| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Holdbarhed kartoffelmos Fra : Lars Kongshøj | 
  Dato :  09-01-11 18:12 |  
  |   
            Jeg har lavet for meget kartoffelmos, og ville lige høre hvordan det 
 ligger med holdbarhed og opbevaring?
 
 Mvh. Lars
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Kim Schulz (09-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Kim Schulz | 
  Dato :  09-01-11 18:41 |  
  |   
            On Sun, 09 Jan 2011 18:12:15 +0100
 Lars Kongshøj <lars_kongshoj@hotmail.com> wrote:
 
 > Jeg har lavet for meget kartoffelmos, og ville lige høre hvordan det 
 > ligger med holdbarhed og opbevaring?
 > 
 > Mvh. Lars
 
 Hvor længe ville du gemme en kogt kartoffel? 
 Jeg ville gemme det max et par dage i en lufttæt beholder i køleskabet. 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Lars Kongshøj (09-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Lars Kongshøj | 
  Dato :  09-01-11 18:58 |  
  |   
            Den 09/01/11 18.41, Kim Schulz skrev:
 > On Sun, 09 Jan 2011 18:12:15 +0100
 > Lars Kongshøj<lars_kongshoj@hotmail.com>  wrote:
 >
 >> Jeg har lavet for meget kartoffelmos, og ville lige høre hvordan det
 >> ligger med holdbarhed og opbevaring?
 >>
 >> Mvh. Lars
 >
 > Hvor længe ville du gemme en kogt kartoffel?
 > Jeg ville gemme det max et par dage i en lufttæt beholder i køleskabet.
 
 Jeg ville normalt slet ikke koge for mange kartofler - men jeg tænkte på 
 om ikke kartofler vil oxidere og blive kedelige. Men an kan selvfølgelig 
 lade være med at være doven og pakke mosen ned isf. bare at smide gryden 
 i køleskabet.
 
 /Lars
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Max (09-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  09-01-11 19:38 |  
  |   
            Hej Kim
 
 > Hvor længe ville du gemme en kogt kartoffel?
 
 Til den bliver slimet at røre ved.
 
 > Jeg ville gemme det max et par dage i en lufttæt beholder i
 > køleskabet.
 
 Kan i min verden fint klare mindst en uge.
 
 -- 
 Mvh
 Max 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Hauge (09-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Hauge | 
  Dato :  09-01-11 19:46 |  
  |   
            Hej Max
 Den 09-01-2011 19:38, Max skrev:
 > Kan i min verden fint klare mindst en uge.
 
 Enig.
 
 Mvh Hauge
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Fister (09-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Fister | 
  Dato :  09-01-11 20:09 |  
  |   
            Max laid this down on his screen :
 > Hej Kim
 
 >> Hvor længe ville du gemme en kogt kartoffel?
 
 > Til den bliver slimet at røre ved.
 
 Ja, så simpelt er det!
 
 >> Jeg ville gemme det max et par dage i en lufttæt beholder i
 >> køleskabet.
 
 > Kan i min verden fint klare mindst en uge.
 
 Ja, cirka, men rør (tvetydigt) og lugt til den.
 Kai
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Engelbert.H. (10-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Engelbert.H. | 
  Dato :  10-01-11 11:06 |  
  |   
            Frys det ned... 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Michael Meidahl Jens~ (10-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Michael Meidahl Jens~ | 
  Dato :  10-01-11 19:51 |  
  |   
            
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse 
 news:4d2a0094$0$56782
 >> Hvor længe ville du gemme en kogt kartoffel?
 >
 > Til den bliver slimet at røre ved.
 LOL.... til den tid er den jo uspiselig, hvorfor så gemme den så lang tid? 
  
-- 
 Venlig Hilsen
 Michael Meidahl Jensen 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
             Max (10-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  10-01-11 20:08 |  
  |   
            Hej Michael
 
 > LOL.... til den tid er den jo uspiselig, hvorfor så gemme den så lang
 > tid?
 
 
 Hvorfor ikke ?
 
 -- 
 Mvh
 Max 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Michael Meidahl Jens~ (10-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Michael Meidahl Jens~ | 
  Dato :  10-01-11 20:15 |  
  |   
            
 "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse 
 news:4d2b58fd$0$56775
 
 >> LOL.... til den tid er den jo uspiselig, hvorfor så gemme >>den så lang
 >> tid?
 >
 >
 > Hvorfor ikke ?
 
 
 Jamen er slimet ikke en indikator for at der har dannet sig bakterier på 
 overfladen?
 
 
 -- 
 Venlig Hilsen
 Michael Meidahl Jensen 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Max (10-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  10-01-11 21:10 |  
  |   
            Hej Michael
 
 > Jamen er slimet ikke en indikator for at der har dannet sig bakterier
 > på overfladen?
 
 
 Jo, men der er da ingen grund til at smide den ud før at de er
 der i stort antal.
 
 -- 
 Mvh
 Max 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Jens Bruun (10-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  10-01-11 14:24 |  
  |   
            Lars Kongshøj <lars_kongshoj@hotmail.com> skrev i meddelelsen 
 4d29ec6f$0$23753$14726298@news.sunsite.dk:
 
 > Jeg har lavet for meget kartoffelmos, og ville lige høre hvordan det
 > ligger med holdbarhed og opbevaring?
 
 Mindst tre-fire dage. Pakkes så lufttæt og -frit som muligt, da du ellers 
 får en hård "skorpe". Jeg laver som oftest mos til flere dage, og har intet 
 problem med at gemme og genopvarme.
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Steen Jakobsen (10-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Steen Jakobsen | 
  Dato :  10-01-11 17:09 |  
  |   
            
 "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i meddelelsen 
 news:Dc6dnR0p_vfElbbQnZ2dnUVZ8qidnZ2d@giganews.com...
 > Lars Kongshøj <lars_kongshoj@hotmail.com> skrev i meddelelsen 
 > 4d29ec6f$0$23753$14726298@news.sunsite.dk:
 >
 >> Jeg har lavet for meget kartoffelmos, og ville lige høre hvordan det
 >> ligger med holdbarhed og opbevaring?
 >
 > Mindst tre-fire dage. Pakkes så lufttæt og -frit som muligt, da du ellers 
 > får en hård "skorpe". Jeg laver som oftest mos til flere dage, og har 
 > intet problem med at gemme og genopvarme.
 
 Du overrasker nogen gange!
 Svaret man kunne have forventet fra dig var: SMID DET VÆK.
 Det er det du plejer at give hvis folk spørger om hvad de skal gøre med et 
 halvt rødkål eller lignende.
 Ellers er jeg enig, kunne aldrig drømme om at smide god mad ud.
 
 Steen. 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Jens Bruun (11-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  11-01-11 18:47 |  
  |   
            Steen Jakobsen <ingen@post.dk> skrev i meddelelsen 
 4d2b2f14$0$36570$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk:
 
 >> Mindst tre-fire dage. Pakkes så lufttæt og -frit som muligt, da du
 >> ellers får en hård "skorpe". Jeg laver som oftest mos til flere
 >> dage, og har intet problem med at gemme og genopvarme.
 >
 > Du overrasker nogen gange!
 > Svaret man kunne have forventet fra dig var: SMID DET VÆK.
 > Det er det du plejer at give hvis folk spørger om hvad de skal gøre
 > med et halvt rødkål eller lignende.
 
 Du vrøvler som sædvanligt, Steen Jakobsen. Jeg har et par gange undret mig 
 over den iver, nogle udviser for at nedfryse fødevarer, der næsten ikke 
 koster noget (som f.eks. gær). Ellers har jeg igen og igen talt imod 
 hysteriet om, at madvarer "bliver dårlige" efter få timer eller dage i 
 køleskabet. Jeg kunne f.eks. ikke drømme om at smide noget ud pr. automatik 
 uden at lugte/smage på det først. Jeg kender mange, der smider madvarer ud 
 efter at have tjekket "sidste salgsdato" og uden at bruge sund fornuft. Og 
 det er tåbeligt. Ligeså tåbeligt, som det er at bruge strøm på at nedfryse 
 gær, der koster få kroner pakken.
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Fred Thiesen (11-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Fred Thiesen | 
  Dato :  11-01-11 19:13 |  
  |   
            On 11.01.2011 18:46, Jens Bruun wrote:
 
 >  Ligeså tåbeligt, som det er at bruge strøm på at nedfryse
 > gær, der koster få kroner pakken.
 >
 Det har jeg aldrig prøvet, men det skal prøves hvis det virker. Ikke for 
 at spare de få kroner (kr 1.70 her i Norge) det koster, men for altid at 
 have noget i hus om nu et behov pludseligt skulle opstå.
 Tørgær har jeg haft meget variable resultater med efter længre tids 
 lagring, så det har jeg nærmest sluttet at bruge.
 
 FredT
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Max (11-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  11-01-11 20:29 |  
  |   
            Hej Jens
 
 > timer eller dage i køleskabet. Jeg kunne f.eks. ikke drømme om at
 > smide noget ud pr. automatik uden at lugte/smage på det først. Jeg
 > kender mange, der smider madvarer ud efter at have tjekket "sidste
 > salgsdato" og uden at bruge sund fornuft. Og det er tåbeligt. Ligeså
 
 Ja i mange såkaldte "moderne husholdninger" er det faktisk skraldespanden
 der lever bedst. Folk vil så gerne købe "billigt" ind og ender med mængder
 der gør at de smider det halve ud. De kunne nok spare ved at kun købe
 det der var brug for og så lære at bruge resterne også. Nu f.eks. kogte
 kartofler er jo en dejlig ting at have i køleskabet, de kan jo bruges til
 mange ting, f.eks. gør de sig godt i brøddej.
 
 > tåbeligt, som det er at bruge strøm på at nedfryse gær, der koster få
 > kroner pakken.
 
 Er det ikke en overlevring fra den famøse storstrejke for mange år siden ?
 
 -- 
 Mvh
 Max 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Jens Bruun (11-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jens Bruun | 
  Dato :  11-01-11 21:42 |  
  |   
            Max <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i meddelelsen 
 4d2caf6a$0$56788$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk:
 
 >> tåbeligt, som det er at bruge strøm på at nedfryse gær, der koster få
 >> kroner pakken.
 >
 > Er det ikke en overlevring fra den famøse storstrejke for mange år
 > siden ?
 
 Jeg nævner nedfrysning af gær, fordi det - så vidt jeg husker - er én af de 
 eneste gange, jeg har talt mod at gemme madvarer. Som jeg husker det drejede 
 det sig om en tråd, hvor én eller anden havde fået købt for meget gær og så 
 ville vide, om det kunne gemmes via nedfrysning. Det kom der så en laaaaang 
 tråd ud af - og vi taler om er produkt, der med stor sandsynlighed er dyrere 
 at forsøge at gemme via nedfrysning i forhold til at købe en frisk udgave, 
 når behovet melder sig.
 
 Generelt taler jeg sjældent for at smide madvarer ud, og jeg gør det selv 
 meget sjældent. Dog ved jeg, at jeg skal undlade at fortælle andre om, hvor 
 lang tid jeg nogen gange gemmer madvarer, da mange er helt hysteriske. Få 
 tør længere stole på syn, smags- og lugtesans. På samme måde fortæller jeg 
 heller ikke gæster, at jeg - gisp - bruger ikke-pasteuriserede æg i mit 
 køkken.
 
 -- 
 -Jens B.
 
 D.e.f.f.e.s. 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               Max (11-01-2011) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  11-01-11 22:36 |  
  |   
            Hej Jens
 
 > Generelt taler jeg sjældent for at smide madvarer ud, og jeg gør det
 > selv meget sjældent. Dog ved jeg, at jeg skal undlade at fortælle
 
 
 Jeg er i den heldige situation at jeg har en "næsten" kok der
 er hjemmevandt i storkøkener til at sidde på sidelinien og
 give mig råd når jeg er i køkkenet, og det kommer der meget
 sjovt ud af :)
 
 -- 
 Mvh
 Max 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |