valg er det
 der er mest af i den moderne madlavning.
 
 -- 
 Mvh
 Max 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Hauge (25-02-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hauge | 
  Dato :  25-02-11 11:29 |  
  |   
            Hej Max
 Den 25-02-2011 11:19, Max skrev:
 > Alternativet er jo så at lade være
 > med at bruge den slags, men det er jo et valg, og valg er det
 > der er mest af i den moderne madlavning.
 
 Det var også derfor mit spørgsmål, om man kunne lave et lignende 
 produkt, til kondenseret mælk.
 
 Jeg bruger gerne den tid, maden tager for at blive lavet, dog accepterer 
 jeg også at der er nogle ting der ikke sådan lige laver sig lave, uden 
 industrimaskinerne.
 
 Men.. Flåede tomater behøver ikke være på dåse, jeg har sådan en 
 praktisk enhed der kaldes en fryser, den kan lagre mange tomater fra 
 efterårets store høst i drivhuset, der endda er solmodne og *ikke* 
 sprøjtede.
 Disse frosne tomater, smager af tomat, hvilket de fleste flåede på dåse 
 ikke gør. De smager som oftest af vand og syre med et svagt pift af 
 tomat, hvor man alligevel skal bruge tomatkoncentrat, for at få maden 
 til at smage af tomat, det behøver man ikke med havetomater.
 
 Mvh Hauge
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (25-02-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  25-02-11 11:54 |  
  |  
 
            Hauge skrev:
 > Er det ikke muligt, selv at fjerne den overskydende mængde vand og så 
 > tilsætte den rette mængde sukker, for at lave et produkt der minder om?
 Jeg fandt nedenstående opskrift i 2006, men jeg kan ikke huske om jeg har 
 prøvet den:
 Ingredienser:
  ·   2 L sødmælk
  · 300 g rørsukker
 Fremgangsmåde:
 Mælk og rørsukker bringes i kog i en gryde/pande med så stor en diameter 
 som muligt, herved opnås en hurtigere inddampning. For at undgå at mælken 
 brænder på, er det en fordel at anvende en teflonbelagt gryde/pande.
 Kog mælkeblandingen ind indtil der er 9½ dL tilbage i gryden. Inddampningen 
 tager ca. 1 time. Under inddampningen ændrer mælken farve til svagt lysebrun 
 og den bliver meget tyk og kan blive en anelse grynet.
  ·  http://j.mp/h7jVaW
Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 http://klaus.seistrup.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Hauge (25-02-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hauge | 
  Dato :  25-02-11 12:00 |  
  |  
 
            Hej Klaus
 Den 25-02-2011 11:54, Klaus Alexander Seistrup skrev:
 > Jeg fandt nedenstående opskrift i 2006, men jeg kan ikke huske om jeg har
 > prøvet den:
 Den skal prøves, jeg takker   
Mvh Hauge
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Niels Jørgen Kruse (25-02-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Niels Jørgen Kruse | 
  Dato :  25-02-11 20:13 |  
  |   
            Klaus Alexander Seistrup <klaus@seistrup.dk> wrote:
 
 > Mælk og rørsukker bringes i kog i en gryde/pande med så stor en diameter
 > som muligt, herved opnås en hurtigere inddampning. For at undgå at mælken
 > brænder på, er det en fordel at anvende en teflonbelagt gryde/pande.
 > 
 > Kog mælkeblandingen ind indtil der er 9? dL tilbage i gryden. Inddampningen
 > tager ca. 1 time. Under inddampningen ændrer mælken farve til svagt lysebrun
 > og den bliver meget tyk og kan blive en anelse grynet.
 
 En mikrobølgeovn er genial til at koge mælk ind med.
 
 -- 
 Mvh./Regards,    Niels Jørgen Kruse,    Vanløse, Denmark
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (25-02-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  25-02-11 18:03 |  
  |  
 
            Hauge skrev:
 > Den skal prøves, jeg takker   
Meld gerne tilbage.  Jeg ville måske starte med halv eller kvart portion, 
 det er alligevel voldsomt at ende med henved 1 L kondenseret mælk — osse 
 hvis det ikke mislykkes.
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 http://klaus.seistrup.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Hauge (25-02-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hauge | 
  Dato :  25-02-11 19:32 |  
  |   
            Den 25-02-2011 18:03, Klaus Alexander Seistrup skrev:
 > Meld gerne tilbage.
 
 Selvfølgelig :)
 
 > Jeg ville måske starte med halv eller kvart portion,
 > det er alligevel voldsomt at ende med henved 1 L kondenseret mælk — osse
 > hvis det ikke mislykkes.
 
 Jeg vil prøve med en halv portion, af samme årsag.
 
 Mvh Hauge
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Klaus Alexander Seis~ (25-02-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ | 
  Dato :  25-02-11 22:18 |  
  |  
 
            Niels Jørgen Kruse skrev:
 > En mikrobølgeovn er genial til at koge mælk ind med.
 Jeg får nogle grimme billeder når jeg hører ordene mikrobølgeovn og 
 mælk i samme sætning — men jeg har måske kørt med for højt ‘blus’?
 Mvh,
 -- 
 Klaus Alexander Seistrup
 http://klaus.seistrup.dk/
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ukendt (01-06-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  01-06-11 16:38 |  
  |  
 
            On Fri, 25 Feb 2011 03:07:11 +0100, Emil <emilsen@nowhere.invalid>
 wrote:
 >Hej
 >
 >Fakta har i uge 8 (indtil lø 26/2 2011) 397 gram kondenseret mælk på
 >dåse til kr. 12,-
 >
 >Jeg forgæves søgt det i de lokale butikker, men uden held. Andre har
 >også søgt forgæves. Nogle har fundet det hos nogle Super Best, Irma og
 >etniske butikker, specialkøbmanden + enkelte andre.
 >
 >Jeg fandt oplysningen i kommentarerne til:
 >> http://blog.foodfan.dk/kondenseret-maelk-naesten-dessert-paa-daase/>
>
 >
 >m.v.h. Emil
 Hej Emil
 Kondenseret mælk er meget populært i de sydøstasiatiske lande. De
 asiatiske butikker her i DK jeg har været i, har alle haft det. KBH,
 Aarhus og Randers.
 Mvh
 Dave
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Kim Jensen (08-06-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kim Jensen | 
  Dato :  08-06-11 09:48 |  
  |  
 
            hej 
 de har det i bilka har ses det denne uge
          hilsen mona
 "Dave" skrev i meddelelsen 
 news:50ncu65cqaobdnrhoq2kg21i87nrui9pdg@4ax.com...
 > On Fri, 25 Feb 2011 03:07:11 +0100, Emil <emilsen@nowhere.invalid>
 > wrote:
 >
 >>Hej
 >>
 >>Fakta har i uge 8 (indtil lø 26/2 2011) 397 gram kondenseret mælk på
 >>dåse til kr. 12,-
 >>
 >>Jeg forgæves søgt det i de lokale butikker, men uden held. Andre har
 >>også søgt forgæves. Nogle har fundet det hos nogle Super Best, Irma og
 >>etniske butikker, specialkøbmanden + enkelte andre.
 >>
 >>Jeg fandt oplysningen i kommentarerne til:
 >>> http://blog.foodfan.dk/kondenseret-maelk-naesten-dessert-paa-daase/>
>>
 >>
 >>m.v.h. Emil
 >
 > Hej Emil
 >
 > Kondenseret mælk er meget populært i de sydøstasiatiske lande. De
 > asiatiske butikker her i DK jeg har været i, har alle haft det. KBH,
 > Aarhus og Randers.
 >
 > Mvh
 >
 > Dave 
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |